Spin Avcılığına Başlamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sinan.
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kıyıdan o bölgeye ulaşmak zor... Ama oraya çok yakın bir bölgede avlanmayı düşünmüştüm zamanında... Hatta keşif için gitmiştim... Daha sonra daha düz ayak bir yer bulunca vazgeçmiştim... Bahsettiğim yer senin linklediğin yerin biraz daha güneyi... Arabayı yol kenarında bırakabileceğin bir yer ayrıca yürüyerek deniz kıyısına inebileceğin bir patika var... Barakuda yapacağı kesin ama bu mevsimde barakuda biraz seyrek...
Koordinat 38°09'58.2"N 26°46'43.2"E

Teşekkür ederim.

Arkadaşı kandırabilirsem hafta sonu güneş doğmadan bir yürüyüşe çıkarız 🙂

Havayı yakaladık. Bakalım balığı yakalayabilecek miyiz ? 🙂
95af580c1fbd622fd02aba335cc73f08.jpg

Kilo kilo balık yerine yosun yakaladım 🙂 Rüzgar arttı, atış mesafeleri kısaldı. Zaten sırılsıklam oldum 🙂 Bir de makinedeki ipi dolaştirmayayim diye ava son verdim. Boyle sert havalar için tecrubem yok daha.

Yarın akşam işten erken çıkabilirsem Sığacik tarafina gitmeyi düşünüyorum.

Iyi geceler. Balikta olanlara rastgele.

Kilo kilo balık yerine yosun yakaladım 🙂 Rüzgar arttı, atış mesafeleri kısaldı. Zaten sırılsıklam oldum 🙂 Bir de makinedeki ipi dolaştirmayayim diye ava son verdim. Boyle sert havalar için tecrubem yok daha.

Yarın akşam işten erken çıkabilirsem Sığacik tarafina gitmeyi düşünüyorum.

Iyi geceler. Balikta olanlara rastgele.
Bu tip havalarda rapalanın ağır olanlarını tercih etmelisiniz. Kamışınızın atarına göre şartları zorlayabilirsiniz. Bir de bazı rapalalar var savage mesela içinde hareketli mıknatıs var atış yaptığınızda mıknatıs uç kısma kayıyor ve mesafenizi arttırıyor. Son olarakta güzel bir tulum ile biraz suya girebilirsiniz 🙂

Bu tip havalarda rapalanın ağır olanlarını tercih etmelisiniz. Kamışınızın atarına göre şartları zorlayabilirsiniz. Bir de bazı rapalalar var savage mesela içinde hareketli mıknatıs var atış yaptığınızda mıknatıs uç kısma kayıyor ve mesafenizi arttırıyor. Son olarakta güzel bir tulum ile biraz suya girebilirsiniz 🙂

Tulum almak şart oldu. Hem ıslanmanın da önüne geçer 🙂 Sahte olarak daiwa 97 f ssr kullanıyorum. Daiwa nın atış sistemi dediğiniz gibi bildiğim kadarı ile. Ama hava nerdeyse 6 bft ye ulaştı. 3-5 hava da geçen sefer idare ettim de 4-6 da kaldırmadı 🙂

Yaklaşık 3-4 senedir aynı bölgede at çek yapan kişiler denk geldi. Onlarla sohbet ettim biraz. Bizim bölgede slim ve küçük yapılı sahteler ile levrek yakalamışlar. Genelde silikon kullanıyorlar ama. Bazıları şamandıra ile silikonu atıyor. Nedenini sorduğumda birisi takılmaması için diyor, birisi uzak atışlar için diyor vs. Aksiyon bozuyor diyorum ama yok diyorlar 🙂 Ben tamamen fizik kuralları çerçevesinde elimde var olan raglou 8.5 cm silikona 10 gr jig head takarak şamandırasız bir şekilde fırlattım ve sonuç olarak onlardan daha uzağa attım. 10-15 kere at çek yaptım ve takılma da olmadı.

Ustalardan bilgiler öğrenmek her zaman iyidir ama ustanın verdiği bilgileri kendi düşüncülerin ile yorumlayıp geliştiremiyorsan demek ki ustanın verdiği bilgi de doğru değil 🙂

Akşam suyu olmasa bile sabah denk gelme ihtimali yüksek...

Abdullah abi, kız diş çıkarıyor bu aralar. Ateşi çıkmış biraz. Yarıda kesmek zorunda kaldım. Dolunay vardı bir de. Merayı o kadar güzel aydınlatıyordu ki 🙂 Saat 21:30 gibi hareketlilik olmaya başladı. Bir dahaki sefere dediğin gibi sabah suyunu deneyeceğim.

Bir de deneyim oldu. Bir daha böyle yerlere giderken yanımda off sinek kovar götürcem. Nasıl olduysa alnımdan sokmuş hayvan. Bir tepecik oluştu resmen 😀

Back