Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Kamış Tavsiye

mesutcinar35

Yeni Üye
Adı
Mesut ÇINAR
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar Balık Hobisine yeni başladım. İzmir'de kıyıdan yemli av yapmak için spin kamış önerisi yaparsanız sevinirim fiyat 2000-2500 arası olursa iyi olur. Teşekkürler

victor88

Yeni Üye
Adı
3152703
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İzlediğim videolarda spin kamışlarla 5 Gr civarı ağırlık kullanarak çipura avı yapıyorlar. Sanırım yemliden kast edilen o. O fiyat bandında aklıma gelen ilk kamış daiwa legalis oldu. Bölgede avlanan ve tam olarak avlanma şeklinizi anlayan biri daha çok yardımcı olacaktır.

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bahsettiğiniz av disiplini yemli av olarak nitelendirmek yanlış olur. Yemli avlar için daha çok beklemeleri avlara uygun , atacağınız yemin ve kullanacağınız ağırlığa uygun surf kamışları daha uygun olacaktır.

Ancak sizin bahsettiğiniz av disiplini yemli av değildir.
İzlediğim videolarda spin kamışlarla 5 Gr civarı ağırlık kullanarak çipura avı yapıyorlar. Sanırım yemliden kast edilen o. O fiyat bandında aklıma gelen ilk kamış daiwa legalis oldu. Bölgede avlanan ve tam olarak avlanma şeklinizi anlayan biri daha çok yardımcı olacaktır.
3.gr - 5.gr - 8.gr gibi ağırlıklar ile , micro jig ile silikon karides vb. kandırıcılar ile çipura , sargoz , mırmır , gibi balıkları yakalamak mümkün.
İnternet üzerinde bunlar ile bir çok videolar var.
Bu ağırlıklar ile yapılan avlar için daha çok LRF ya da Hafif Spin kamışları tercih etmeniz daha isabetli olacaktır.

Öncelikle kullanacağınız ya da kullanmayı planladığınız kandırıcıları ( micro jig - silikon karides ya da farklı bir kandırıcı da olabilir) belirlerseniz çok daha yerinde olacaktır. Bu ve buna benzer avlar için çok fazla seçenekler var. Bütçenizi de belirtirseniz , daha isabetli tavsiyeler geleceğini düşünüyorum.

mesutcinar35

Yeni Üye
Adı
Mesut ÇINAR
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bahsettiğiniz av disiplini yemli av olarak nitelendirmek yanlış olur. Yemli avlar için daha çok beklemeleri avlara uygun , atacağınız yemin ve kullanacağınız ağırlığa uygun surf kamışları daha uygun olacaktır.

Ancak sizin bahsettiğiniz av disiplini yemli av değildir.

3.gr - 5.gr - 8.gr gibi ağırlıklar ile , micro jig ile silikon karides vb. kandırıcılar ile çipura , sargoz , mırmır , gibi balıkları yakalamak mümkün.
İnternet üzerinde bunlar ile bir çok videolar var.
Bu ağırlıklar ile yapılan avlar için daha çok LRF ya da Hafif Spin kamışları tercih etmeniz daha isabetli olacaktır.

Öncelikle kullanacağınız ya da kullanmayı planladığınız kandırıcıları ( micro jig - silikon karides ya da farklı bir kandırıcı da olabilir) belirlerseniz çok daha yerinde olacaktır. Bu ve buna benzer avlar için çok fazla seçenekler var. Bütçenizi de belirtirseniz , daha isabetli tavsiyeler geleceğini düşünüyorum.
Merhaba hocam kıyıdan çipura mırmır gibi balıklar için canlı yem kullanılarak Yengeç mamun sülünez vb. Yemler için nasıl bi kamış önerirsiniz. Yüksek atarlı spin kamışlar var 14-42 14-56 gibi iş görür mü veya sizin öneriniz nedir.

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba hocam kıyıdan çipura mırmır gibi balıklar için canlı yem kullanılarak Yengeç mamun sülünez vb. Yemler için nasıl bi kamış önerirsiniz. Yüksek atarlı spin kamışlar var 14-42 14-56 gibi iş görür mü veya sizin öneriniz nedir.
İzmir de , bahsettiğiniz gibi avlar yapıldığını çok fazla duydum. Hatta internette vidolarını da gördüm.
Bu konuda çok fazla bir deneyimim yok maalesef. Ben Mersin de çok fazla yemli av yapmıyorum. Yemli av için ben 3.mt 40-80 gr atarlı teleskopik bir kamışım kullanıyorum. Dalgalı , akıntılı vs havanın durumuna göre , 25.gr - 30.gr - 50.gr kadar kurşunlar ile kullanıyorum.

Bu tür avlar için öncelikle , kaç gr ağırlıkla kullanacağınız önemli bence. Kullanacağınız kurşun un ağırlığına göre seçmek gerekir.
Atıyorum , 30-50.gr kurşun ile kullanacaksanız , 14-56 atarlı spin kamışı olmaz mı olur tabi. Ama ben tercih etmezdim.

Konu hakkında daha tecrübeli arkadaşların yorumları daha yerinde olur.