Spin kamis seciminde yardimci olabilirmisiniz

Beyefendi

Daimi Üye
Tepki
177
Ödül
53
Sevgili hobidaslar asagidaki kamislardan hangisi secerdiniz hedef balik levrek kullanacagim su ustuler 5 gr ile 25 gr arasi max 25 gr lik sahteler.

1- Daiwa labrax ags 96ml 2.89 boy 7-35 atarli

(link)

2- Daiwa Saltist AGS 290cm 14-56gr Spin Kamışı

(link)

3- Daiwa new tournament sw ags 274 cm 14-42 gr spin kamisi

(link)

Kiymetli yorumlarinizi rica edecegim.

Saygilar hurmetler

Ben olsam 3 numarayı alırım boyu nedeniyle çünkü wtd yapması kolay olur ve boy uzadıkça aksiyon verirken ipin ucu kaçabiliyor (kendi açımdan söylüyorum). Boy ve atar aralığı bakımından benim kamış ile aynı 274 ballistic 14 42 kullanıyorum. Ama sizin dediğiniz kamışın sertlik vs açısından nasildir bilmiyorum.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hiç biri. Levrek avlayacaksam kesinlikle 2.44m kamış tercih ederdim ve 5-25 veya 6-21 arası kamış kullanırdım. Levrekte kamış hakimiyeti çok önemli yeri geldiğinde sizin eliniz kolunuzla bir bütün olması gerekli yani vücudunuzun bir parçası gibi olmalı. Bu sebepten hakimiyetin kontrolün iyi olması için 2.44m kamış levrek için gayet iyi.
Shimano Bassterra XT Sea Bass 244cm 4-21gr XT SEA BASS Light Spin Kamışı levrek için biçilmiş kaftan. Zaten levrek sığ meralarda olduğundan 2.90-3.00 kamışlara hiç gerek yok. Hatta lüfer falanda avlamayacaksanız 2.74 bile çok uzun gelebiliyor levrek avlarında. Sahteye aksiyon verirken de etki tepkiyi hissedebiliyorsunuz 2.44 lük kamışla.

Son düzenleme:
Sevgili hobidaslar asagidaki kamislardan hangisi secerdiniz hedef balik levrek kullanacagim su ustuler 5 gr ile 25 gr arasi max 25 gr lik sahteler.

1- Daiwa labrax ags 96ml 2.89 boy 7-35 atarli

(link)

2- Daiwa Saltist AGS 290cm 14-56gr Spin Kamışı

(link)

3- Daiwa new tournament sw ags 274 cm 14-42 gr spin kamisi

(link)

Kiymetli yorumlarinizi rica edecegim.

Saygilar hurmetler

Zaten açıklamanızda kendiniz 5-25 gram arası sahteler kullanacağınızı belirtmişsiniz.
iki ve üçüncü seçimlerde bu küçük sahtelerde erim sıkıntısı yaşarsınız
Zaten boy olarak ta sanki kayalıktan tutmak ister gibi uzun kamışlar seçmişsiniz.
Bence boyu ve atar aralığını kısaltarak seçim yapın tekrar denerim.
Ve mümkün ise kamışı görüp inceleyerek alın

kolay gelsin

Zaten açıklamanızda kendiniz 5-25 gram arası sahteler kullanacağınızı belirtmişsiniz.
iki ve üçüncü seçimlerde bu küçük sahtelerde erim sıkıntısı yaşarsınız
Zaten boy olarak ta sanki kayalıktan tutmak ister gibi uzun kamışlar seçmişsiniz.
Bence boyu ve atar aralığını kısaltarak seçim yapın tekrar denerim.
Ve mümkün ise kamışı görüp inceleyerek alın

kolay gelsin

Kiymetli cevabiniz icin cok tesekkurler esasinda sadece erim mesafesi daha uzak olsun diye boyle bir yonelimim oldu. 2.90 daha ileri gider diye.

Ben bu konuyla ilgili geçenlerde bir başlık açtım ve baya bir yorum aldım tecrübeli arkadaşlardan.
Bende senin gibi hem 5gr silikon atabileceğim hemde 10-12 gr su üstü sahteler ile avlanabileceğim bir kamış arıyordum.
Bu durumda en doğru hareket 3-20 atar aralığına yakın kamışlar tercih etmek olacaktır.
Major Craft, Shimano, Fujin 'in bu atar aralığına yakın güzel kamışları var, bunları biraz araştırıp youtube üzerinden yapılan avlara göz atabilirsin.
Baya yardımcı olacaktır.
Erim tarafına bakacak olursak levrek sığ suda saklanan bir hayvan olup dişli grubu erime bakabilir.
Ama çok uzun kamış av sırasında seni yoracaktır max 2.44 üstüne çıkma bana kalırsa

Back