Spin Avında Lider Düzeni

telmessos

Yeni Üye
Tepki
14
Ödül
5
Herkese merhaba. Lider kullanımı hakkında çeşit çeşit anlatımlar ve videolar var. Doğal olarak benim gibi acemi birinin kafası iyice karıştı 🙂

ELİMDEKİ MALZEMELER:
Kamış: Portfish Cumpass Speed 270CM 10 - 30 gr Spin Olta Kamışı

Makina: Okuma ALS-40

Misina: Remixon Fusion x8 0.16 mm ip misina (Çekeri 9,1 kg)

Lider için Misina: Daiwa Prorex FC Leader Fluorocarbon Super Soft 0,33 mm (Çekeri 7,4 kg)

Klips: Savage Gear Needle Eggsnaps - S beden (Çekeri 24 kg)

Avlandığım mera sahil bandından veya plajdan olacak ve biraz kıyısı kayalık bir yer olacak.

Hedef balıklarım akya, levrek, lüfer, kofana gibi balıklar.

Yukarıda yazdıklarım ve elimdeki malzemeler doğrultusunda lideri nasıl yapmalıyım? Bana bu konuda örnek video linki veya tarif verir misiniz? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Ben fg düğüm kullanıyorum bağlama videoları YouTube üzerinden izleyebilirsiniz.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Birde benim şahsi görüşüm lider misinanız 0.36 olsa daha iyi olabilir. İp ile lider misinanın birbirine yakın çeker özelliği olmalı diye düşünüyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim. Açıkçası kafa karışıklığı oldu demiştim yukarıda da. Sebebi de şu: Kimisi lider çekeri daha fazla olmalı dedi, kimisi ana beden diyor, kimisi de yakın olmalı diyor. En son lider misina siparişi geldi. Onu alırken takım bilgisini satıcıyla paylaştım. 0,30-0,36 arasını tavsiye etti. Ben de ortasını aldım 🙂

Cevabınız için teşekkür ederim. Açıkçası kafa karışıklığı oldu demiştim yukarıda da. Sebebi de şu: Kimisi lider çekeri daha fazla olmalı dedi, kimisi ana beden diyor, kimisi de yakın olmalı diyor. En son lider misina siparişi geldi. Onu alırken takım bilgisini satıcıyla paylaştım. 0,30-0,36 arasını tavsiye etti. Ben de ortasını aldım 🙂
Herkesin bu konuda görüşü farklı zaten avı bol olsun

Lider ana misinadan zayıf olmalı ki kayıp durumunda ip yerine lider gitsin.
Çok çeşitli lider düğümleri var. Zor ama oldukça da sağlam olan FG çok kullanılanlardan. Yine sağlam ve daha kolay olan Albright vs vs.
Bunları oturup çalışmanız gerek. Düğümler öyle yaptım oldu denecek cinsten değiller.
Oldu dediğiniz düğüm bazen üçüncü-beşinci atışta sıyrılır, bazen balık binince açılır.
Ayrıca avlakta da acilen bağlamak gerekirse kolay versiyonlardan olan Albright ve kombinasyonları öğrenmeniz de ve pratikleşmenizde fayda var.

Lider kamış yüzüklerinden geçmeyecek bir uzunlukta olmalı ama düzgün atış için çok kısa da olmamalı.
Kolay gelsin, rast gelsin

Lideri, ipin çekeri ile aynı değerde kullanıyorum. Fg kullanıyorum. Takıldığında koluma gripper a dolayıp asılıyorum genelde klips düğümden patlatıyor. Klipste palomar düğüm kullanıyorum.

Her Akya Akya, her Kofana Kofana değildir.
Hani senin düşündüğün o boyutlar için o olta hazırlanıp atılmaz zaten.
akya akyadır; küçüğü akya palazıdır,
kofana kofanadır; küçüğü lüferdir diye öğretti ustalarımız bizlere valla. o yüzden adını anınca aklıma onlar geliyor abi 😀

Back