Spin kamış ile istavrit çaparisi kullanımında erim düşüşü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yuunuses
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yuunuses

Yeni Üye
Tepki
3
Ödül
5
Herkese merhaba,
Spin kamış ( gerekli spin takım ve ip bilgisi altta yazıyor) iskeleden olacak şekilde istavrit çaparisi kullanıyorum ancak erim mesafem düşük. Kullandığım çapari 10lu ve kamışım 2.70. 35 gr kurşun ile atıyorum sebebi çaparinin uzun olmasından kaynaklı mı kaynaklıysa nedeni nedir neden kısaltmak gerekir bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum
Şimdiden hayırlı bayramlar…

Shimano Sedona C3000 Fj
Daiwa Ninja 2.74 M 14/42 GR Spin Kamış
Ryuji 0.13mm 8x ip misina
0.35mm lider floracarbon Misina

Çapari kısa köstekli değilse sorun olabilir. Atış yaparken kurşunun oltayı esnetmesi gerek. Ortam müsaitse kurşunu olabildiğince geriye, zemine atıp atış yapmayı deneyebilirsiniz, böylece oltayı yükleyebilirsiniz. Ya da daha iyisi takımı kısaltmayı deneyin.

Bu arada ipiniz ve lideriniz biraz kalın olabilir.

Çapari kısa köstekli değilse sorun olabilir. Atış yaparken kurşunun oltayı esnetmesi gerek. Ortam müsaitse kurşunu olabildiğince geriye, zemine atıp atış yapmayı deneyebilirsiniz, böylece oltayı yükleyebilirsiniz. Ya da daha iyisi takımı kısaltmayı deneyin.

Bu arada ipiniz ve lideriniz biraz kalın olabilir.
Teşekkür ederim yanıtın için, Evet yere yakın koyarak atışta yaptım daha iyi olmakla beraber yine de erim düşüktü ne yazık ki..
Kösteklerin uzunluğu kastında kaç cm olmasını önerirsiniz benimki ile kıyaslayayım..

Spin takımı ile en güzel 5 li çapari atılıyor ,ben öyle atıyorum tabi bir surf kamış kadar atmasa da balık uzakta değilse iş görüyor.
Teşekkür ederim, bir takımı da beşli olacak şekilde kısaltıp deneyeyim, peki 2.70 kamış üzerinden düşünecek olursak çaparinin boyu ne olmalı kamış çapari boy ilişkisi ne olmalı?

Herkese merhaba,
Spin kamış ( gerekli spin takım ve ip bilgisi altta yazıyor) iskeleden olacak şekilde istavrit çaparisi kullanıyorum ancak erim mesafem düşük. Kullandığım çapari 10lu ve kamışım 2.70. 35 gr kurşun ile atıyorum sebebi çaparinin uzun olmasından kaynaklı mı kaynaklıysa nedeni nedir neden kısaltmak gerekir bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum
Şimdiden hayırlı bayramlar…

Shimano Sedona C3000 Fj
Daiwa Ninja 2.74 M 14/42 GR Spin Kamış
Ryuji 0.13mm 8x ip misina
0.35mm lider floracarbon Misina

öncelikle @hari76 hobidaşın dediği gibi çapariniz 5li iğne olmalı. tabii köstek boyları 12-13 cm gibi değilde 7-8-9 cm gibi kısa köstek olursa 7 adette çapari yapabilirsiniz.
benim (naçizane) önerim ise makinadaki ip kalınlığı maksimum 8X-010 olmalı. attığınız zaten 30-35 gr kurşun. çekeceğiniz ise istavrit. dolayısı ile 5 li normal köstek veya 7 li kısa köstekli çapari = ince ip mesafenizi ziyadesi ile arttırır. şok yada leader kullanmanızada gerek yok.
10 lu yada 15 li köstek uzun olması sebepli kamışın yeterli esneme olayını engeller.
boğazda normalde hazırda 10 lu çapari satılır. köstekler 12-13 cm. gibi.
15 köstekli çapari yaptıklarında köstek boyları 10 cm gibi yapıyorlar.
eğer kamışınız 4,20 değilse kamışı gerekli açı ile esneterek atamıyorsunuz.
bendeki bazı çapariler 20 li. köstek boylarını 8-9 cm den bağlıyorum. dolayısı ile nerdeyse 15li çapari boyuna hatta bi tık daha kısa oluyor. ve rahatça kafa üstü esneterek asılarak atılabiliyor.

sizin içinde durum aynı.
öncelikle normal 5 li çapari. olmadı köstek boylarını 9-10 cm e çekerek 7-8 li çapari. ve 8X-010 ip misina...
(çapari bedeni 020-0,25 mono misina - köstekler 0,13-0,15 floracarbon misina. kösteklerin mono olması sorun olmaz)

AYRICA...
35 gr kurşun ile çapari atıyorsanız 035 leader neden kullanıyorsunuzki?
bence gereksiz. boğazda 3 metrelik spin kamış (30-60 gr atarlı) 50 gr kurşun makinada 0.6 ip. vanoz palamutu o akıntıda çapari ile zorlanmadan aldım. düzgün bağlanmamış ise en fazla köstek kopar. onuda yedek köstek ile hemen halledersiniz.
benim 4,20 kamış - 14,000 lik makinamda çapari atacaksam 0,10 misina sarılı kafayı takıyorum. haaa ben 0,18-0,20 ipten şok yapıyorum. çünkü yeri geliyor 150 gr kurşun atıyoruz.
AMA SİZ ---> spin kamış - spin makina - 35 gr kurşun - 5 li çapari dediğinizde 0,13 beden misinası - 0,35 floracarbon lider gereksiz derim.
RASTGELSİN.
.
.

Son düzenleme:
Back