Spin Için Makina Tavsiye (6 Tane Arasında Kaldım)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sytex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@Sytex yeğenim, verdiğin örneklere yakın fiyatta Nasciyi örnekledim. Mesela Exeller 640 lira seviyelerinde, Nasci ise 700 lira.

Seçtiğin makinalar genelde 6.2 devir. Ben olsam bu kadar yüksek devir tercih etmem. Nasci, su geçirmezlik, 4.7 devir, hagane dişli ve X Ship sistemine sahip. Senelerdir Exageye aşık olan biri olarak derim ki, bu makina Exageden, 3-4 tık daha önde. Daiwa serilerini ( Baitcasting hariç ) hiç kullanmadığım için olumlu, olumsuz bir görüş beyan edemem.

@Sytex yeğenim, verdiğin örneklere yakın fiyatta Nasciyi örnekledim. Mesela Exeller 640 lira seviyelerinde, Nasci ise 700 lira.

Seçtiğin makinalar genelde 6.2 devir. Ben olsam bu kadar yüksek devir tercih etmem. Nasci, su geçirmezlik, 4.7 devir, hagane dişli ve X Ship sistemine sahip. Senelerdir Exageye aşık olan biri olarak derim ki, bu makina Exageden, 3-4 tık daha önde. Daiwa serilerini ( Baitcasting hariç ) hiç kullanmadığım için olumlu, olumsuz bir görüş beyan edemem.
Tevfik abi baitcasting disiplininde daiwa markasında ne kullandın merak ettim acaba? Davul tipi jig makinalarından mı?

@m"Taha"d kardeşim, Baitcasting olarak çok aşırı sıklıkta kullanmasam da, elimde ki makina aşağıda ki linkteki makina. Çok sevdiğim bir arkadaşım, İngiltere'den getirmişti.

(link)
Ülkemize giren ilk makineler den.. Mandala bastığında otomatik misina sariyodu galiba.. Güzel makine Tevfik abi koleksiyonluk.. Bende de 2009 model Shimano Aldebaran MG7 var.. Ne varsa eskilerde var..

Nexave modelleri sıkıntılı. 2 arkadaşımdan da aynı tepkiyi alınca, bu modellerin rulmanlarının çapıyla ilgili bir sıkıntı olduğuna kanaat getirdik. Makina ciddi anlamda zorlanıyor. Çapariye 3 istavrit binsin kasıyor, zor çekiyorsunuz. Makinayı sadece sıyırtmada kullanan arkadaşımda tek balığı çekerken zorlandığını söyledi. Gerisini siz düşünün.

Back