spin makineme misina yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Anonim

Daimi Üye
Tepki
4
Ödül
113
Merhaba arkadaşlar yeni aldığım daiwa luvias 2510 pe-h makinem vede savagear bushwhacker 210cm 15-40 gram atarlı kamışım var makineme ip misina almak istiyorum daiwa tournament ip misina yada berkley whiplaş nasıldır kullanan var mı ? sağlamlıkları nasıldır düğüm mukavemeti nasıldır yada önerebileceğiniz ip misina var mıdır ? (turnada kullancam ) cevap için teşekkürler

Whiplash 0.06mm kullanıyorum. İncelik olarak çok iyi. Haliyle atış mesafesi de güzel. Elle koparmak falan mümkün değil. Tek sorun geçen yaklaşık 2 ay kadar bir süre oltayı kullanma fırsatım olmadı. Son avımda da tatlı suyla yıkamamıştım. O tuzlu su üzerinde kuruyup 2 ay kadar da kalınca ip daha kolay kopar hale geldi. En azından öyle düşünüyorum. Hatta geçen akşam ipi makineden boşaltıp en altını en üste getirdim.
Bir de alacaksanız 300m falan alın, kısa olmasın.🙂

Saolun ben zaten tatlı suda kullancam tuz sıkıntısı olmaz herhalde 🙂

Whiplash 0.06mm kullanıyorum. İncelik olarak çok iyi. Haliyle atış mesafesi de güzel. Elle koparmak falan mümkün değil. Tek sorun geçen yaklaşık 2 ay kadar bir süre oltayı kullanma fırsatım olmadı. Son avımda da tatlı suyla yıkamamıştım. O tuzlu su üzerinde kuruyup 2 ay kadar da kalınca ip daha kolay kopar hale geldi. En azından öyle düşünüyorum. Hatta geçen akşam ipi makineden boşaltıp en altını en üste getirdim.
Bir de alacaksanız 300m falan alın, kısa olmasın.🙂
yıkanmadan kenara konulduğunda eğer makinanızın kafası metal ise makine kafasında ciddi korozyona sebep olabilir,ip naylon misinaya göre daha su tutucudur dolayısıyla üzerinde tuz da barındırır,mutlaka deniz avı sonrası ılık tatlı suyla yıkanmalı ve hızlıca 3-5tur makinayı çevirip üzerindeki suyu birmiktar da olsa atma yoluna gitmelidir,ben av sonrası makinaya özellikle kafa kısmına banyo yaptırıyorum ve kuruluyorum

İkisinide kullanıyorum daiwa torn atışı çok güzel ama berkley daha sağlam

Berkley whiplash 0.06 ince bir örgü değildirkii 0.21 gibi bir kalınlığı vardır. Lakin fena sağlamdır.

Back