Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin makine kamış tavisyeleriniz

silifkeli

Yeni Üye
Adı
Mustafa Ç.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Öncelikle herkese merhaba
Birkaç yıldır surf casting ve az da olsa tatlı su ağırlıklı olarak lrf yaptım. Ancak artık biraz daha ağır spin takımıyla levrek vb. Dişli balıklar için takım kurmanın zamanının geldiğini düşünüyorum. Takım kurarken nelere dikkat etmeliyim ve bir de 1500 2000 tl aralığında sizlerin severek kullandığı yada tavsiye edeceği kamış +makina tavsiyelerine açığım. Malumunuz lrf de olsa at çek disiplinlerinde hatrı sayılır bi meblağı da sahtelere ayırmak gerekiyor. Ağırlıklı olarak Aydın kıyıları ve Mersin’de avlanıyorum. Vereceğiniz kıymetli cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.

caner6ntaş

Yeni Üye
Adı
Caner Altıntaş
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yıllarca okuma v sistem 10-40 kullandıktan sonra daiwa bg seabass 7-28 e terfi ettim. Kamış hakkında ilk yorumum şimdiye kadar telefon direği ile spin yapmışım da haberim yokmuş oldu 😄 izlenim olarak oldukça hafif ancak güçlü olduğunu hissettirdi özellikle esnekliğinin sonuna yaklaşırken verdiği tatlı frenleme hissiyatı oldukça hoşuma gitti. Makina olarak yıllardır cinnetic crafty black hsg 3500 kullanıyorum yıpranmış olsa da devir, ağırlık ve çalışmasından memnun olduğum için pert edene kadar kullanmaya düşünüyorum.

silifkeli

Yeni Üye
Adı
Mustafa Ç.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yıllarca okuma v sistem 10-40 kullandıktan sonra daiwa bg seabass 7-28 e terfi ettim. Kamış hakkında ilk yorumum şimdiye kadar telefon direği ile spin yapmışım da haberim yokmuş oldu 😄 izlenim olarak oldukça hafif ancak güçlü olduğunu hissettirdi özellikle esnekliğinin sonuna yaklaşırken verdiği tatlı frenleme hissiyatı oldukça hoşuma gitti. Makina olarak yıllardır cinnetic crafty black hsg 3500 kullanıyorum yıpranmış olsa da devir, ağırlık ve çalışmasından memnun olduğum için pert edene kadar kullanmaya düşünüyorum.
Hocam açıkçası ben de açıkçası aynı fikirdeyim sizinle kullandığınız kamışın kalitesi tartışılmaz ancak makine konusunda ağırlıklı olarak okuma markasını kullandım ancak okumanın makine sistemleri 1000 lira bandında farklı modellerin fiyat performans açısından sanki geri kalacakmış gibime geliyor o yüzden esasında kararsız kaldım ancak yine de kamış tavsiyenizi bir kenara yazacağım çok teşekkür ederim

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Mustafa Lokasyon gereği özellikle kofananın da ana hedef avların içinde kaldığını unutma. Bölge sürprizlere açık ve trofe verebilecek meralara sahip. Üst atarı 40 gr altı olmayan ve atar aralığını gerçekten destekleyen modellere bak. Makina konusunda 2000-3000 liralık bilindik markaların sınıfta kaldığı ama 1000 tl altı makinaların iyi işler çıkardığını unutma. Marka ve hafiflikten ziyade tork ve problemsizlik önceliğin olsun. Sahte konusunda fazla pahalı olmayan ağır popper ve su üstüler 145 ve 175 lik ucuz alternatif sahteler kullan. Yanlızca levrek için avcılığı ispatlanmış nispeten ufak bir kaç sahte ve silikon bulundur. Bütçenin 2 katı para harcayıp , hiç biri işime yaramadı diyebileceğin bir noktadasın !.

silifkeli

Yeni Üye
Adı
Mustafa Ç.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam yorumunuzu beğenerek okudum, kamış konusunda çok haklısınız hatta yorumunuzu geçen hafta surf casting yaptığım merada 10 metre solumdan kofana alan bir arkadaş da doğruluyor. Kamışın atar aralığında mersinde levrek ve beraberinde tral yazılı orkinos gibi avlar için de bir gereklilik esasında, makina seçimine kamıştan sonra geçmek istiyorum çünkü bildiğiniz üzere kamışın makina yatağı ile ilk halka arasındaki mesafe, kamışın halka sayıları bildiğiniz üzere ip kullanımında problemsizlik için gözardı edilmemesi gerek, benim nacizhane düşüncem aslında acemiliğimde bunları göz aradı etmemden dolayı yaşadığım problemlerden olsa gerek, zaten çoğu firmanın kendini kanıtlamış modelleri de var ben de bu doğrultuda aslında aldığım kamışa benim için en uygun olacak makinayı seçmemi istememden dolayı , bir de benim öğrenci olmamadan dolayı malumunuz bitirme sınavları tez derken yaşantımızda sorunsuzluk arıyoruz. Şimdi benim de açıkçası hafta sonları olsun hobiden bi tık daha öte yaptığım bir iş olunca balıkçılık. Eksiksiz tam bana göre olmalı düşüncesi de biraz ağır basıyor. Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.