Spin Kamış Seçimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan morcy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba Arkadaşlar..

Ben Giresunda yaşıyorum. 270 boyunda bir spin kamış almak istiyorum. Okuma V-system 270 10-40 ,Major Craft Solpara 902ML 2.74 10-30 , Alpha Tackle Saltizm Seabass S-902M 274cm 10-40gr arasında seçim yapmak istiyorum. Erim mesafesi ve kullanım rahatlığına önem veriyorum. Sizin görüşlerini almak istiyorum. Hangisini tercih etmeliyim.

Ben ugly stık lite 2 70 3LB kullanıyorum hem beklemeli avda hemde spin tarzında mükemmel bence bir düşün derim trolıng tarzında bir kamıştır çokda güçlüdür sitede senelerce kullanıp bıkan arkadaşlar var bendekide 2 senelik maşallahı var sazan kofanaları banamısın demiyor araştır derim tabiki kafan karışmasın V-Systemde revaşta olan herkesin kullandığı kamışlar arasındadır majorlar bana gereksiz para dökmek anlamını taşıyor tabiki karar sizin hoşçakalın

vsystem kamış okuma raw2 40 makina mükemmel ikli olur makinayı yemli avlarda ve jig tarzı avlardada kullanabilirsiniz

Okuma v system çok yumuşak aksiyonlu ama orta sert MH karbon dereceli kamışların atış erimi yumuşak aksiyonlu kamışlara göre çok daha iyidir. Geçenlerde bir arkadaşım fladen extra flexx 15-50gr 3mt 3 parçalı kamışını almış o da çok yumuşak bir kamış denemek için atış yaptım daha 23 gr lık sahte yemi taktığınızda kamışın ucu hafiften eğiliyor ve atış erimi de iyi değil çok yumuşak olduğu için atış esnasında fazla esniyor o yüzden sahte çok iyi gitmiyor aynı sahteyi kendi kamışıma taktım neredeyse iki kat uzağa attım. Benim kamışım Mh aksiyonlu daiwa crossfire 300MH 10-40gr ve shimano CATANA CX MH spin kamışınında atış erimi çok iyi daha önce o kamışı denedim eğer okuma almak isterseniz de okumanın mh aksiyonlu okuma died ringer MH kamışı var.

V system 2.40 10-40 kullanıyorum ilk başlarda fena değildi fakat kullanıma bağlı olarak daha da yumuşadı bunun nedeni galiba balıkları sudan direk kamışla kaldırıyorum gripper kullanmaya üşeniyorum.. Kamışın ideal atar ağırlığı 25 gr olmasına rağmen 20 gr altını esneklikten dolayı zor atıyorum.. Bence helios alın daha iyi..

Fatih bey cevabınız icin teşekkürler. Daiwa Crossfire icin atış erimi konusunda daha öncede tavsiye aldım fakat 270 kamış 325 gr ve bu ağırlık bana fazla geldi

Fatih bey cevabınız icin teşekkürler. Daiwa Crossfire icin atış erimi konusunda daha öncede tavsiye aldım fakat 270 kamış 325 gr ve bu ağırlık bana fazla geldi
Ben crossfire 3metre kamışı okuma raw ll 40 makina ile birlikte kullanıyorum raw ll 40 da 310 civarında yanı toplamda 600 gramı geçiyor ve balığa gittinmi 4 saat durmadan at çek yapıyorum allaha şükür gencim bileğimde kuvvetli beni yormuyor ve bu kamış bana güven veriyor sağlam bir kamış ucunda akya olsa korkmam kırılacak diye. atış erimi de gerçekten çok iyi tabi karar sizin ama size tavsiyem bir av bayiine gidin kamışları inceleyin MH aksiyonlu kamışlara bir bakın birde yumuşak aksiyonlu çok esnek kamışlara bakın aradaki farkı görün

Merhaba isimsiz hobidaşımız,

Kafan karışması normaldir. Herkes kendi tecrübesine göre fikir veriyor. Bütçene göre al hepsi iyidir. Elbette. fiyat yükseldikçe kalite artar.

Büyük balıkla mücadele de esnek kamış çok kötü balıkla mücadele de kötü ama tatlı sert kamislar çok iyi bir sürü kamış kullandım ama yumuşak kamislar dan memnun olmadim

Back