Spin için tavsiye set

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan techniq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Fatih Bey teşekkür ederim. Sanırım belirtmiş olduğum ürünleri alacağım gibi duruyor. Dediğiniz gibi daha iyisi elbet vardır. Belki daha sonra daha iyilerine sahip olabiliriz. Henüz bu hobiye yeni başlıyorum ve daha çok yolum var. Gerek olması durumunda satıp daha iyilerine geçebilirim.

Yekta Bey merhaba,
Ürün fiyatlarına baktım 1.100TL civarı maliyet çıkarmaktadır. Şu an o kadar bütçem yok teşekkür ederim yine de.

aynı kamışın 240 15-45 olanını kullanıyorum aksiyonu sertiği tam yerinde makina olarak ta helios kullanıyorum yormayan bir makina rtx40 kullanan bir abim 1 av benim makinamı kullandı helios makinanın sarım olarak daha güzel olduğunu söylemişti 🙂

Fatih Bey teşekkür ederim. Sanırım belirtmiş olduğum ürünleri alacağım gibi duruyor. Dediğiniz gibi daha iyisi elbet vardır. Belki daha sonra daha iyilerine sahip olabiliriz. Henüz bu hobiye yeni başlıyorum ve daha çok yolum var. Gerek olması durumunda satıp daha iyilerine geçebilirim.

Yekta Bey merhaba,
Ürün fiyatlarına baktım 1.100TL civarı maliyet çıkarmaktadır. Şu an o kadar bütçem yok teşekkür ederim yine de.
Kamışı 3 mt kullanabilirsiniz .boy gayet uzun.makina konusunda gelince boğazda avlanacak olsaydınız tavsiye vermezdim cunki 100 tl ligide 500 tl ligi de aynı işi yapıyor 🙂 cinekop sari kanat bir sezonda maksimum 5 gerçekten 35 cm yi aşmış lüfer alabiliyosun.Yalnız karadeniz ve ege de varsa işin içinde daiwa al bence bahsettiğiniz bütçede çok iyi makinalar alabilirsiniz .Kamış a gelince gozlemlerim sonucu kamisin aksiyonuna dikkat edin.amacımıza sahtelerinize uygun kamış alın.tarziniza uygun olsun mesela ben mh aksiyonla pek zevk alamıyorum mesafede alamıyorum .h benim için ideal.

Bu seçim gerçekten zor bir seçim oluyor ama şu bir gerçekki neye sahip olursanız olun gözünüz hep bir üst seviyeye kayıyor.Başlangıç motoru almak gibi birşey 125cc ya da 250 cc bir motorla başlarsınız biraz palazlanınca ya keşke 600 lük bi motora gazlasam dersiniz ve onu alırsınız 600 de kesmemeye başlar ahhh bi 1000 lik motorum olsada gazlasam dersiniz ve sonunda imkanda varsa yüksek cc bir motor sahibi olursunuz.Ve bu süreç hep bir masraftır.Sonuçta 125 cc bir motorda sizi gitmek istediğiniz noktaya götürür 1000 cc lik bir motorda sizi gitmek istediğiniz yere götürür aradaki fark keyif ....
Kendinizi başlangıç takımı yapıcam diyerek zorlamayın bir takım kuucam ve hep o takımla devam edicem diyin Elinizdeki bütçede orta sınıf bir kombinasyona yeter görünüyor Sevgiler saygılar Rastgele

MH veya H aksiyonun nasıl olacağına, hangisinin bana uygun olacağına dair hiç bilgim yok açıkçası.

Orta ayar birşeyler bakıyorum fakat ilk başlarken 1000+ TL de vermek istemiyorum. Amacım ikinci el piyasası olan 500-700 bandında iyi ürünler alıp daha sonra gerek duyarsam daha iyilerine geçebilmek.

Herkes en iyisini ister elbet ama ilk etapta hem kullanış hem bütçe olarak beni yormayacak yeterli bir seti oluşturabilmek amacım.

Foruma bakıyorum 250 tl ye de f/p setleri önerilmiş. Yarın önerilen ürünleri inceleyip tekrardan elemeler yapıp yazarım.

Bence tecrübe ettikten sonra işi öğrendikten sonra 1000 tl lik bir takım kur belki fikirlerin değişebilir o zamana kadar .

Bak 5 yıldır atçek işi yapıyorum. Şunu anladım. Her makine yada kamış herkesin hoşuna gitmeyebiliyor. Mesela Peynir ekmek gibi satılan V-system 270 kamışı ben hiç beğenmedim. Tavsiyelere uyup aldık bir kere. Bir de ne kadar özene bezene seçsen de bir müddet sonra bir başka modele gönlün kayıyor. İşte burada aldığın makinanın ikinci elde tercih edilebilir olması çok önemli. Gördüğüm kadarıyla Shimano ikinci elde gidiyor. Daiwa ve kısmen okuma da ikinci el de gidebiliyor. Mesela 4 yıl önce 90 TL ye aldığım makineyi 100 TL ye sattım. Temiz kullanmak çok önemli tabii...

Yeni stradic ve okuma v system 270 10-40 derim ben... başlangış için süper bir takım olur.

Back