Spin kamışla Lrf avı daha mümkün..Hem Spinde yaparsınız..

Bu arkadaşın şu andaki nicki ve 3 gün önce @erolag nicki ile yaptığı paylaşımlara bakarsanız tepkinin nedenini daha iyi anlarsınız. Buradaki amaç yardımcı olmaktan ziyade ego kasmak. Lrf denilen olay zaten ultra light spinning'dir. Kökeninde japonların mebaring disiplininden gelir ve ingilizlerin genellemesi ile ajing ile birleşerek ultra light takımlarla avcılığın genel haline dönüşür. Yani olayın özü tamamen kullanılan ekipman ile alakalı zaten. 15-45 atarlı kamış ve 3000-4000'lik makine ile ultra light spinning yapmış olmazsınız. Balık tutabilirsiniz hatta bir başkasının ultra light takımla tuttuğundan fazlasını da tutabilirsiniz ama o ekipmanın verdiği zevki alamazsınız. Tek amacınız balık tutmaksa lrf dediğiniz olaya zaten bulaşmayın. Ya surf takım alıp akşam suyunda çapari devamında yemli yapın yada bu arkadaş gibi spin takımı ile sıyırtma ve gezer kurşunlu av yapın. Takımın en ucunda silikon bir kurt var diye lrf yaptığınızı düşünmeyin. Ben yaptım oldu demekle bu iş olmuyor. Bilgi paylaşmak isteyen adam bu kadar ustaysa spin takımla lrf avı yapmayı anlatıyorum demez, spin takım ile lrf sahtelerini kullanarak istavrit ve dip balıklarını bu şekilde tutuyorum diye anlatır. Spin takımla yaptığı işin lrf olmadığını bilir. Kimisi bu işi senede 3 ay zaman geçirmek için yapar kimisi 12 ay balık peşinde koşar, ben lrf yapmak istiyorum diyen adama o takımla 18 gr kaşığı 40 gr jigi nasıl atacaksın demenin anlamı yok.
Anladığım kadarı ile kullanıcıya kizginsiniz. Ama bu açılan her başlık altinda tepki vermek doğru degil.
Yazılan bilgiler yararlı. Forumdan fayda sağlamaya da hizmet ediyor.
Başlık konusuna gelince, yazı ilgi çeksin diye yazılmış. Yeni trend böyle. Bu trendin sonucu son iki yıldır gazete haber başlıkları çıldırtıyor insani😀😀😀

Merhaba. Hoş geldiniz.

LRF'yi çok ezmeyin. Uygun mera olunca tadına doyamaz insan. Kişisel görüşüm hırsla çok balık avlamak değil keyif alarak tavalığı çıkarmak. Tek tek tutulan istavritin ya da iskorpitin kalama alması çok keyifli geliyor.

Kullanıcı adı da çok iddialı bu arada 🙂

Anladığım kadarı ile kullanıcıya kizginsiniz. Ama bu açılan her başlık altinda tepki vermek doğru degil.
Yazılan bilgiler yararlı. Forumdan fayda sağlamaya da hizmet ediyor.
Başlık konusuna gelince, yazı ilgi çeksin diye yazılmış. Yeni trend böyle. Bu trendin sonucu son iki yıldır gazete haber başlıkları çıldırtıyor insani😀😀😀

LRF ye yeni insanlar kazandırma misyonunu edindiyseniz tepkiyi anlarım da, LRF den zevk almayı hedef edindiyseniz tepkiyi anlamıyorum. Bu yazı sonucu LRF yaparken canınız mı sıkılacak? Yazılan bilgiler yararlı değil mi?
Ayrıca yazıyı bir daha okudum. LRF cilerin hata yaptığını yazan yeri bulamadım.
Başka başlıklarda yazmış ama burda yok.
Eminim ki yazıyı yazanın kimseyi aşağılamak gibi bir niyeti yok. Biraz hoşgörü lutfen

Siz de haklısınız, en güzeli her lrf set tavsiyesi isteyene bu bilgileri vermek. Alsınlar 15/45 yada 20/60 bir kamış 4000'lik bir makine istavrit tutacakları zaman sıyırtma kurşun taksınlar, lüfer gelince 22 gr hansene geçsinler, saroza gidip 40-50 gr jig atsınlar, dönüşte de tekirdağ'da yine 50 gr kurşun arkasına 3'lü dip ile mırmır, minekop falan alsınlar. Ben yaptım oldu dedikten sonra olmayacak iş yoktur.
Bizim lrf'ye yada başka bir disipline adam kazandırma derdimiz yok. Ben 7 senedir tuzlu suda ultra light ekipman kullanıyorum, bu zamana kadar hiç pişmanlık duymadım, 3-4 sene sonra da duyacağımı sanmıyorum. Bu ekipmanlarla istavritinden sinaritine, levreğinden amberjack'ine kadar her türlü balığı irili ufaklı yakalamak kısmet oldu. Benim derdim başkalarının da bu zevki yaşamalarını sağlamak yoksa temel hedefi levrek, yazılı, lüfer, palamut vs. olan adama git illa ki lrf takımı al demiyoruz. Ama hangi takımı alacaksan ona uygun avlan ki yaptığın işten zevk alasın yoksa balık tutmuş olmak için tutmanın ötesine geçemezsin. Umarım ilgili arkadaş bundan sonra ego'su bir kenara bırakıp insanlara sordukları sorular çerçevesinde yardımcı olmaya çalışır.

Son düzenleme:
Masallah. UL ekipman ile sarikuyruk yakaladiysaniz benim için balıkçılıkta en üst seviyedesiniz . Kokulu silikona mi geldi?

Masallah. UL ekipman ile sarikuyruk yakaladiysaniz benim için balıkçılıkta en üst seviyedesiniz . Kokulu silikona mi geldi?

Hayır hocam jig ile almıştım. Özellikle avlamaya çalıştığım bir tür değildi zaten. Bozcaada'ya geçmiştim yalerderma, kolyoz vs için jig atarken orada denk geldi, çok büyük değil ortalama 35-40 cm boylarda 3-4 tane. Bir kaç tanesini de kıyılatamadım ipi kayalara kestirip kurtuldular. Yanımda adanın yerlilerinden bir arkadaş vardı o benimkinden daha alt segment bir takımla daha fazlasını yakaladı. Lrf takımları ile çok daha büyük boylarda sarı kuyruk yada lichia yakalayanlar da var. Biraz şans ve biraz da sabır ile olmaması için bir sebep yok. Tabi ki bazı balıklar için bunlardan daha fazlasına ihtiyacınız var 🙂

Back