Spin Ile Kefal Yakalamak

Sahte ile kefal yakalarsınız ama taze yem kadar verimli olmaz, ülkemizde yaşayan kefal cinslerinin bazıları etcil bazıları otcul beslenmektedir.
Etcil beslenen cinsleri yakalama şansınız var ama uğraştırır. İlla ki deneyecekseniz isome L beyazın iş yaptığını farklı videolarda izlemiştim.

Kefal icin en idagali yemli takimdir. Spin ile olamaz degil oluyor ama tek tuk. S. Turgay Karaaslaninda kirmizi sahte ile kuyruktan kefal aldigi video var bu arada, bu videuloda ustad kirmizi rengin kefali kendine cektigini soyluyor.

Son düzenleme:
jig bu işin kung-fu su 🙂 Tek iğne ekmekle ben de çok tuttum. Bazen de plastik beyaz askının alt kısmından 5-6 cm kesiyordum, uç kısmını çiviyle ısıtıp delik açıyordum. Makinadan gelen 0.20 mm lik misinayı delikten geçirip , ucuna tek iğne bağlıyorum. 20 cm aralık bırakıp plastiği normal düğümle sabitliyordum. (5-6 balıkta bir yeniliyordum misinayı kesip) Yavru kefalleri toplamak için ekmağin dış kısmını ıslatıp parçalayıp atıyordum. Yemlediğim yerin 5m ilerisine de oltamı atıyordum. iri kefaller önce plastik şamandıraya kuyruğuyla vurup parçalamaya çalışıyordu, kafa atıyordu.İğnedeki ekmek büyük ekmek parçasından(plastik şamandıram) kopmuş küçük ekmek kırıntısı izlenimi veriyordu. Ekmek içini iğneye çok sıkmadan takıyordum. Kefalin ekmeği içine doğru somurduğunu görüyordum su berrak ise. Sonra bir asılırdı , aksiyonu çok güzel bence kefalin, zargana da denk gelirdi , onun aksiyonu daha da güzel 🙂

rover 128 beyaz ile sabah erken vakitte kiloluk bir kefal almıştım 2 sene önce.
Zaman zaman su üstüne takip çekiyor ama çok nadir hamle yapıyor.

Kefal dişsiz balık olduğundan kolay kolay sahteye ve jig e gelmez
Denk gelirmi gelir ama en verimli yem ezik sardalya hamsi ve ekmek 😉
Bu yemlerlede takım çeşitliliği bol
😉

Rast gelsin

Back