Spin kamışla Lrf avı daha mümkün..Hem Spinde yaparsınız..

fishingmaster

Yeni Üye
Tepki
6
Ödül
3
istanbul,karadeniz,gelibolu,saroz,ege,antalya
Lrf kamış ve makina sisteminde atabilecegimiz maksimum uzaklık 20 metre diyelim.
oysa bir spin kamışla 40 metreye atabilir, daha uzagı tarayabilirsiniz .çok daha iyi balık alırsınız
nasılmı?
spin kamışınız ,minumum 7-28 atarlı veya 10-30, 10-40, 15 -45 gr dir.
kamışınızdan gelen klips ucuna yerine göre 5-7-10 hatta 20 gr, iki tarafı gözlü ,bildiginiz lrfnin hareketli sadece kursununu takın.altına bir ufak klips ve
meraya göre bir beden ayarlayın tercihen ince bir kaliteli misina..0.22 stroft gtm kullanıyorum ben 4 kg çekerli.ne esnek,ne çok sert
uzunlugu meraya göre olmalı.ben 50 cm ,1 metre ve 2 metre boyunda 3 uzunluk kullanıyorum.
ucunda bazen tek 6 no sadece iğne,bazen 0,5 gr jig headli 8 no ima torpedo ,bazen 0,9 gr 8 no ima torpedo
yem olarakta orjinal rapture mebaru aji worm 5 cm glow pink,white ve green kullanıyorum,hırsız mutlaka takın.
çok güzel istavrit alıyorum.
hatta lrf ciler geliyor abi sen ne atıyorsun,nasıl atıyorsun diye soruyorlar.
işin aslı atabilmek..uzagı taramak,her hava 7 rüzgar olmuyor bazen çırpıntılı,bazen rüzgar. lrf cilerin biraz rüzgarda hemen umudu kırılıyor.çok rüzgarlı bu havada atamayız diyorlar.
baktım dişli girdi, hemen lrf takımını çıkarıp 10 gr kurşun arkası 7 cm balık
yada 18 gr kendo,sasuke,node a dönebilirim.lrf ci dönemez.çünkü elindeki sistem atmaz.
15*45 kamışla 26 gr agırlıktaki sahte için gece baracudaya bile dönebilirim..
spin kamışla izmirde jgheadli mamunla çipurada avlarsınız.lrf ile zor.
ister su üstü atın levrege spinle,spin her zaman candır.ister gece feed atın..koca levrek alın.
işi bilen, kılıcı dogru kuşanır...
dükkancı arkadaşlarımın dediği gibi; ya böyle yaparsanız,biz nerden ekmek yiyecegiz ,taş mı yiyecegiz..iyi de , insanlar da ağaçtan sucuk toplamıyor derim bende hep..
bir yere kadar sustum.
artık konuştum..
her seyin uç noktaları aşırılık içerir.
lrf ve shore jig. uç noktalar...
shore jig istanbula yılda 2 ay. o da kemiklide.290 km yol.
10.000 tl lık takım almaya degermi.gündüz sakin sularda olan torigi yakalacagın garanti değil oysa aynı rüzgarsız gecelerde her yer kalamar yapıyor.kalitesi, ederi ,daha güzel avcılıgıda ,bakan yok.iyi ki bakan yok🙂istanbul balıkçısı kalamarı pek bilmez..
shorejigde 50 -60-80 gram 2 şer jigin olsun,
saltigaya ne gerek var. 6 kg dan çekerli makina, hafif çapari kamışınla da torik alırsın..örnekleri mevcut.uzun kamış kaldırabilmek için.çünkü tepedesin.yok.3.05 iyi.3.20 daha iyi.
herşey çok abartıldı.
altyapısı olan arkadaşların anlayacagını bilerek yazdım.,
işin sıkı sıkı sevdalısı ve gözü körleri kızacak ama hatalarını 3-4 sene sonra anlayacaktır.

Son düzenleme:
ya dostum sen 40 50 60 70 ... metrelere at biz lrfciler de rüzgarda üzülüp akşam evimize gittiğimizde ağlamaklı gözlermizle günlüğümüze yazalım adam 50 metreye attı eheh ehe ehe ben 20 metrede kalıyorum diye yeter artık ya şu forumda lrf den bir cacık olmaz triplerine bir son verin yada git akşam ağlayarak anı defterine yaz bir bitmediniz ya millet cevap vermekten sıkıldı senin ve senin zihniyetindekilere sen ve senin gibiler sıkılmadınız tecrübe paylaş arkadaşım TECRÜBE millet de senin bilgilerinden faydalansın birşeyin yarışına girmeyi bırak ve bırakın artık!

