Spin Ile Ilk Lüfer Ve Turna Avım :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FTH54
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

FTH54

Üye
Tepki
170
Ödül
38
41692589_10215519466053816_9066387838269915136_n.jpg
41867118_10215547256708565_5945310416518250496_n.jpg
41934220_10215547257028573_5012876297911664640_n.jpg

Aylar önce başladığım spin disiplini ile balık avı, birçok levrek ve turna denemesi ile skorsuz devam ederken, şevkim kırılmış artık bıkkınlık hat safhalara ulaşmış inancımı kaybetmeye başlamıştım...Neredeyse her sabah suyuna denize göle koşuşturmaktan yorulmaya başlamıştım ki Allah dualarımı kabul etti...
Sabah işe gitmeden bir meraya gidip olta atayım, sabah bir hava alırım en azından düşüncesi ile gittiğim... avda fotoda görülen Turna oltamı titretti ve o büyük mutluluğu yaşattı hamdolsun...sonra öptüm sevdim ait olduğu yere geri bıraktım incitmeden...

Hafta sonu için sabah suyuna denize bir gideyim bakayım dişli dostlarımız gelmiş mi napmış dedim...Tam şafak sökerken 5:50 gibi meraya ulaştım...Dalgalıydı baya....japanese Glowlu pembe jig atayım bari dedim, kaşık rapala yüzdürmek mümkün değil... hava aydınlanınca deniz biraz sakinledi bende Fladen nidingen kaşığımı taktım...birkaç hafta önce ilk çinekoplarımı alarak spin takımıma siftah yaptıran kaşık, çok güvendim ona bu yüzden 🙂 saat 7 civarı hızlı hızlı sararken bi takırtı oldu, noluyo demeye kalmadan kemik gibi tak etti titremeye başladı, allahım nasıl güzel bir duygudur o 🙂 iri bir lüfer su üstünde çırpınmaya başladı ama napcağımı bilemedim tabi acemilik...hızlı mı sarmam gerek yavaş mı napcam derken düşüverdi...şükür ettim tabi yeter ki heyecan olsun falan derken bi 15 dakika sonra aynı olaylar cereyan etti..tabi bi farkla...bu sefer ellerimdeydi...gözlerime inanamadım nerdeyse 30 cmlik bir lüfer yutmuş 28 gr kaşığın kancayı....heyecan mutluluk şarkıları ile at çeke devam...2 tane ufak tuttum gelirken düştüler. sonra çok kuvvetli bir vuruş aldım makine zor sarmaya başladı resmen aman Allahım derken bıraktı kaşığı...sonra 2. lüferimi aldım...daha sonra ne olduğunu anlamadım bir olay oldu, bi anda oltam zemine takılır gibi bi his ile durdu pıt etti lider yerinden kopuverdi enteresan bir şekilde 🙁 toplamda 2 tutulan 5 kaçan avımı 9 gibi sonlardırdım ve muradıma ermiş bir spinci olarak evime döndüm...Tabi onca skorsuz dönülen avdan sonra lüferee geeeel diye eve girip elimde 2 kocaman balık görünce benim mutluluğuma ortak olan ailemde mutlu olmama sevindiler...Tavsiyeleri ile yol gösteren herkese teşekkür ederim...

Son düzenleme:
80015 dosyayı görüntüle 80016 dosyayı görüntüle 80017 dosyayı görüntüle Aylar önce başladığım spin disiplini ile balık avı birçok levrek ve turna denemesi ile skorsuz devam ederken şevkim kırılmış artık bıkkın hat safhalara ulaşmış inancımı kaybetmeye başlamıştım...Neredeyse her sabah suyuna denize göle koşuşturmaktan yorulmaya başlamıştım ki Allah dualarımı kabul etti...
Sabah işe gitmeden bir meraya gidip olta atayım sabah bir hava alırım en azından düşüncesi ile gittiğim avda fotoda görülen Turna oltamı titretti ve o büyük mutluluğu yaşattı hamdolsun...sonra öptüm sevdim ait olduğu yere geri bıraktım incitmeden...

