Spin kamislarde denge konusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan murray
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Valla abi yeni makine aldıktan sonra elim arkadan daha çabuk yorulmaya başladı. Öne ağırlık arttı. Aslında 8-10 gramlık ağırlıkları önemsemeyip daha keyifli hale getirebiliriz diyorum tersine.

Denge falan yeni mevzular bunlar. Bu denge muhabbetini öğrenince elimdeki eski ekipmana bakmıştım hepsi olabildiğine dengesizler. Tabiki 210 cm.lik hafif kamışa 40 lık ağır makina takın demiyorum ama bu işe bu kadar ehemniyet vermek de çok önemli değil gibi. Yok illa rahatsız ediyorsa iki parça kurşunla dengelersiniz olur biter.
yeni muhabbetler değil , ülkemizdeki ekipmanlar okuma'dan hallice olduğundan insanlar bilmiyor.

bizim ülkemizde de kamış üreticileri olsaydı çok daha bilgili olur ucuza ekipman sahibi olurduk.

sert spinde 5-10 gramın önemi yok ama su üstü çalışanlarda her gramın ciddi etkisi vardır.

kamışın sapında delik varsa oraya ağırlık konabilir dediğiniz gibi.

Şuanlık böyle bir çalışma yapabildim. Henüz elimde sapa takabileceğim ağırlık yok, fakat zoka asarak gramajı tahmin etmeye çalışacağım. Sizin düşünceniz kamışın denge noktası neresi olmalı ?

Merhaba. Kamışın arkasına bir poset asarak kurşunlar ile deneme yaptım.

İlk resim ağırlıksız denge noktasını gösteriyor. Bu durumda kamışı tutması rahatsızlık veriyor.

İkinci resim yaklaşık 40gr ağırlık ile denge noktasını gösteriyor. Bu durumda tutuş gayet rahat. Bir şekilde kamışın arkasına 40gr ağırlık monte edeceğim.

Denge noktası neresi olmalı konusunda ise tutuş şekliniz rol oynuyor. Üçüncü resimdeki tutuş ile mantarın başında olan denge noktasi benim için uygun.

IMG_20200310_211418.jpgIMG_20200310_211340.jpgIMG_20200310_211537.jpg

40 gram azbuz bir ağırlık değil, hatta rus adamın anlattığı videoya bakacak olursak, denge noktası olarak makineyi iki parmak arası yani normal tutuşta tutup, işaret parmağın olduğu yeri gösteriyor. Zaten mantıklı yer de burası. Her ne kadar takımı ağırlaştırıyor gibi olsak da, spinde yoran unsurlardan önemli kısmı toplam ağırlık değil, dengesiz ağırlık diye düşünüyorum. Ha bizim gibi ayda iki - üç gidip, üç - dört saat kamış sallayanlara bence bu dengesizlik gomaz 🙂

Kamışın arkasında ağırlık olunca kamışa aksiyon verirken fazla salladi. Kontrolü hoşuma gitmedi. Aynı zamanda dirseğime vurmasını da sevmedim.
270 lik 190 gr kamışı (apia grandage std 90m-5) 190 gr makina (stradic ci4+ 2500) dengeleyemedi.
Bende 395 gr lık ağır bir makina (penn slammer iii 3500) ile kamışı kombinledim. Dengesi güzel.
Kanımca kamış 270 ve üstüne çıkınca hafif makinalar dengeleyemiyor. Tabi bu tespit aşırı dengeli kamışları kapsamıyor.
Ancak yinede yeni kamisa butce belirlerken kullanilacak makina uyumlu mu diye bakmak iyi olacaktır. Yada yeni makina alırken eldeki kamislarla uyacak mi diye kontrol edilebilir.

Back