Spin kamışla Lrf avı daha mümkün..Hem Spinde yaparsınız..

3 üncü bir nickle gene karşınızdayım.
bu kanal çok kaale aldıgım bir kanal değil.arada bir bakıyorum.şifremi unutup yenide üye oluyorum.ciddi bakmadıgımdan..
çünkü ilkokul düzeyinde .bense profesörüm.
doğruyu söylüyorum,eleştiriliyorum..
ilkokul çocuklarınla karşılaşmak,
sokakta yol vermeyene bıçak ceken agresif delikanlılarla karşılaşmak gibi.
anama küfret evyvallah derim kitlerim arabamın kapısını dışarı çıkmam.arabanın kaskosu var.çıkıpta kendime yara bere verdirmem.
bazen söylemeleriniz o yola gidiyor yöneticiler ,mühadale etmiyor..

tekraren söylüyorum.
hiç bir usta lrf taşımaz.
bende aldım sattım,
gereksiz.
spin takımla daha güzel lrf yaparsınız.
bogazda kurşun arkasına japonlar şasırıyor dimi..
Spin takımla 10 gr arkası 6 gr balıkla dişli almayı biliyormusunuz?
19 çeşit av atraksiyonum oldugunu yaklaşık saydım.
lrf yi içine koymadan..

bak bana nelerim var. diyorlar..
bakmıycam
siz bana bakın exist ,certate,caldia
sektöre 40 .000 lira harcamışken(sahteler hariç)
4.000 lira ya süper bir lrf takımı kuramazmıydım,yoksa kurdumda sattımmı.?

Lrf kamış ve makina sisteminde atabilecegimiz maksimum uzaklık 20 metre diyelim.
oysa bir spin kamışla 40 metreye atabilir, daha uzagı tarayabilirsiniz .çok daha iyi balık alırsınız
nasılmı?
spin kamışınız ,minumum 7-28 atarlı veya 10-30, 10-40, 15 -45 gr dir.
kamışınızdan gelen klips ucuna yerine göre 5-7-10 hatta 20 gr, iki tarafı gözlü ,bildiginiz lrfnin hareketli sadece kursununu takın.altına bir ufak klips ve
meraya göre bir beden ayarlayın tercihen ince bir kaliteli misina..0.22 stroft gtm kullanıyorum ben 4 kg çekerli.ne esnek,ne çok sert
uzunlugu meraya göre olmalı.ben 50 cm ,1 metre ve 2 metre boyunda 3 uzunluk kullanıyorum.
ucunda bazen tek 6 no sadece iğne,bazen 0,5 gr jig headli 8 no ima torpedo ,bazen 0,9 gr 8 no ima torpedo
yem olarakta orjinal rapture mebaru aji worm 5 cm glow pink,white ve green kullanıyorum,hırsız mutlaka takın.
çok güzel istavrit alıyorum.
hatta lrf ciler geliyor abi sen ne atıyorsun,nasıl atıyorsun diye soruyorlar.
işin aslı atabilmek..uzagı taramak,her hava 7 rüzgar olmuyor bazen çırpıntılı,bazen rüzgar. lrf cilerin biraz rüzgarda hemen umudu kırılıyor.çok rüzgarlı bu havada atamayız diyorlar.
baktım dişli girdi, hemen lrf takımını çıkarıp 10 gr kurşun arkası 7 cm balık
yada 18 gr kendo,sasuke,node a dönebilirim.lrf ci dönemez.çünkü elindeki sistem atmaz.
15*45 kamışla 26 gr agırlıktaki sahte için gece baracudaya bile dönebilirim..
spin kamışla izmirde jgheadli mamunla çipurada avlarsınız.lrf ile zor.
ister su üstü atın levrege spinle,spin her zaman candır.ister gece feed atın..koca levrek alın.
işi bilen, kılıcı dogru kuşanır...
dükkancı arkadaşlarımın dediği gibi; ya böyle yaparsanız,biz nerden ekmek yiyecegiz ,taş mı yiyecegiz..iyi de , insanlar da ağaçtan sucuk toplamıyor derim bende hep..
bir yere kadar sustum.
artık konuştum..
her seyin uç noktaları aşırılık içerir.
lrf ve shore jig. uç noktalar...
shore jig istanbula yılda 2 ay. o da kemiklide.290 km yol.
10.000 tl lık takım almaya degermi.gündüz sakin sularda olan torigi yakalacagın garanti değil oysa aynı rüzgarsız gecelerde her yer kalamar yapıyor.kalitesi, ederi ,daha güzel avcılıgıda ,bakan yok.iyi ki bakan yok🙂istanbul balıkçısı kalamarı pek bilmez..
shorejigde 50 -60-80 gram 2 şer jigin olsun,
saltigaya ne gerek var. 6 kg dan çekerli makina, hafif çapari kamışınla da torik alırsın..örnekleri mevcut.uzun kamış kaldırabilmek için.çünkü tepedesin.yok.3.05 iyi.3.20 daha iyi.
herşey çok abartıldı.
altyapısı olan arkadaşların anlayacagını bilerek yazdım.,
işin sıkı sıkı sevdalısı ve gözü körleri kızacak ama hatalarını 3-4 sene sonra anlayacaktır

yok nicki ,şu busu, bayagı rahatsız etmiş seni konu.
bende sana rahatsız oldugum 2 konuyu söyleleyim.
23 senelik dalış hayatımda 1000 levrek vurdum,,10 yıllık spin hayatımda 1500 levrek yakaladım.asıl işim istavrit değil.
her türlü konuda levrek yakalayan efsanedir.10 kg istavrit koyarsın yüzüne bakmazlar.3 kg levrek koyarsın herkes nerden aldın diye sorar.
takımlarınla bana hava atıp ezmeye çalışma.her kuşun eti yenmez.
15 yaşındaki 3.ogluma atsın diye kullandıgın en sonuncu makinamı veriyorum daiwa caldia.
attıgmız şeyleri bildiğini hiç sanmam

birde latince takıntısı var..
labrax labrax anasının gözü
ne mezunusun, -abi sultanahmet ticaret meslek .
latince biliyormusun.
-yok abi
böyle daha havalı oluyor..

iş iyice çıgırından çıktı.