Hafta sonu içinde sabah suyuna denize bir gideyim bakayım dişli dostlarımız gelmişmi napmış dedim...Tam şafak sökerken 5:50 gibi meraya ulaştım...Dalgalıydı baya....japanese Glowlu pembe jig atayım bari dedim kaşık rapala yüzdürmek mümkün değil... hava aydınlanınca deniz biraz sakinledi bende Fladen nidingen kaşığımı taktım...birkaç hafta önce ilk çinekoplarımı alarak spin takımıma siftah yaptıran kaşık çok güvendim 🙂 saat 7 civarı hızlı hızlı sararken bi takırtı oldu noluyo demeye kalmadan kemik gibi tak etti titremeye başladı allahım nasıl güzel bir duygudur o 🙂 iri bir lüfer su üstünde çırpınmaya başladı ama napcağımı bilemedim acemelik...hızlımı sarmam gerek yavaş mı napcam derken düşüverdi...şükür ettim tabi yeterki heycan olsun falan derken bi 15 dakika sonra aynı olaylar cereyan etti..tabi bi farkla...bu sefer ellerimdeydi gözlerime inanamadım nerdeyse 30 cm lik bir lüfer yutmuş 28 gr kaşığın kancayı....heyecan mutluluk şarkıları ile at çeke devam...2 tane ufak tuttum gelirken düştüler. sonra çok kuvvetli bir vuruş aldım makine zor sarmaya başladı resmen aman Allahım derken bıraktı kaşığı...sonra 2. lüferimi aldım...daha sonra ne olduğunu anlamadım bir olay oldu, bi anda oltam zemine takılır gibi bi his ile durdu pıt etti lider yerinden kopuverdi enteresan bir şekilde 🙁 toplamda 2 tutulan 5 kaçan avımı 9 gibi sonlardırdım ve muradıma ermiş bir spinci olarak evime döndüm...Tabi onca skorsuz dönülen avdan sonra lüferee geeeel diye eve girip elimde 2 kocaman balık görünce benim mutluluğuma ortak olan ailemde mutlu olmama sevindiler...Tavsiyeleri ile yol gösteren herkese teşekkür ederim...

Maaşallah,
Sizin adınıza sevindim.
İnşallah bizde denk geliriz böyle güzel avlara bu sene.

Rastgelsin kardeşim

80015 dosyayı görüntüle 80016 dosyayı görüntüle 80017 dosyayı görüntüle

Aylar önce başladığım spin disiplini ile balık avı, birçok levrek ve turna denemesi ile skorsuz devam ederken, şevkim kırılmış artık bıkkınlık hat safhalara ulaşmış inancımı kaybetmeye başlamıştım...Neredeyse her sabah suyuna denize göle koşuşturmaktan yorulmaya başlamıştım ki Allah dualarımı kabul etti...
Sabah işe gitmeden bir meraya gidip olta atayım, sabah bir hava alırım en azından düşüncesi ile gittiğim... avda fotoda görülen Turna oltamı titretti ve o büyük mutluluğu yaşattı hamdolsun...sonra öptüm sevdim ait olduğu yere geri bıraktım incitmeden...

Hafta sonu için sabah suyuna denize bir gideyim bakayım dişli dostlarımız gelmiş mi napmış dedim...Tam şafak sökerken 5:50 gibi meraya ulaştım...Dalgalıydı baya....japanese Glowlu pembe jig atayım bari dedim, kaşık rapala yüzdürmek mümkün değil... hava aydınlanınca deniz biraz sakinledi bende Fladen nidingen kaşığımı taktım...birkaç hafta önce ilk çinekoplarımı alarak spin takımıma siftah yaptıran kaşık, çok güvendim ona bu yüzden 🙂 saat 7 civarı hızlı hızlı sararken bi takırtı oldu, noluyo demeye kalmadan kemik gibi tak etti titremeye başladı, allahım nasıl güzel bir duygudur o 🙂 iri bir lüfer su üstünde çırpınmaya başladı ama napcağımı bilemedim tabi acemilik...hızlı mı sarmam gerek yavaş mı napcam derken düşüverdi...şükür ettim tabi yeter ki heyecan olsun falan derken bi 15 dakika sonra aynı olaylar cereyan etti..tabi bi farkla...bu sefer ellerimdeydi...gözlerime inanamadım nerdeyse 30 cmlik bir lüfer yutmuş 28 gr kaşığın kancayı....heyecan mutluluk şarkıları ile at çeke devam...2 tane ufak tuttum gelirken düştüler. sonra çok kuvvetli bir vuruş aldım makine zor sarmaya başladı resmen aman Allahım derken bıraktı kaşığı...sonra 2. lüferimi aldım...daha sonra ne olduğunu anlamadım bir olay oldu, bi anda oltam zemine takılır gibi bi his ile durdu pıt etti lider yerinden kopuverdi enteresan bir şekilde 🙁 toplamda 2 tutulan 5 kaçan avımı 9 gibi sonlardırdım ve muradıma ermiş bir spinci olarak evime döndüm...Tabi onca skorsuz dönülen avdan sonra lüferee geeeel diye eve girip elimde 2 kocaman balık görünce benim mutluluğuma ortak olan ailemde mutlu olmama sevindiler...Tavsiyeleri ile yol gösteren herkese teşekkür ederim...

Tebrikler hemşehrim. Mekan benimde lüfer aldığım yenimahalle sanırım.

Tebrik ederim. Fladen kaşıklar benim de favorilerimdendir. Uygun zaman ve meralarda levrek de alabilirsiniz o kaşıklarla. Erim mesafesi çok iyidir 28 gramın. Bir nevi jig denebilir.

Back