Şok lider gerekmeyen koşullar

Bahadırhan

Yeni Üye
Tepki
1
Ödül
5
Merhabalar, elimde daiwa ultra marine 4m 100-150 gram atarlı kamışım var ve bando BN160 makine.
125gr kurşun kullanacağım. Sorum şu
Bu takıma ve bu kurşuna kullanmam gereken ana beden mono misinayı öğrenmek istiyorum. Hem şok lider Li. hemde şok lider kullanmadan hangi misinayı sarmalıyım. Yani 0.35 mono ana bedene şok gerekir mi

Kıyıdan kayalık merada av yapılacak. Teşekkürler

maksimum 125 gram kurşun ile çalışacaksanız eğer bence 0,35 mono misina kalın olur.
makinada mono misina kullanacaksanız eğer;
1- makinaya 0,25 misina sarar, önüne 0,30 misinadan şok yaparım. ( 125 gr kurşun )
2- makinaya 0,30 misina sarar şoksuz kullanırım. ( en kötü ihtimal ile 0,35 misinadan şok yaparım )

ana beden ip olsa daha iyi olur. örn: ip 0.20mm ise lider 0.40mm x2 olarak düsünebilirsiniz

maksimum 125 gram kurşun ile çalışacaksanız eğer bence 0,35 mono misina kalın olur.
makinada mono misina kullanacaksanız eğer;
1- makinaya 0,25 misina sarar, önüne 0,30 misinadan şok yaparım. ( 125 gr kurşun )
2- makinaya 0,30 misina sarar şoksuz kullanırım. ( en kötü ihtimal ile 0,35 misinadan şok yaparım )

teşekkür ederim peki hangi marka misina kullanırdınız

teşekkür ederim peki hangi marka misina kullanırdınız

ben çok uzun zamandır misina kullanmıyorum. Malum istanbul boğaz şartlarında.
Elimde okumanın misinaları kullanmamışım hala sıfır duruyor.
028 ( 300 mt ) ve 025 ( 300 mt )
028 misinayı şoklu 035 misina bağlamışım önüne.
025 olanın önünede 030 şok bağlamışım. sanırım çapariye almışımdır hafif kurşun ile
028 olanıda yemlide kuulma maksatlı almışımdıt.
Ama inanın çok eski misinalar.
Sağlam, hafıza yapmayan, çok esnemeyen bir mono misina için kullanan arkadaşlardan tavsiye almak lazım.

Teşekkür ederim öneriniz için haklısınız Düşündüm aslında fakat avlanacağım yer genelde taşlık kayalık lı ve midyeli bölge

meraya göre değişkenlik gösterir ip / mono misina seçimi. ipler genellikle pahalı ve taşa kayaya hele midyeye falan fazla dayamaz bende genelde oyle yerlerde av yapıyorum ama ip tercih ediyorum.mono mısınalar tasmalama esnasında esneme yaptığı için balık kacırıyorum o yuzden ipe geçtım. bu tür meralarda mono misina kullacaksanız ve takımın dibe takılma ihtimal varsa ince mono misinalar cabuk kopuyorar. şok lider yapmadan 0,35 -0,40 mm direk kullanın derim. hem atıs anında kopma yapmaz hemde takım takılsa bıle çekme gucu fazla oldugundan takım az hasar alır. ip kullanacaksanızda şok olarak 2 kamış boyunda 0,35-0,40 mm lider yeterli olur fakat av bittikten sonra değiştirin şokunuzu bence.bir sonrakı avda genelde fazla hasar aldıgından kopuyorlar.

Back