Sizce, vibrasyon sahtesi ile tekneden jigging yapılır mı?

Baba oğul

Yeni Üye
Tepki
33
Ödül
15
Fotoda görülen gibi ağır (30-40 gr) vibrasyon sahteleri ile tekneden jigging yapılır mı? Normal jig aksiyonu ile değil, dibe indirip titreterek veya 5-10 cm indirip kaldırarak jig yapılabileceğini düşünüyorum. Jig avında tecrübeli üstatlarımın fikirlerini merak ediyorum.vib.jpg

Sahtenin üzerinde ki 3 delik sanırım uygulayacağın şekle göre belirlenmiş. Yani 1.delik jigging dedigin, 2.delik ise at-çek için tasarlanmış. Yanlış biliyorsam doğrusunu öğrenmek isterim.

Vibrasyondaki üç delikten hangisine klipsi takacağımızı ne kadar dikey veya ne kadar yatay avlandığımız belirliyor sanırım. Tam dikey avda burnunun dikine değilde yatay durur halde yukarı yüzerse gerçekçi olmaz belki

Jigging rap tarzı 20-25 gramlık sahtelerle DENİZDE tekneden jigging yapılabilir mi diye sorumu güncelleyeyim o zaman.

Dosyalar

• jigging rap.jpg
    jigging rap.jpg
    27.4 KB · Okunma: 12
Her ne kadar kendisini itici bulsam da savaş dursunun böyle bir avı vardı. Tekneden vibrasyon ile kolyoz-uskumru avlıyordu. Ama dibe mi indiriyordu yoksa ileri atıp çekiyor muydu hatırlamıyorum. Youtubea bakmakta fayda var.

Her ne kadar kendisini itici bulsam da savaş dursunun böyle bir avı vardı. Tekneden vibrasyon ile kolyoz-uskumru avlıyordu. Ama dibe mi indiriyordu yoksa ileri atıp çekiyor muydu hatırlamıyorum. Youtubea bakmakta fayda var.
O sanırım at çek yapıyordu. Ben videodaki gibi belli bir derinliğe indirip hafif hafif oynatırsak işe yarar mı acaba, onu merak ediyorum.

Back