Spin kamislarde denge konusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan murray
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

murray

Üye
Tepki
44
Ödül
23
Merhabalar. Spin kamislarda denge agirliklari yada techizati kullananlar var mi?

Teknolojinin ilerlemesi ve yeni yapim teknikleri ile olta makinalari oldukca hafifledi. Bu da spin kamislarda (en azindan bendekilerde) dengenin uc tarafa kaymasina neden oluyor.

Agir bir makina alarak dengeyi tutturmaktansa kamisin dip tarafina mudahale ederek dengeyi saglamanin daha dogru olacagini dusunuyorum. Bu sekilde setin agirligini da cok arttirmadan bir cozum uretilmis olur.

Asagida konu hakkinda bir video mevcut.

Bu sekilde saglanacak denge hakkinda ne dusunuyorsunuz.Tecrube ettiginiz dezavantajlari varmi?

Daiwa legalis seabass 270 10-35 (155gr) kamışım ile
Daiwa Crossfire Cf3000 (280gr) kullanıyordum. Makineyi değiştirdim ve Daiwa Fuego 3000Dc (215gr) aldım.
Bahsettiğiniz olayı yaşadım kamışın ucuna doğru olan ağırlığı arttı, haliyle bileğime yük binmeye başladı. Çözüm olarak kamışın 259 cm belki de 240 olanını almayı düşünüyorum. Fakat sap kısmına makine ağırlığı farkından (280-215=65)çok daha küçük ağırlıklar ekleyerek dengeyi tutturmak mümkün. Bununla ilgili videolu bir çalışma yapmayı düşünüyorum.

Denge noktası olmasını istediğimiz nokta makinanın gövdeye tutturulduğu yerin 2 parmak ötesi (5 cm) Makina farkının (65gr) 5cm de sağladığı dengeyi 40cm ye koyulacak 8 Gr lik bir ağırlık sağlayacaktır.

Bence makinadan da kamistanda memnunsaniz değiştirmek yerine dengelemeyi düşünün.

Kamışın gerisinde bu kadar mesafe yoktur diye düşünüyorum, belki yine kamışın sap sonuna az daha büyük ağırlık ile de olur. Şuan evde değilim tam ölçüyü ve kullanacağım ağırlığı yazarım sonucuyla birlikte

Denge falan yeni mevzular bunlar. Bu denge muhabbetini öğrenince elimdeki eski ekipmana bakmıştım hepsi olabildiğine dengesizler. Tabiki 210 cm.lik hafif kamışa 40 lık ağır makina takın demiyorum ama bu işe bu kadar ehemniyet vermek de çok önemli değil gibi. Yok illa rahatsız ediyorsa iki parça kurşunla dengelersiniz olur biter.

Denge falan yeni mevzular bunlar. Bu denge muhabbetini öğrenince elimdeki eski ekipmana bakmıştım hepsi olabildiğine dengesizler. Tabiki 210 cm.lik hafif kamışa 40 lık ağır makina takın demiyorum ama bu işe bu kadar ehemniyet vermek de çok önemli değil gibi. Yok illa rahatsız ediyorsa iki parça kurşunla dengelersiniz olur biter.

Mevzular yeni, ancak düşününce mantıklı gelen mevzular.
Benimde son aldığım kamış 5 parça travel kamış. Parça sayısının fazla olmasından dolayı da hafif bir kamış değil, 190 gram ( apia grandage std 90m-5 10-35gr) kamışı de dengeleyecek makina ağırlığı 350 Gr civarı. Bu durumda set çok ağırlaşıyor. Ancak ben kamışı 190gr 2500 kafa stradic ile kullanmayı düşünüyorum. Dengelemek içinde ister istemez kamışın arkasına denge amaçlı ağırlık koyacağım.
Siz daha önce kursun vs. ile dengelediniz mi? Kullanimda tecrübe ettiğiniz dezavantajları var mı?

Kamışın gerisinde bu kadar mesafe yoktur diye düşünüyorum, belki yine kamışın sap sonuna az daha büyük ağırlık ile de olur. Şuan evde değilim tam ölçüyü ve kullanacağım ağırlığı yazarım sonucuyla birlikte
Baktınız mı ölçüler ile ağırlığa?

Şuanlık böyle bir çalışma yapabildim. Henüz elimde sapa takabileceğim ağırlık yok, fakat zoka asarak gramajı tahmin etmeye çalışacağım. Sizin düşünceniz kamışın denge noktası neresi olmalı ?

DBC1252C-6A7B-4E2D-AA27-2C6EB1AFBF9C.jpeg40E38C66-69CE-420F-9A62-3DD971E93FC5.jpegD5894471-6A75-4760-8C4B-7303F775F3B0.jpeg15C0B403-81AC-4DA8-AB8E-AFE0AFB7CAD6.jpeg

Son düzenleme:
5-10g farklar bence avda konforu çok etkilemez. Bu kadar detaya boğulursak avdan keyif alamayız.

Back