Spin kamışı ile jig yapılabilir mi, jig kamışı önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gurusti
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yok sorun olmaz.
Rica etsem makina ve ipekte önerebilirmisiniz
Ne kadar uygun fiyatlı olursa o kadar iyi
Makine
(link)
(link)
(link)
(link)
İpek misina
(link)
(link)
(link)
(link)

Bir de shore jig ve slow jig için jig sahtesi önerebilirmisiniz.
Ve spin içinde

Çok yardımcı oldunuz teşekkürler

Rica etsem makina ve ipekte önerebilirmisiniz
Ne kadar uygun fiyatlı olursa o kadar iyi
Makine
(link)
(link)
(link)
(link)
İpek misina
(link)
(link)
(link)
(link)

Bir de shore jig ve slow jig için jig sahtesi önerebilirmisiniz.
Ve spin içinde

Çok yardımcı oldunuz teşekkürler
(link)
(link)

İp olarak
(link) 0,20mm
Lider için FC misina
(link)

Sahte yem
(link) (Glow zebra, pink flash, sardine) renkleri
(link) (glow zebra, green mackerel, flash minnow)
(link)(renk kodu 73 ve 74)
(link) (blue pink zebra, Gold zebra, glow zebra)

.
(link)
(link)

İp olarak
(link) 0,20mm
Lider için FC misina
(link)

Sahte yem
(link) (Glow zebra, pink flash, sardine) renkleri
(link) (glow zebra, green mackerel, flash minnow)
(link)(renk kodu 73 ve 74)
(link) (blue pink zebra, Gold zebra, glow zebra)
Şimdilik makine alacak bütçem yok 1 ay kadar süre. Okuma cavalla kamışına spin motoru takıp sadece shore jig yapsam yada eski bir jig makinesi var ucuz bişey onu takıp kullansam sorun olur mu o zamana kadar?Hepsinde gözde av pazarı tercih etmenizin bir sebebi var mı daha iyi bir mağaza mı
Bir de bir sorum var Kıbrıs'ta nerdeyse levrek, çipura, lüfer, tral, palamut gibi balıklar yok orkinos yavrusuna palamut diyoruz hatta burda ama bu balıklar Akdeniz'de var diye biliyorum neden böyle. Burda yaygın avcı balıklar sadece lambuka, kuzu, yazılı orkinos, sinarit, orfos, lagos, mercan, fangri, zargana, barakuda, nadiren liça.

Bir da sahteleri clipse takmak yanlışmış halkaya takmak gerekiyormuş bu doğrumu

.

Şimdilik makine alacak bütçem yok 1 ay kadar süre. Okuma cavalla kamışına spin motoru takıp sadece shore jig yapsam yada eski bir jig makinesi var ucuz bişey onu takıp kullansam sorun olur mu o zamana kadar?Hepsinde gözde av pazarı tercih etmenizin bir sebebi var mı daha iyi bir mağaza mı
Bir de bir sorum var Kıbrıs'ta nerdeyse levrek, çipura, lüfer, tral, palamut gibi balıklar yok orkinos yavrusuna palamut diyoruz hatta burda ama bu balıklar Akdeniz'de var diye biliyorum neden böyle. Burda yaygın avcı balıklar sadece lambuka, kuzu, yazılı orkinos, sinarit, orfos, lagos, mercan, fangri, zargana, barakuda, nadiren liça.

Bir da sahteleri clipse takmak yanlışmış halkaya takmak gerekiyormuş bu doğrumu
Kısa süreli kullanımda sizi idare eder. Ürünleri tek bir yerden tavsiye etme sebebi hem işinize yarayan ekipmanın orada satılması, hem kargo masrafının size yük olmaması, hem de ekipmanlar ile sorun yaşarsanız tek bir firma ile muhattap olmanız hem de biraz daha kurumsal olmaları. Bu ekipmanları ayrı ayrı yerlerden aldığınızda kargo ücreti ayrı ayrı olur. Bu ürünleri daha uyguna satan yerler bulursanız oralardan da alabilirsiniz. Diğer sorunuza gelirsek Levrek, çupra, lüfer, tral gibi balıkların Kıbrısta olmamasının sebebi suyun salinitesi yani tuzluluk oranı, termoklin tabakalarında ısı değişimleri, Suyum ph,kh,nitrit,nitrat gibi değerleri farklı olduğundan bu balıkların Kıbrısta olmamasına sebep olabilir.Sahte konusunda jig veya kaşık gibi sahteler kullanacaksanız fırdöndülü klips ile kullanabilirsiniz. Maket rapala sahteler kullanılacaksa direkt olarak klipse takmak gerkiyo.

Daiwa crossfire 4000 bg olta makinesi olan crossfire Lure 270 Cm 14 56Gr 2P spin olta kamışı var. Bununla 60 gram jigi kullanırsam sorun olur mu ? Önerebileceginiz jig kamışı var mı?
Bütün kamışlar için geçerli kural son ayarın üstüne çıkmamak hatta pekte oralara yaklaşmamak.Zamanla uçta kırılma kamış aksiyonu bozulması uyumsuz bir ekipman ve erken yorgunluk zevksiz bir av olur hocam

Az önce okuma cavalla 50-150 gram kamisını aldım ama bana mağazada bu kamış ile shore jigte yapamayacagimi söylediler
Shore jigte yapmam mümkün mü yoksa sadece slow jig mi

Az önce okuma cavalla 50-150 gram kamisını aldım ama bana mağazada bu kamış ile shore jigte yapamayacagimi söylediler
Shore jigte yapmam mümkün mü yoksa sadece slow jig mi
Kamışın atar ağırlığı shore jig disiplini dışında kaldığı için öyle demişlerdir muhtemelen.shore jig 10-40 gr arası jiglerle yapılan av deniyor.

Ben 2-12 atarlı başlangıç lrf kamışımı daha iyisini aldıktan sonra şu an yemli avlarda keyfime kullanıyorum 50 gr kurşunla. Sen dener misin bilmem 🙂)

Yani şimdi gemi ile gidemedigimde kıyıdan at çek yaparsam sorun olmaz değil mi shore jig yapıp bide minimum 50 gram atar yazıyor daha düşük 40-30 falan takarsam nasıl bir dez avantajı olur

Yani şimdi gemi ile gidemedigimde kıyıdan at çek yaparsam sorun olmaz değil mi shore jig yapıp bide minimum 50 gram atar yazıyor daha düşük 40-30 falan takarsam nasıl bir dez avantajı olur
Düşük gramaj atmak kamışa makineye sorun yaratmaz. 50 gramla 80 metre atacaksan 30-40 gramla 60 metre atarsın erim mesafesi kısalır.

Back