Spin icin makine tavsiyesi

Okumayi yabana atmamak gerek eski makineleri ipe uygun degildi pek simdikiler iii. Kisisine gore degisir ama uzun zmn okuma kullandim artik shimano kullaniyorum

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nasıl okuma makinalar spine çok uygun değiller anlamadım bunu neye dayanarak söylediniz. Forumda çok fazla insan var okuma spin makina kullanıyor. Bende spine ilk başta shimano exage makina alarak başladım ama o makinayı beğenmedim sonra yeni bir spin makinası Okuma raw ll 40 aldım. Sonra shimano makinayı yedek makina yaptım. Okuma makinalar spine çok uygun değil diyerek okuma makinalara haksızlık ettiğinizi düşünüyorum.

Okuma'nın trio 40s,avenger 40,raw 2 40,azores 40,ceymar 55 modellerini,shimano da exage,sedona ve vanquish modellerini kullanmış biriyim.Tamam vanquish üst düzey bi makina ama okuma nın hiçbir spin makinasında 230 tl'lik shimano sedona konforu yoktur.Konfor derken en önemli 2 nokta ipe uyumluluk ve pürüzsüzlük.

Spinde 40 lık tan daha büyüğü olmaz o zaman spin makine olmaz. Ceymar çok satan kendini ispatlamış bir makina ceymar alacaksanız 40lığını almalısınız spin için. Kalama ayarını iyi yapar balığı yorarsanız 6-7 kiloluğuda 10 kiloluğuda çekersiniz. Trio s almayı düşünüyorsanız üstüne biraz daha para ekleyip Okuma RTX 40 alın. o kadar para vermek istemiyorsanız ceymar 40 alırsanız iyi olur.

Spinde 40'lıktan büyüğü olmaz fikrine katılmıyorum.
Ben spinde Stradic 5000 FJ kullanıyorum. Rulman Takviyesi ile beraber yaklaşık makinanın ağırlığı 340.gr civarı. Elbette spin için ağır olduğu düşünülebilir. Ama diğer taraftan da artıları olduğu bir gerçek. 1,5 - 2 kilo civarı bir palamutu böyle bir makina ile çekmek farklı , hele bir de avlanılan yerde akıntı da varsa..?

Spin de hafiflik esastır. Kesinlikle katılıyorum. Hiç itiraz etmiyorum.
Ama avlak yerin durumu , hedef balık ve en önemlisi avlanma süresi , makina seçiminde önemli faktörler.

Okuma'nın trio 40s,avenger 40,raw 2 40,azores 40,ceymar 55 modellerini,shimano da exage,sedona ve vanquish modellerini kullanmış biriyim.Tamam vanquish üst düzey bi makina ama okuma nın hiçbir spin makinasında 230 tl'lik shimano sedona konforu yoktur.Konfor derken en önemli 2 nokta ipe uyumluluk ve pürüzsüzlük.

Okumanın trio su ve avenger gibi makinalarının haricine , Okuma Helios olsun , Okuma Ceymar olsun İp misina ile kullanıma uygun , iyi makinalardır. Kullanıcı tercihi farklılık gösterebilir. Fakat Okuma' nın spine uygun makinası yok demek de pek doğru değil bence. Fatih Bey' inde belirttiği gibi forum da bir çok Okuma spin makina kullanan arkadaş var.
Mesala , uzun süreli kullanmasam da , Okuma Helios 35 , gerçekten güzel bir makina mesela... Hakikatten kısa süreli bir deneme yapma şansı bulmuştum , misina toplaması , sarımı hiç de yabana atılır gibi değil.

Spinde 40'lıktan büyüğü olmaz fikrine katılmıyorum.
Ben spinde Stradic 5000 FJ kullanıyorum. Rulman Takviyesi ile beraber yaklaşık makinanın ağırlığı 340.gr civarı. Elbette spin için ağır olduğu düşünülebilir. Ama diğer taraftan da artıları olduğu bir gerçek. 1,5 - 2 kilo civarı bir palamutu böyle bir makina ile çekmek farklı , hele bir de avlanılan yerde akıntı da varsa.
Fatih bey söyledikleriniz çok doğru ben 40 lık tan fazlası spin olmaz diye genelleme yaparak söyledim. Tabiki avlak yeri ve balığa göre takımlar değişebiliyor istanbulda boğazda surf takımlarla adamlar atçek yapıyorlar. Bende ilerde shore jiging yapmayı düşünüyorum ve belki 55 lik bir makina almayıda aklımdan geçiriyorum.

Fatih bey söyledikleriniz çok doğru ben 40 lık tan fazlası spin olmaz diye genelleme yaparak söyledim. Tabiki avlak yeri ve balığa göre takımlar değişebiliyor istanbulda boğazda surf takımlarla adamlar atçek yapıyorlar. Bende ilerde shore jiging yapmayı düşünüyorum ve belki 55 lik bir makina almayıda aklımdan geçiriyorum.

Üstadım , sevgili adaşım ,
Bu makinaların en güzel yanı (bana göre) belli bir ağırlık fazlasına katlanarak , hem spinde , hemde , shore jig gibi avlarda kullanabiliyor olmanız.
Shore jiging yapmak gibi bir düşünceniz varsa , size kesinlikle kendi kullandığım Shimano Stradic 5000 FJ ' yi öneririm.

Back