Spin Avcılığına Başlamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sinan.
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Levrek avında lider kullanmak iyidir ama. Yavaş sarım olacağı için takip esnasında ne kadar görünmez ekipman o kadar iyi...Nacizane.
Genelde levregi hafif bulanik suda aradigim icin bende hic ihtiyac duymadim..eger merada balik varsa 2 ya da 3. atisa lidersiz baligi aldim.. cok berrak suda isin sekli degisebilir, o konuda fikrim yok..

Genelde levregi hafif bulanik suda aradigim icin bende hic ihtiyac duymadim..eger merada balik varsa 2 ya da 3. atisa lidersiz baligi aldim.. cok berrak suda isin sekli degisebilir, o konuda fikrim yok..
Böyle düşünürsek sahtenin de önemi yok gibi olur. Belki de yoktur. 🙂 Benimki şu hesap: O bulanık veya dalgalı suda, bir balığın ipi görmesi yüzünden takip etmeme ihtimali sallıyorum % 10 ise, ve ben lider kullanarak o ihtimali 2'ye 3'e düşürüyorsam, o ihtimali değerlendiririm...gibi bir şey🙂 Prensip olarak yavaş sarım gerektiren avlarımda lideri tercih ediyorum. Zira yavaş sarım nedeniyle balığın takımı gözlemleme şansı bulduğunu düşünüyorum. Hızlı sarımda daha ziyade kaçan yaralı balık algısı var, lidere çok gerek olmayabilir. Zaten bu konu en başından beri göreceli🙂

Böyle düşünürsek sahtenin de önemi yok gibi olur. Belki de yoktur. 🙂 Benimki şu hesap: O bulanık veya dalgalı suda, bir balığın ipi görmesi yüzünden takip etmeme ihtimali sallıyorum % 10 ise, ve ben lider kullanarak o ihtimali 2'ye 3'e düşürüyorsam, o ihtimali değerlendiririm...gibi bir şey🙂 Prensip olarak yavaş sarım gerektiren avlarımda lideri tercih ediyorum. Zira yavaş sarım nedeniyle balığın takımı gözlemleme şansı bulduğunu düşünüyorum. Hızlı sarımda daha ziyade kaçan yaralı balık algısı var, lidere çok gerek olmayabilir. Zaten bu konu en başından beri göreceli🙂
Göreceli değil. Misinayı görürse balık takibi bırakıyor.
Mutlaka florokarbon bağlamalı. Özellikle dalgasız berrak sularda balık çok seçici ve tedirgin oluyor. Rapaladan veya popperlardan ürküp kaçıyor. Silikonlar bu durumlarda çok başarılı. Yalnız silikonların plastik kokanları baştan takip alıyor ama kokuyu alan balık hamleyi yapmadan dönüp gidiyor. Silikon tercihiniz gümüş simli şeffaf silikonlar olsun. Mümkün olduğunca naturel görünmeli. Mutlaka balık varsa sonuç alırsınız.

Levrek avında lider kullanmak iyidir ama. Yavaş sarım olacağı için takip esnasında ne kadar görünmez ekipman o kadar iyi...Nacizane.

@Muhayyer Levrek peşinde koşmadığımdan koşamadığımdan leader düşünmedim.
Mantıklıdır durgun sakin ve berrak suda leader ki özellikle flouro carbon leader bencede şart.
İstanbul dahilinde böyle bir meraya denk gelmediğimden ki levrek avına dahi gidemediğimden hiç kullanmadım 😉
Lrf de ise gece olmasına rağmen flourocarbon leader kullanıyorum , kesinlikle verim artırıyor.
Tamamen bölgesel merasal ve şahsi tercihlerdir diye düşünüyorum.
😉

Göreceli değil. Misinayı görürse balık takibi bırakıyor.
Mutlaka florokarbon bağlamalı. Özellikle dalgasız berrak sularda balık çok seçici ve tedirgin oluyor. Rapaladan veya popperlardan ürküp kaçıyor. Silikonlar bu durumlarda çok başarılı. Yalnız silikonların plastik kokanları baştan takip alıyor ama kokuyu alan balık hamleyi yapmadan dönüp gidiyor. Silikon tercihiniz gümüş simli şeffaf silikonlar olsun. Mümkün olduğunca naturel görünmeli. Mutlaka balık varsa sonuç alırsınız.
Göreceliden kastım, bu konu bu forum da dahil hep tartışılagelmiştir. Kimi gerek yok der kimi var der. yok diyen de balık yakalayan, var diyen de. O nedenle göreceli diyorum. Yoksa zaten şahsi fikrimi lider kullanılması gerekir yönünde belirttim.🙂

İstanbul'dakiler için kısa bir kaynak olsun :

Savage Gear MPP 274 cm keyfinizie göre atış aralığı 20gr'dan 90gr'a kadar seçenekler mevcut , birini alabilirsiniz.

Okuma azores , daiwa legalis , shimano stradic ci4 35-55 arası bir makina işinizi görecektir.

Olta ve makinamızı ayarladıktan sonra 0,14-0,20 arası braid misina ve 0,30-40 arası FC lider ile tamamlıyoruz.Bütçenize göre birçok seçenek mevcut.

Kamış seçimimize göre 40-90 gr arası jiglerden bir set yapıp çantamıza koyuyoruz.

Hemen boğaza koşuyoruz ve 4.5 metre kamışlar arasından hevesle jigimizi derin sulara yolluyoruz.

Birkaç olta karışıklığı yan taraftaki amca ile münakaşa , bol bol yosun çekimi ve bir iki pahalı jig kaybı sonucunda eve dönüyor ve sahibinden'e satılık ilan koyuyoruz.

Kilo kilo balık yerine yosun yakaladım 🙂 Rüzgar arttı, atış mesafeleri kısaldı. Zaten sırılsıklam oldum 🙂 Bir de makinedeki ipi dolaştirmayayim diye ava son verdim. Boyle sert havalar için tecrubem yok daha.

Yarın akşam işten erken çıkabilirsem Sığacik tarafina gitmeyi düşünüyorum.

Iyi geceler. Balikta olanlara rastgele.
ruzgar icin jig kullaniyorum. kamisin atar degerine uygun mumkun oldugu kadar agir. Tavsiye ederim.

Barış abi, levrek için atıyorum. Evin orada jig denemedim hiç. Silikon takılıyorsa jig de takılır düşüncesiydim ama.
Balık için en iyisi her zaman silikondur.Jige gelmez diye bir şey yok.Fakat su böyle aşırı dalgalı olmadığı sürece jig kullanmayın.Yani aksiyonu levreğe zayıf kalır.Silikon varsa onu tercih edin derim.

Back