Spin kamış tavsiyesi.

Harun sezon bitti kayboldun. Biz lrf ile yola devam ediyoruz🙂 LRF takım yapıp katılacam size dedin, kaldı öyle. Bekleriz mutlaka. Tavsiye için de teşekkürler. Kendime bir kaç alternatif çıkarınca dediğin gibi kamışları incelemeye başlayacağım. Major Craft'lar piyasada pek yok. Sanırım yakın zamanda gelecek. Bekliyorum 🙂

Ya aslında lrf takımı aldım hatta birkaç kere ava da çıktım ama pek beceremedim 🙂ama lrfye devam ediyorsanız haberleşelim.

merhaba dıaluna sapkısmı kısa kamıstır buda ağırlıktan kacınmak ıcındır ama eksı yanı uzu sap sevenler ıcın ve kamısı koltugunun altına oturtmak ısteyenler ıcın sıkıntı talha arkadasımın onerısını dıkkate alın

Bence Dialuna 2.90 bir kamışa 4000 lik bir makine gider daha uyumlu olur..
Benim nacizane tavsiyem Daiwa Lateoya bakabilirsiniz..

Teşekkürler önerileriniz için. Daiwa Lateoya'yı daha önce hiç duymamıştım. Öneriniz üzerine incelediğimde listeme ekledim. Çevremdeki kişiler ile konuştuğumda Daiwa ile ilgili genel servis sıkıntısından bahsedildi. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Daiwa ile ilgili hiç deneyimim olmadığı için biraz temkinli yaklaşıyorum. Hatta bir arkadaşım biraz daha bütçe ayırıp Daiwa Tournament AGS Spin Serisi 274cm almamı önermişti. Atar aralığı 14-42, minimum atarı sanki elimdeki sahtelere göre yüksek.

merhaba dıaluna sapkısmı kısa kamıstır buda ağırlıktan kacınmak ıcındır ama eksı yanı uzu sap sevenler ıcın ve kamısı koltugunun altına oturtmak ısteyenler ıcın sıkıntı talha arkadasımın onerısını dıkkate alın

Kamışı inceleme fırsatım oldu. Kısa sap olması çok dikkatimi çekmemişti. Hatta alacağım kamış kısa saplı olsun istiyorum ama 2.90 kamış için kısa sap avda sorun olabilir belki. Bir daha inceleme fırsatım olursa bu konuya dikkat ederek inceleyeceğim. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Değerli forum üyeleri, Shimano Catana 2.40m 20-50gr atarlı kamış ve Ceymar CTX 40 makineye 0.30mm Trabbuco mono misina takarak, ilk spin deneyimimi bu yaz gerçekleştirdim. 20 gr üzeri sahteleri, ağırlıkları yükseldikçe daha iyi mesafelere atmayı başardım ancak daha düşük gramajlarda çok dikkatli atışlar yaparsam biraz mesafe kaydedebildim. Özellikle rüzgarlı havalarda hafif sahteleri verimli kullanamadım. Misina kalınlığını 0.25'e çekerek daha iyi sonuçlar alacağımı düşünüyorum ancak spin avcılığından çok keyif aldım. Devam etmeyi düşünüyorum. Bu nedenle hafif sahteleri kullanmak için ikinci bir kamış daha edineceğim.

Bütçem dahilinde aşağıdaki modelleri çıkardım.

Major Craft Solpara 259cm 7-23gr Ağırlık: 150gr (fiyat 300)
Major Craft Firstcast FCS-862 260cm 7-23gr Ağırlık: 118gr (fiyat 280)
Savage gear MPP 251cm Softlure 7-23gr Ağırlık: 136gr (fiyat 200)
Okuma Salina Seaspin 240cm 10-40g Ağırlık: 180gr (fiyat 170)

Hedef balık levrek, avlak Ege ve Akdeniz kullanılacak sahteler su üstü ve az dalarlılar (2-3 sahteyi dibe taktıktan sonra 😀)

Solpara kamışlar için "8-14 lb. misina kullanımı için uygun" diye bir ibare var. Major Craftları farklı tür misinalar ile mi kullanmam gerekir?

Bu kamışları kullanan üstatlar fiyat performans olarak bir karşılaştırma yapabilirler mi? İçinde kamış kelimesi geçen neredeyse her mesajı okudum 🤣:acpsnr:😀. Yani 100 lira fazla para vermek av açısından bir fark yaratır mı?

Uzun bir mesaj oldu kusura bakmayın.

Saygılar316394_10150329255607147_654882359_n.jpg

Son düzenleme:
Merhaba ben birinci tercih olan major craft derim ama kesinlikle savage gear da iyi kamistir
Bu arada kullanacağınız makinayı yazarsanız daha nokta atışı yorumlar yazılır

100 TL daha fazla verip major craft firstclass kamış aldığımda savagear ile arasında 20 gr hafiflikten başka ne gibi bir avantaj sağlamış olurum ki?

solpara ile firstclass kamışların farkı nedir?

saygılar.

Okuma Salina SeaSpin 240 kullandıktan sonra Major Craft Solpara 7-23'e geçtim. Gerçekten güzel bir kamış. Hafifliğini, erimini ve sertliğini beğendim. Salina daha ağır işler için kullanılmalı diye düşünüyorum. 35 grama kadar sorunsuz atıyordum. Solpara ile de 18-20 gramı geçmeyi düşünmüyorum.

Back