Spin için Trabucco misina kalınlığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yusuft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yusuft

Yeni Üye
Tepki
21
Ödül
5
Selam Arkadaşlar,

Forumda takip ettiğim kadarıyla bir çok tecrübeli abi, arkadaş spin e yeni başlayacaklar için Trabucco misina önermiş. Birkaç güne kadar Okuma Dead Ringer 2.58 kamış + Ceymar FD CXT-40 alıp takımımı kurmak istiyorum. Sizce bu takım için aşağıdaki misinalardan hangisi daha uygun olur. Bir de kalınlık olarak 0.25 mi 0.30 mu almalıyım emin olamıyorum. Acemiliğimi de hesaba katarsak 0.25 ince mi olur acaba benim için. İkisinin arası bir kalınlık da yok sanırım. Yorumlarınızı alabilirsem sevinirim.

Herkese rastgelsin

Seçenek 1 : (link)

Seçenek 2 : (link)

o kamışa 40 kafa makine biraz büyük gelebilir. kamış atar aralığını belirtmemişsiniz ama 10-30 gr gibi ise 30 kafalısı daha uygun olur ve hafif olur

o kamışa 40 kafa makine biraz büyük gelebilir. kamış atar aralığını belirtmemişsiniz ama 10-30 gr gibi ise 30 kafalısı daha uygun olur ve hafif olur

Atar aralığı 12 - 45 düşünüyorum. Bunun için de fazla mı gelir dersiniz 40 lık kafa

full spin yaparım derseniz 30 kafa yeterli olur ama arada yemlide yaparım dersen 40 kafa olabilir. ama agır olacagı için yorar seni. spindeki asıl amaç hafif takım olmalıki saatlerce yorulmadan atcek yapabilesin. yalnız soyle bişey var istanbul için spin olayı kısıtlı biraz. lrf sistemi kurarsanız takoz istavrit, eşkina, iskorpit vb sansınız olur en azından. daha cok keyif alırsınız bence. ama karar sizin tabiki

Atar aralığı 12 - 45 düşünüyorum. Bunun için de fazla mı gelir dersiniz 40 lık kafa
40'lık kafa spin ideal birçok insan 40'lık kullanıyor spinde, Ceymar 40 ağır değil zaten içiniz rahat olsun hiç sıkıntı yaşamazsınız. Benim makinamda 40'lık, okuma raw II 40 kullanıyorum Ceymar'dan daha ağır ama sıkıntı olmuyor. Misinaya gelince misinanız ne kadar ince olursa daha uzağa atış yapabilirsiniz bence trabucco super soft'un 0.25 mm liğini alın 8,40 km çekeri var ayrca esnek bir misina ağır bir yükte esner patlamaz ben 4 yıldır o misinayı kullanıyorum çok sağlam bir misina hiç sıkıntı çıkartmaz.

full spin yaparım derseniz 30 kafa yeterli olur ama arada yemlide yaparım dersen 40 kafa olabilir. ama agır olacagı için yorar seni. spindeki asıl amaç hafif takım olmalıki saatlerce yorulmadan atcek yapabilesin. yalnız soyle bişey var istanbul için spin olayı kısıtlı biraz. lrf sistemi kurarsanız takoz istavrit, eşkina, iskorpit vb sansınız olur en azından. daha cok keyif alırsınız bence. ama karar sizin tabiki

40'lık kafa spin ideal birçok insan 40'lık kullanıyor spinde, Ceymar 40 ağır değil zaten içiniz rahat olsun hiç sıkıntı yaşamazsınız. Benim makinamda 40'lık, okuma raw II 40 kullanıyorum Ceymar'dan daha ağır ama sıkıntı olmuyor. Misinaya gelince misinanız ne kadar ince olursa daha uzağa atış yapabilirsiniz bence trabucco super soft'un 0.25 mm liğini alın 8,40 km çekeri var ayrca esnek bir misina ağır bir yükte esner patlamaz ben 4 yıldır o misinayı kullanıyorum çok sağlam bir misina hiç sıkıntı çıkartmaz.

Teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için.
40 lık makina + 0.25 super soft alayım.
Zaten surf takımla at çek yapmaya çalışa çalışa kolum alıştı baya 🙂
Bu takım da yormaz gibime geliyor.
Umarım rapor paylaşmalık avlar geçirebilirim 🙂

Elimde bulunan trabucco t-force misinanın 0.35mm olması gereken kalınlığı 0.37mm aynı misinanın 0.40mm olanı ise 0.43mm çıkıyor. Üzerinde yazan 0.35mm misina için 15kg verilen değer ise 8.3kg da düğümden patlıyor. Bilginize. (düğümsüz olarak test yapmadım)

Dosyalar

• IMG_20230606_170957.jpg
    IMG_20230606_170957.jpg
    56.5 KB · Okunma: 11
Back