Kaç senedir Lrf yapıyorum hiç ağlamadım , hiç ağlayanda görmedim . Ağlamak için giden birinide görmedim. Daha burada tuttuğu balığın övgüsünü yapan lrf disiplinli ile avlanan arkadaşda görmedim . Hep daha ileri ve doğru ava yönlendirmek için yardımlaşan bireyler gördüm . Daha kimse burada bir abi bizden çok balık aldı ben alamadım diye ağlayan görmedim . Bilginize av yönteminize karışmam ve saygı duyarım . Lütfen sizde bu işe gönül vermiş insanlara bu hassasiyeti gösterin . Bu forumda herkes bütçesine göre davranıyor. Benim bütçem ne ise ona göre alırım . Alamadığım şeyi başkasına tavsiyede etmem . Bu forumun güzelliği o deniz kenarında çokça usta kesilenlerin değil , aynı hobi için gönül vermiş insanların olduğu bir yer olması .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Lrf kamış ve makina sisteminde atabilecegimiz maksimum uzaklık 20 metre diyelim.
oysa bir spin kamışla 40 metreye atabilir, daha uzagı tarayabilirsiniz .çok daha iyi balık alırsınız
nasılmı?
spin kamışınız ,minumum 7-28 atarlı veya 10-30, 10-40, 15 -45 gr dir.
kamışınızdan gelen klips ucuna yerine göre 5-7-10 hatta 20 gr, iki tarafı gözlü ,bildiginiz lrfnin hareketli sadece kursununu takın.altına bir ufak klips ve
meraya göre bir beden ayarlayın tercihen ince bir kaliteli misina..0.22 stroft gtm kullanıyorum ben 4 kg çekerli.ne esnek,ne çok sert
uzunlugu meraya göre olmalı.ben 50 cm ,1 metre ve 2 metre boyunda 3 uzunluk kullanıyorum.
ucunda bazen tek 6 no sadece iğne,bazen 0,5 gr jig headli 8 no ima torpedo ,bazen 0,9 gr 8 no ima torpedo
yem olarakta orjinal rapture mebaru aji worm 5 cm glow pink,white ve green kullanıyorum,hırsız mutlaka takın.
çok güzel istavrit alıyorum.
hatta lrf ciler geliyor abi sen ne atıyorsun,nasıl atıyorsun diye soruyorlar.
işin aslı atabilmek..uzagı taramak,her hava 7 rüzgar olmuyor bazen çırpıntılı,bazen rüzgar. lrf cilerin biraz rüzgarda hemen umudu kırılıyor.çok rüzgarlı bu havada atamayız diyorlar.
baktım dişli girdi, hemen lrf takımını çıkarıp 10 gr kurşun arkası 7 cm balık
yada 18 gr kendo,sasuke,node a dönebilirim.lrf ci dönemez.çünkü elindeki sistem atmaz.
15*45 kamışla 26 gr agırlıktaki sahte için gece baracudaya bile dönebilirim..
spin kamışla izmirde jgheadli mamunla çipurada avlarsınız.lrf ile zor.
ister su üstü atın levrege spinle,spin her zaman candır.ister gece feed atın..koca levrek alın.
işi bilen, kılıcı dogru kuşanır...
dükkancı arkadaşlarımın dediği gibi; ya böyle yaparsanız,biz nerden ekmek yiyecegiz ,taş mı yiyecegiz..iyi de , insanlar da ağaçtan sucuk toplamıyor derim bende hep..
bir yere kadar sustum.
artık konuştum..
her seyin uç noktaları aşırılık içerir.
lrf ve shore jig. uç noktalar...
shore jig istanbula yılda 2 ay. o da kemiklide.290 km yol.
10.000 tl lık takım almaya degermi.gündüz sakin sularda olan torigi yakalacagın garanti değil oysa aynı rüzgarsız gecelerde her yer kalamar yapıyor.kalitesi, ederi ,daha güzel avcılıgıda ,bakan yok.iyi ki bakan yok🙂istanbul balıkçısı kalamarı pek bilmez..
shorejigde 50 -60-80 gram 2 şer jigin olsun,
saltigaya ne gerek var. 6 kg dan çekerli makina, hafif çapari kamışınla da torik alırsın..örnekleri mevcut.uzun kamış kaldırabilmek için.çünkü tepedesin.yok.3.05 iyi.3.20 daha iyi.
herşey çok abartıldı.
altyapısı olan arkadaşların anlayacagını bilerek yazdım.,
işin sıkı sıkı sevdalısı ve gözü körleri kızacak ama hatalarını 3-4 sene sonra anlayacaktır.

