Spin balık avı ne ile yapılır?

Asda123

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Merhaba,

(link)

Bu seti satın aldım. Misinayı ip ile değiştireceğim. 0.14mm düşünüyorum. Lider için de 0.33m civarında. Sizden ricam bu set ile balık tutmak için edinmem gereken sahte yemler nelerdir? Ve bu sahte yemleri nasıl kullanmalıyım? Yani oltama nasıl takmalıyım. Çünkü bu olta ile 4gr bir sahte yemi uzağa atamıyorum. Veya batan bir sahte yem ile dipteki taşlara takılıp kalabiliyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. İyi forumlar.

Merhaba, hoşgeldiniz.

Ürün özellikleri:

BİLEŞEN

KAMIŞ:
Uzunluk: 2,40 m
Kapalı boy: 55 cm
Atarı: 10 g - 30 g
Makine:
Bauxit 3000 boy
Ön fren

MİSİNA: Naylon 25/100

Kamışın atar aralığı 10-30 g olduğu için 4 gram sahteyi düzgün atamamanız normal. Atış yaparken kamışın esnetilip enerji depolayabilmesi lazım, bunun için de belirli bir yem ağırlığı gerekiyor. Mesafeli atabilmek için sahteniz bu 10-30 g atar aralığı içinde olmalı. 4 gramlık bir sahte atmak istiyorsanız bunun için LRF kamışı (örneğin 1-8 atarlı) ve uygun bir makine kullanmalısınız. Sisteme ağırlık ekleyip efektif atış yapabilmek için karolin kurşun kullanmak gibi yöntemler de var ancak çok tercih edilmiyorlar.

Sahte konusunda anlamlı bir öneri için nerede balık tutmayı planladığınızı belirtmeniz gerekiyor çünkü sahteler bölgenize ve hedeflediğiniz balıklara göre farklılık gösteriyor.

İpe geçmek konusunda ben acele etmezdim. Başlangıçta sıkça ip/misina kaybedilebiliyor. İp hem daha pahalıya mal olur, hem de naylon misinanın yeni başlayanlar için avantajları var. Atış mesafesi konusunda sizi sınırlayan şey şu anda ip yerine misina kullanmak değil, atış tekniğiniz ve atar aralığında sahte yem kullanmamanız.

Batan yemlerde dipteki taşlara takmamak zamanla öğreneceğiniz bir şey. Özellikle kayalık yerlerde yeminiz dibe veya kıyıya yaklaştıkça daha hızlı sarmanız gerek. Onun dışında yüzen, daha yavaş batan sahteler de var, onları tercih edebilirsiniz.

Merhaba, hoşgeldiniz.

Ürün özellikleri:

BİLEŞEN

KAMIŞ:
Uzunluk: 2,40 m
Kapalı boy: 55 cm
Atarı: 10 g - 30 g
Makine:
Bauxit 3000 boy
Ön fren

MİSİNA: Naylon 25/100

Kamışın atar aralığı 10-30 g olduğu için 4 gram sahteyi düzgün atamamanız normal. Atış yaparken kamışın esnetilip enerji depolayabilmesi lazım, bunun için de belirli bir yem ağırlığı gerekiyor. Mesafeli atabilmek için sahteniz bu 10-30 g atar aralığı içinde olmalı. 4 gramlık bir sahte atmak istiyorsanız bunun için LRF kamışı (örneğin 1-8 atarlı) ve uygun bir makine kullanmalısınız. Sisteme ağırlık ekleyip efektif atış yapabilmek için karolin kurşun kullanmak gibi yöntemler de var ancak çok tercih edilmiyorlar.

Sahte konusunda anlamlı bir öneri için nerede balık tutmayı planladığınızı belirtmeniz gerekiyor çünkü sahteler bölgenize ve hedeflediğiniz balıklara göre farklılık gösteriyor.

İpe geçmek konusunda ben acele etmezdim. Başlangıçta sıkça ip/misina kaybedilebiliyor. İp hem daha pahalıya mal olur, hem de naylon misinanın yeni başlayanlar için avantajları var. Atış mesafesi konusunda sizi sınırlayan şey şu anda ip yerine misina kullanmak değil, atış tekniğiniz ve atar aralığında sahte yem kullanmamanız.

Batan yemlerde dipteki taşlara takmamak zamanla öğreneceğiniz bir şey. Özellikle kayalık yerlerde yeminiz dibe veya kıyıya yaklaştıkça daha hızlı sarmanız gerek. Onun dışında yüzen, daha yavaş batan sahteler de var, onları tercih edebilirsiniz.

Teşekkürler. İzmir sahilde düşünüyorum. Bazen de urla tarafları olabilir. Peki bu olta için bunları kesinlikle almalısın dediğiniz sahte yemler, iğneler, kurşun vs var mıdır? Balık tutarken kurmam gereken kombinasyon nasıl olmalı? Kurşun ağırlık takmalı mıyım?

Kısacası, yeni başlamış birisi olarak balık tutmaya gittiğimde yanımda götürmem gereken şeyler ve bunları nasıl kullanacağım konusunda destek istiyorum. Teşekkürler tekrardan.

At çek sahteleri ve izmirde av konusunda maalesef benim de bilgim yok. Av sırasında sık sık sahte değiştirecekseniz misinanıza snap klips bağlamanız kolaylık sağlar, spin için 1 numara snap'ler uygun diye hatırlıyorum.

Belki kamışın tasarım amacına çok uygun değil ama bazı basit atıp beklemeli avlar yapmayı düşünebilirsiniz. Bunlardan en basiti, kıbrıs takımıyla ekmek sarması yapıp kefal avlamak. Sahile gidince denize attığınız ekmek parçalarını şapur şupur yiyen balıklar varsa bu yöntem uygun olur. Onun için ihtiyacınız olan şeyler birkaç tane hazır kıbrıs takımı ve ava giderken taze ekmek almak. Bir diğeri de 20 gram kurşun takıldığında batmayacak bir şamandıra, 10 numara iğneli hazır üçlü dip takımı ve 20 gram kurşun alıp, iğnelere yem (ekmek olur, midye içi olur) takıp beklemeli av yapmak olur. Ben bu yöntemle istanbulda ispari ve kefal avlıyorum, izmirde daha da iyi sonuçlar elde edilir sanıyorum. Aynı sistemi şamandırasız kullanıp direk dibe de atış yapabilirsiniz. Bu avlar için de birkaç fırdöndülü klips alırsanız takım toplarken falan kolaylık olur.

Olta ile balık avında belkide en zor, en kısır, ama balığı bindirdiğinizde en keyifli stil spin avıdır bence. Misina ile devam edin şimdilik. İp konusu acemi biri için çileye dönüşür. Sebeplerini burada yazmayım. İlerde düşünürsünüz ipi. Hatta makinanız ipe uygun olmayabilir. Sahte konusu meraya, meradaki balıklara, bütçeye göre değişir. Onu bence bölgede avlananlar veya güvenebileceğiniz malzemeciler bilir.

Back