Spin Kamış Seçimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zemheri
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zemheri

Yeni Üye
Tepki
15
Ödül
5
İyi günler herkese. Spin için 2.10 kamış tercih edilebilir mi ? Kamış'ı öğrenci olduğumdan(bütçeden) dolayı aliexpress'den alacağım . 2.1 m boyut ve atar aralığı 3-21 g olan bikaç kamış buldum. (2.4 ve 2.7 olanlar çoğunlukla teleskopik ve fiyatları pahalı) . Sahilden avlanacağım ve mera sığı . Hedef balık ise Levrek.Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkürler.

Bütçem, Aliexpressden baktığım için makina + makış 120 tl civarı aklımdaki fiyat. Bu fiyatlara sadece aliexpressden kalitesi düşük ekipmanlar alınabileceğini biliyorum.Zaten yaza doğru askere gideceğim için uzun ömürlü olması gibi bi beklentim de yok.Teleskopik kamışlar da var orada 2.40-2.70 gibi ama onlarda da atar aralığı yazmıyor. Bunun için teleskopik kamışlara pek bakmadım. Az önce dediğim kamış bu (link)

Şimdi inceledim, ancak eline kırılmış olarak ulaşan da var çok memnun olan da var. Bu "yurtdışı + internetten alışveriş" işi biraz kumar. Buraya dönersek, başlangıç için Okuma ve Remixon markalarını değerlendirebilirsiniz. Bir de şahsi fikrim; başlangıçta kötü bir takım alıp parayı kısa süreliğine çar çur etmektense biraz daha para biriktirip iyi bir şey almak daha mantıklı. Fakat Türkiye şartlarında 120 TL spin takımı düzmek için çok uygun bir rakam değil maalesef. Sadece kendini kanıtlamış su üstü sahteleri bile o fiyatın daha üzerinde. Yazdıklarımı lütfen diğer ustalar da değerlendirsin. Yanlış yönlendirmek istemem sizi. Şimdiden hayırlı tezkereler.

Bütçem, Aliexpressden baktığım için makina + makış 120 tl civarı aklımdaki fiyat. Bu fiyatlara sadece aliexpressden kalitesi düşük ekipmanlar alınabileceğini biliyorum.Zaten yaza doğru askere gideceğim için uzun ömürlü olması gibi bi beklentim de yok.Teleskopik kamışlar da var orada 2.40-2.70 gibi ama onlarda da atar aralığı yazmıyor. Bunun için teleskopik kamışlara pek bakmadım. Az önce dediğim kamış bu (link)

Teleskopik olarak 150 gr agirlikla
TRY 73.69 35%OFF | En düşük kar 1.8m 2.1m 2.4m 2.7m Karbon Olta Teleskopik Döküm Iplik Olta Seyahat Balıkçılık olta takımı cazibesi çubuk
(link)
2.10 cm olarak da
TRY 82.22 42%OFF | 2 ipuçları iplik olta 100% karbon süper sert olta kamışı 2 bölümler döküm cazibesi olta
(link)
Bu fena durmuyor şahsen bende dusunuyorum, arastiriyorum ama arkadasin yukarida dediği gibi iyi araştırmak lazım

@balikyakalayamayanbalikci katılıyorum biraz daha paranı biriktir 2. el çoğu kişinin kullandığı ekonomik kamışlardan ala bilirsin.

Aliexpress fiyatları uygun fakat ordan vergi ve gümrük parası alınıyor bunu unutma 90 liralık kamışa 50 lira vergi istemesinler.

Birde kaç günde gelecek bu aylarda yılbaşından dolayı dahada gecikmeli gelecektir.

Selam,
Bütçe çok az onun için sen hiç aliexprese bulaşma arkadaşım, vergi falan çıkacak astarı yüzünü geçecek pişman olacaksın
sahibinden comda uygun ilanlar olabilir oradan bişey bak bence mesala sıfırı toplamda300-350 olan bir takımı 150 tl ye gibi bulabilirsin
daha çok işini görür

Artık Aliexpress avantajlı değil dezavantajlı , okumanın ve fladenın ucuz serileri var senin işini fazlasıyla görür .

Back