Paylaştığınız ufuk açıcı bilgiler için tesekkur ederim. Forumda bütçesi elvermeyip spin kamışla lrf nasil yapabilirim yada 15-45 gr kamışla lrf yapabilir miyim diye soranlar olmustu. Ayrıca tahmin ediyorum ki sormayan ama merak eden bir çok forum takipçisine de yol gösterecektir bu yazı.
Onun dışında biraz daha uzağı taramak istiyorsan lrf den bir şey cikmadiysa spin kamışla geçerek denemelere devam nasıl edilir ve rüzgarda nasıl avlaniliri da güzel açıklamışsınız. Bu bilgiler benim işime yarayacak. Inanıyorum ki bir çok forum üyesinin de işine yarayacak.
Tepkileri ise anlamadım. LRF yi hobi olarak yapan ufak balıkların verdiği mücadele hissini seven arkadaşların tabiki lrf ile devam eder. Burda yazdınız diye kimse lrf yi birakip da spin ile avlanmaya geçmek zorunda değil.

Paylaştığınız ufuk açıcı bilgiler için tesekkur ederim. Forumda bütçesi elvermeyip spin kamışla lrf nasil yapabilirim yada 15-45 gr kamışla lrf yapabilir miyim diye soranlar olmustu. Ayrıca tahmin ediyorum ki sormayan ama merak eden bir çok forum takipçisine de yol gösterecektir bu yazı.
Onun dışında biraz daha uzağı taramak istiyorsan lrf den bir şey cikmadiysa spin kamışla geçerek denemelere devam nasıl edilir ve rüzgarda nasıl avlaniliri da güzel açıklamışsınız. Bu bilgiler benim işime yarayacak. Inanıyorum ki bir çok forum üyesinin de işine yarayacak.
Tepkileri ise anlamadım. LRF yi hobi olarak yapan ufak balıkların verdiği mücadele hissini seven arkadaşların tabiki lrf ile devam eder. Burda yazdınız diye kimse lrf yi birakip da spin ile avlanmaya geçmek zorunda değil.
Tepkilerin nedeni, bu anlatılan yöntemin dışında LRF sisteminin gereksiz olduğu, bu şekilde avlananların hata yaptığını söylemesi.
Spin kamış ile LRF yemleri nasıl uzağa atılır, alternatif yöntem sunuyorum dese tepki almaz zaten.
Ki bu yöntem LRF'ye alternatif değil. Spin kamışla o seri aksiyonu yeme iletemezsin. Mesele istavrit toplamak ise, at çapariyi o zaman.

Bu arkadaşın şu andaki nicki ve 3 gün önce @erolag nicki ile yaptığı paylaşımlara bakarsanız tepkinin nedenini daha iyi anlarsınız. Buradaki amaç yardımcı olmaktan ziyade ego kasmak. Lrf denilen olay zaten ultra light spinning'dir. Kökeninde japonların mebaring disiplininden gelir ve ingilizlerin genellemesi ile ajing ile birleşerek ultra light takımlarla avcılığın genel haline dönüşür. Yani olayın özü tamamen kullanılan ekipman ile alakalı zaten. 15-45 atarlı kamış ve 3000-4000'lik makine ile ultra light spinning yapmış olmazsınız. Balık tutabilirsiniz hatta bir başkasının ultra light takımla tuttuğundan fazlasını da tutabilirsiniz ama o ekipmanın verdiği zevki alamazsınız. Tek amacınız balık tutmaksa lrf dediğiniz olaya zaten bulaşmayın. Ya surf takım alıp akşam suyunda çapari devamında yemli yapın yada bu arkadaş gibi spin takımı ile sıyırtma ve gezer kurşunlu av yapın. Takımın en ucunda silikon bir kurt var diye lrf yaptığınızı düşünmeyin. Ben yaptım oldu demekle bu iş olmuyor. Bilgi paylaşmak isteyen adam bu kadar ustaysa spin takımla lrf avı yapmayı anlatıyorum demez, spin takım ile lrf sahtelerini kullanarak istavrit ve dip balıklarını bu şekilde tutuyorum diye anlatır. Spin takımla yaptığı işin lrf olmadığını bilir. Kimisi bu işi senede 3 ay zaman geçirmek için yapar kimisi 12 ay balık peşinde koşar, ben lrf yapmak istiyorum diyen adama o takımla 18 gr kaşığı 40 gr jigi nasıl atacaksın demenin anlamı yok.

LRF ye yeni insanlar kazandırma misyonunu edindiyseniz tepkiyi anlarım da, LRF den zevk almayı hedef edindiyseniz tepkiyi anlamıyorum. Bu yazı sonucu LRF yaparken canınız mı sıkılacak? Yazılan bilgiler yararlı değil mi?
Ayrıca yazıyı bir daha okudum. LRF cilerin hata yaptığını yazan yeri bulamadım.
Başka başlıklarda yazmış ama burda yok.
Eminim ki yazıyı yazanın kimseyi aşağılamak gibi bir niyeti yok. Biraz hoşgörü lutfen

Back