Spin için F/P İp Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berk35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

berk35

Üye
Tepki
34
Ödül
23
Selamlar,

Shore jig makinemde iki yıldır tournament evo+ 0,20mm ip kullanıyorum. Bir sezon kullandıktan sonra tersini çevirip bir sezonda öyle kullandım. İlk sardığımda ve tersini çevirdiğimde elimi boyuyordu ancak öyle bir şey kalmadı. Sanırım kaplaması gitti artık. Tiftiklenme gibi sorunlarda yaşamadım. Yani kısacası kullandığım ipten gayet memnun olduğumdan tekrar bir ip ihtiyacımda aynı ipi almayı düşünüyordum.

Şuanda yeni aldığım spin makinem için bir ip ihtiyacım doğdu. Ancak fiyatlara bakınca tournament 2000 lira bandında olduğu için daha ekonomik, beni üzmeyecek, fiyat performans bir ip arayışına girdim.

Bir iki aradaşımın tavsiyesiyle Gosen Roots ve Stroft E4 ipi sepete ekledim. Ama forumda gosen hakkında yeni serinin kötü olduğuyla alakalı bir kaç detay verilmeyen yazıya denk geldim. Ayrıca stroft da 1800 liralık fiyatıyla neden 200 lira daha verip severek kullandığım tournamenti almayım ki dedirtti. Sizde kullanıp memnun kaldığınız marka ve modelleri yazıp fikir verirseniz sevinirim.

Momoi Ryujin ip kullanıyorum çok memnunum. Ne tiftiklenme ne boya atması hiçbir şey yaşamadım.

Varivas 8 kullanıyorum aşırı memnunum. Deneyen tüm arkadaşlarım da çok beğendi ipek gibi yumuşak sessiz ve pürüzsüz bir ip. 2000 bandına çıkmadan bulman mümkün.

Seaguar Grandmax PE X8, YGK g-soul upgrade x8.
Seaguar 0.6 pe kullanıyorum bir süredir, fiyatına göre harika bir ip. Ygk ise eski gözdelerimden, uzun süre kullandığim kaliteli iplerden.

Seaguar Grandmax PE X8, YGK g-soul upgrade x8.
Seaguar 0.6 pe kullanıyorum bir süredir, fiyatına göre harika bir ip. Ygk ise eski gözdelerimden, uzun süre kullandığim kaliteli iplerden.

seaguar fiyat makul geldi 300 metre alacağım sanırım. stradic 4000 e saracağım. 1.2 PE mi 1.5 PE mi tavsiye edersin?
aynı PE değerlerinde aşağıdaki markalar farklı kalınlıklar veriyor.

Tournament 0.16mm 12.12kg PE#1.5
Seaguar 0.20mm 11.8kg PE#1.5

seaguar fiyat makul geldi 300 metre alacağım sanırım. stradic 4000 e saracağım. 1.2 PE mi 1.5 PE mi tavsiye edersin?
aynı PE değerlerinde aşağıdaki markalar farklı kalınlıklar veriyor.

Tournament 0.16mm 12.12kg PE#1.5
Seaguar 0.20mm 11.8kg PE#1.5
Tournament hiç kullanmadım ancak markalar arası bazen kalınlıklar aynı olmayabiliyor.
Seaguar bildiğim, incelediğim ve kullanımda da gördüğüm kadarıyla çeker ve kalınlıklar tam uyuyor.
Ne kadar ince o kadar iyi.

Son düzenleme:
Back