Slow Jiglerde Renk Seçimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Çırak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Çırak

Daimi Üye
Tepki
1,808
Ödül
103
Sahtelerde renk seçimi ile ilgili birçok konu mevcut ama derin sularda kullanılan jiglerin renk seçimi ile ilgili daha evvel açılmış bir konu veya yorum göremedim. Denizlerin derinlerine indikçe renkler olması gerektiğinden farklı görünüyor hatta 30 metre altında iken görünen tek renk mavi, peki bu durumda; biz derin sularda örneğin kırmızı veya sarı ağırlıklı jig ile av yaptığımızda verim alabilirmiyiz(veya renk ne olursa olsun 30 metre altında hepsi mavi olarak mı görünür)?. Slow jig için renk seçimi hangi derinliklerde neler olmalıdır veya neye göre belirlenmelidir?. Mera derinliğinin jig rengi seçiminde önemi varmıdır?. Glow özellikli jiglerin derin sulardaki önemi nedir?. Acemilik başa bela azizim 🙂

Ben kendi tecrübelerimi ileteyim; 30 mt de ilk kaybolan renk Kırmızıdır. Sonra sırası ile renkler kaybolur ve görünmez hale gelirler. Eğer çok derin sularda av yapacaksanız. Glow ve UV özellikli jigleri tercih etmelisiniz. Sadece renk olarak düşünmeyin. Su akıntısı ve derinliğe göre jig gramajınızı doğru seçiniz. Hedefinize ulaşıp ulaşmadığından emin olun.

Ben kendi tecrübelerimi ileteyim; 30 mt de ilk kaybolan renk Kırmızıdır. Sonra sırası ile renkler kaybolur ve görünmez hale gelirler. Eğer çok derin sularda av yapacaksanız. Glow ve UV özellikli jigleri tercih etmelisiniz. Sadece renk olarak düşünmeyin. Su akıntısı ve derinliğe göre jig gramajınızı doğru seçiniz. Hedefinize ulaşıp ulaşmadığından emin olun.

Yabancı bir kaynakta çok derin sularda mor+glow kombineli jiglerin çok daha iyi performans sergilediğini okumuştum. Aynı yerde bu fikre katılanlarda olmuş itiraz edenlerde. Sanırım jiglerdeki renk seçimlerini merada deneme yanılma yoluyla daha sağlıklı olarak yapmak en mantıklısı olacak.

Yabancı bir kaynakta çok derin sularda mor+glow kombineli jiglerin çok daha iyi performans sergilediğini okumuştum. Aynı yerde bu fikre katılanlarda olmuş itiraz edenlerde. Sanırım jiglerdeki renk seçimlerini merada deneme yanılma yoluyla daha sağlıklı olarak yapmak en mantıklısı olacak.
Size bir örnek vereyim;
Fener balığını bilirsiniz. Derin suda yaşar ve kafasındaki iki tane anteni sallayarak ışık ile dikkat çeker ve avını kandırır. O yüzden Fener balığı denir.
Glow ve Uv özellikli jigler de derin suda sadece öyle görüneceğinden dikkat çekecektir.

Deep drop avlarımız da ise derin su ışıkları kullanıyoruz sebebi ise yine dikkat çekmesidir.

Yorum sizin artık 🙂

Diğer bir çok avla ilgili derlemeyi Hedef Balık Sitemizde sizler için bir araya getirdik bir ara göz atarsınız : Balık Avı Teknikleri Balık Avı Teknikleri

Size bir örnek vereyim;
Fener balığını bilirsiniz. Derin suda yaşar ve kafasındaki iki tane anteni sallayarak ışık ile dikkat çeker ve avını kandırır. O yüzden Fener balığı denir.
Glow ve Uv özellikli jigler de derin suda sadece öyle görüneceğinden dikkat çekecektir.

Deep drop avlarımız da ise derin su ışıkları kullanıyoruz sebebi ise yine dikkat çekmesidir.

Yorum sizin artık 🙂

Diğer bir çok avla ilgili derlemeyi Hedef Balık Sitemizde sizler için bir araya getirdik bir ara göz atarsınız : Balık Avı Teknikleri Balık Avı Teknikleri

Merhaba Hamdi Bey;
Karşı çıkmak anlamında değil ama gittiğimiz avda yaklaşık 60m derinlikte avlanırken en çok balığı bir yüzü düz sarı, diğer yüzü kırmızı-sarı zebra bir jig kullanan arkadaş aldı. jigin glow özelliği yoktu. Elbette ki tek bir av genelleme olamaz ama benim tek jig deneyimim bu olduğu için sizin yorumunuzu öğrenmek isterim.

Kaptanın özellikle tavsiye ettiği ve artık bulunmuyor dediği jig de bu. Marka ve model hakkında bilgi verebilir misiniz. Resmi biraz kötü çekmişim

Dosyalar

• 20181110_220558.jpg
    20181110_220558.jpg
    26.9 KB · Okunma: 35
  • 20181110_220521.jpg
    20181110_220521.jpg
    26.8 KB · Okunma: 35
Back