Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Avcılığına Başlamak

Sinan.

Aktif Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hoşgeldiniz, takımınız hayırlı olsun, bol avlarda kullanın.. Kamış güzel, makinayı bilmiyorum, ip olarak 0,13 kullanırsanız eriminiz artar, 0,18 biraz fazla gibi.
Haklısınız 0.18 biraz kalın gibi. Ama dediğim gibi daha öncesinde almış olduğum bir misina. Spin için almamıştım zaten. Bir kaç denemeden sonra değiştirebilirim. Açıkcası ince iplere alışık değilim. Karıştırma şansımın yüksek olduğunu düşündüğüm için idareten bağlayacağım.

Makinenin özellikleri şu şekilde:

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Bir turda sarim cok yuksek. 80 cm i gecmesin. Levrek icin dusuk sarim hizi gerekiyor.

irfant

Üye
Adı
irfan
Bende bu sırada daiwa legalis 10-35 ve daiwa crossfire 2500 'le bir takım kurdum. İple aram olmadığı için .25 floracarbon kaplama misina saracağım makinaya. Şu sıralar ankara'da olduğum için deneme şansım yok ama kamışta makina da çok şık görünüyor.

Umarım keyif alırsın spin işinden, raporlarını ve yorumlarını bekliyoruz.

Megalodon

Daimi Üye
Adı
Yılmaz
Bende bu sırada daiwa legalis 10-35 ve daiwa crossfire 2500 'le bir takım kurdum. İple aram olmadığı için .25 floracarbon kaplama misina saracağım makinaya. Şu sıralar ankara'da olduğum için deneme şansım yok ama kamışta makina da çok şık görünüyor.

Umarım keyif alırsın spin işinden, raporlarını ve yorumlarını bekliyoruz.
Makinaya floracarbon sarmayın bence. Ben saran görmedim. Floracarbonu şok leader olarak kullanıyolar genelde. İllaki ip kullanmak istemiyorsanız 0,27 mono misina sarın.

irfant

Üye
Adı
irfan
Makinaya floracarbon sarmayın bence. Ben saran görmedim. Floracarbonu şok leader olarak kullanıyolar genelde. İllaki ip kullanmak istemiyorsanız 0,27 mono misina sarın.
Floracarbon değil bunlar, naylon misanaya floracarbon kaplama yapıyorlar. Hem ucuz hem de daha dayanıklı. Memnunum yani..

İsmail Öz

Daimi Üye
Adı
İsmail Ö.
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hayirli olsun setiniz zamanla tecrube kazandikca daha bilincli alimlar yaparsiniz.

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hoş geldin Sinan... Sol 3'ü aysız havalarda barakuda için deneyebilirsin... Levrek için bir şey diyemeyeceğim... İzmir'de dalarlı sahtelerle levrek almak biraz sıkıntı... Ama sağdan 3. sahte levrek için ideal... Özellikle sabah aydınlanırkenden saat 10:00'a kadar... Levrek varsa pek hayır demiyor... Sağdan birinci sahteyi de aylı havalarda kullanabilirsin...

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hayırlı olsun, bir de balık yakalayınca zehiri iyice alırsınız. Bol balıklı avlar dilerim.

Sinan.

Aktif Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İyi dilekleri için herkese teşekkür ederim.

@barlas61 dediğiniz gibi sarımı biraz fazla ama makineyi gidip deneyerek aldım. Aslında daiwa exceler lt 2017 dc sini almaya niyetliydim. Onun bir turda sarım mesafesi 80 cm di. Maalesef stoklarında yoktu. Fuego modeli de exceler gibi. Farkı su almayan yapısı ve 6+1 bilye. Bunların haricinde ilk kararım Shimano stradic ci4 3000 hg idi. Herkesin kişisel tercihi tabi ama ben shimano yu beğenmedim. Daiwa nın sarımı daha akıcı ve net geldi. Şimdilik bu makine ile ilerleyeceğim. Bakalım neler olacak.

@Abdullah SÜRÜCÜ hocam yorumların ve bilgilendirmelerin için teşekkür ederim. Siz de İzmir de ikamet ediyorsunuz galiba. Bu yolculukta sizin gibi deneyimli kişilerin bana yol göstermesini isterim açıkcası. Tanışıp sohbet etmek benim için çok değerli olur :)