Son düzenleme:
Tepkilerin nedeni, bu anlatılan yöntemin dışında LRF sisteminin gereksiz olduğu, bu şekilde avlananların hata yaptığını söylemesi.
Spin kamış ile LRF yemleri nasıl uzağa atılır, alternatif yöntem sunuyorum dese tepki almaz zaten.
Ki bu yöntem LRF'ye alternatif değil. Spin kamışla o seri aksiyonu yeme iletemezsin. Mesele istavrit toplamak ise, at çapariyi o zaman.

belki nominal hayatta iyi bir dost olabiirdik ama,
balıkcılık hayatında 2 levrekle ahkam kesene ben eyvallah demem.
saçındaki kıldan çok levrek almışlıgım var.bak ara ,kendi yazdıklarını.ya köprü altında levrek var gibi bunu nasıl alıcam diye acemi şeyler.
çok iddialıysan..yarışalım.2 levrek bilginle konuları kirletme.
seni birdaha benim konularımda görmek istemiyorum..

belki nominal hayatta iyi bir dost olabiirdik ama,
balıkcılık hayatında 2 levrekle ahkam kesene ben eyvallah demem.
saçındaki kıldan çok levrek almışlıgım var.bak ara ,kendi yazdıklarını.ya köprü altında levrek var gibi bunu nasıl alıcam diye acemi şeyler.
çok iddialıysan..yarışalım.2 levrek bilginle konuları kirletme.
seni birdaha benim konularımda görmek istemiyorum..
Yarış falan senin gibi profesyonellerin işi. Ben amatör ve acemiyim. Kulvarlarımız farklı. O kadar balığı tutman için hergün balıkta olman lazım. Ben ayda bir kaç sefer gider çoğunda boş dönerim. Bazen balıkla dönerim. Onu da burada okursun zaten. Sen niye beni bu kadar kafana taktın onu da anlamış değilim. Bu forumda neden olduğunu da anlamadım. Başka bir sıkıntın mı var. Geçende eski avlarını güncel av gibi paylaşan biri vardı. Onunla ilgili olabilir mi durumun. Cidden üzülüyorum durumuna. Yapabileceğim bir şey varsa söyle. Çekinme üstad.

Çok güzel bir karikatür var şuraya koyulacak ama forumdan atılmamak için pas geçiyorum 🙂

özelden bana atabilirsin gerçekten kahkahalar atacagima inaniyorum yada üzülür ve günlüğüme ağlayarak bunu da yazabilirim.

Bilgiler için teşekkür ederim benim işime yarayacağına eminim. Benim lrf takımım yok almayı hiç düşünmedim ta ki geçen güne kadar. O sabah arkadaşımla levreğe gittiğimizde su çok iyiydi bulanık ve hafif dalgalıydı yalnız çok ot olduğu için sahteleri yüzdüremiyorduk. Bir kere sahteyi atar atmaz vuruşda aldık balık var eminiz. En sonunda arkadaşım yanında lrf takımını getirmiş en azından isparoza yakala bırak yaparım dedi bende kenardan izlemeye koyuldum. 3 4 kere attı 58cm levreği kaptı. Velhasıl kelam bu iş bana yarar. Sağolasın. Merak eden olursa yummy mor ile yakaladı.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lrf stiline gönül verip avlanan bir hobidaşın amacı et, atış erimi vs.. şeyler değildir nacizane görüşüm.. Amaç av mücadelesinin her bir aksiyonu iliklerine kadar yaşamasıdır.. Her balık trofe tadındadır.. Bilgileriniz için teşekkürler.. 👍

Lrf stiline gönül verip avlanan bir hobidaşın amacı et, atış erimi vs.. şeyler değildir nacizane görüşüm.. Amaç av mücadelesinin her bir aksiyonu iliklerine kadar yaşamasıdır.. Her balık trofe tadındadır.. Bilgileriniz için teşekkürler.. 👍

Kesinlikle derdimiz bu hocam. Ben tatiller hariç ayda en fazla 3-4 defa ava çıkma şansı bulabiliyorum, onda da yakaladığım balığı eve getirme gibi bir derdim yok zaten. 3 gün önce arkadaşla istavrite atarken, arkadaşım 1-8 kamış, sahara 500 makine ve 0.05 mm ip ile 1.5 kiloya yakın bir levrek aldı. Balığı kovaya sokana kadar o mu bizi tuttu biz mi onu tuttuk belli değildi, leader düğümü ha patladı ha patlayacak derken kalbimiz ağzımızda bir 4-5 dk geçirdik. Spin takımla denk gelse muhtemelen 1 dk içinde hiç kasmadan kıyıya alınabilirdi, balık yakalanmış, amaca ulaşılmış ama bizim aldığımız zevkin 10'da 1'ini bile alınamamış olurdu.

Back