Spin ip önerisi

Tepki
20
Ödül
10
Fujin pro hex yeşil 0.14 kullandım baya iyi akıcıydı daha iyi bir ip önerirmisiniz makine savage ltd 3000 kamış 4 35 sky force

Ben 3000lik makineyle genellikle 16-22 gr arası maket ve silikonlar atıyorum. Kullandığım ip 0.20 daiwa jbraid. 3,4 kilo sinariti çok rahat çektim. Bunu tavsiye edebilirim.

J braid, j braid grand, Tournament evo, sufix 832 ve kairikiden sonra sufix 131 g core 13x e geçtim. Uzun zamandır onu kullanıyorum. Sanırım bundan sonra sadece onu kullanırım.

Fujin pro hex yeşil 0.14 kullandım baya iyi akıcıydı daha iyi bir ip önerirmisiniz makine savage ltd 3000 kamış 4 35 sky force
kaç gram maket atıyorsun en fazla. silikon vs kullanıyorsan çok kalın ip alma erimin düşer. elindeki takım spin takımı kullandığın ip zaten çin malı 0.14 der 0.18dir o. daiwa jb grand 0.13 tavsiye ederim ben spinde 0.10 üzerine çıkmıyorum ne kadar ince ip o kadar erim artar ama 20 gram sahte atıyorsan 0.13 ideal. alternatif olarak ryuji winx 9 sardım geçen babamın ucuz bi makinesi vardı ip hoşuma gitti pürüzsüz ve kaygan yapısı vardı 0.12 si uygun olur onunda.

kaç gram maket atıyorsun en fazla. silikon vs kullanıyorsan çok kalın ip alma erimin düşer. elindeki takım spin takımı kullandığın ip zaten çin malı 0.14 der 0.18dir o. daiwa jb grand 0.13 tavsiye ederim ben spinde 0.10 üzerine çıkmıyorum ne kadar ince ip o kadar erim artar ama 20 gram sahte atıyorsan 0.13 ideal. alternatif olarak ryuji winx 9 sardım geçen babamın ucuz bi makinesi vardı ip hoşuma gitti pürüzsüz ve kaygan yapısı vardı 0.12 si uygun olur onunda.
Fikrinize saygı duymakla beraber ben katılmıyorum. 0.10 ile 0.16 ya da 0.20 nin erim farkının çok olacağını düşünmüyorum. 5m olsun hadi. Büyük bir balık yakalayıp kopartmaktansa, bu hayal kırıklığına yaşamaktansa 50m atacağıma 45 m atmayı tercih ederim.

Fikrinize saygı duymakla beraber ben katılmıyorum. 0.10 ile 0.16 ya da 0.20 nin erim farkının çok olacağını düşünmüyorum. 5m olsun hadi. Büyük bir balık yakalayıp kopartmaktansa, bu hayal kırıklığına yaşamaktansa 50m atacağıma 45 m atmayı tercih ederim.
5 metre çok iyi niyetli bir yaklaşım olmuş 🙂 ben levrek avcısıyım, kofanada 4 5 kiloluk balıklar için bile 0.16 0.18 japon ipli kullanıyorum. spin takımla shore jig avına gidiyorsanız tercihinizde haklısınız. kaldı ki 0.3 pe ile 70 cm levrek alan arkadaşlarım var, doğru kalama ayarıyla alamayacağınız balık yok ama siz kalamayı tamamen kapatıp av yapıyorsanız haklısınız. ben kıyıdan ve spin takımla 0.20 ip kullanmanın doğru olmadığını düşünüyorum, etrafımda da bu kadar kalın ip kullanan kimseyi görmedim ki çok kalabalık bir grubumuz var beraber av yaptığımız.

Tabi siz 3,4,5 kilo balıklar almamış olabilirsiniz benim gibi. İpler zamanla çeker değerlerini de kaybeder. Siz spinde 0.10 kullanıyorum demişsiniz. Bunun üzerine yazdım. 0.10 ile 3,4 kilo balık alamazsınız demedim tehlikeli dedim. Bir gün trofe gelir üzülürsünüz dedim. Erim konusunda da 5 metreyi geçmez. Kalama konusunda da balık fotoğraf ve videolarınızı paylaşarak kullanım başarımızı kıyaslayabiliriz.

Tabi siz 3,4,5 kilo balıklar almamış olabilirsiniz benim gibi. İpler zamanla çeker değerlerini de kaybeder. Siz spinde 0.10 kullanıyorum demişsiniz. Bunun üzerine yazdım. 0.10 ile 3,4 kilo balık alamazsınız demedim tehlikeli dedim. Bir gün trofe gelir üzülürsünüz dedim. Erim konusunda da 5 metreyi geçmez. Kalama konusunda da balık fotoğraf ve videolarınızı paylaşarak kullanım başarımızı kıyaslayabiliriz.
sid.k yarışına girmeye gerek yok 🙂 siz bildiğiniz yoldan devam edin.

İpte verilen paraya acımam kesinlikle. Ama av yeri istanbuldaysa üst kalite almana gerek yok çünkü sezonda elbet karışıyor oltalar, balığıda kaçırmak istemediğin için ipi kesip yeniden snap bağlıyorsun. Dolayısıyla istanbul içi ise Daiwa J-Braid grand 0.16+seaguar fxr 4pe öneririm. Genelde avlandığın yer kalabalık değilse saltiga 12 braid NET.

Spin için x8 kat 0.14 0.16 mm veya 0.8 1 1.2 pe ipler yeterli oluyor. Ben daiwa tournament 0.14 kullanıyordum tavsiye ederim fiyatından dolayı başka ipe gectim. Yeni ip ile daha bir av yaptığım için marka model söylemeyeceğim.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back