Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin+shore Jig Kamışı

Balık Oyunları

Daimi Üye
Adı
alp
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Anladım, teşekkür ederim. Ozaman benim bulunduğum sular sürprizlerle açık sular... jig casper mx m İdeal olan 50-60 gr jigleri atama fırsat tanımayacak ama Spin kamış olarak iyi bir kullanım sağlayacak. Jig caster mx Mh ise bu jigleri kullanmama olanak sağlayacak ama Spin de beni biraz zorlayacak
Tailwalk salty Shape 96h sert olduğundan ikisinin arasında diyebilir miyiz acaba. Kullanıcı arkadaşlarımız varsa yorum alabilir miyim, ergonomısı, tutumu, gerçek atış değerleri...
Teşekkürler. ..
Aslında doğru anlamışsınız, şu hususda maddi sıkıntılar insanların üzerinde oldukça külfet bindirse de bu iki disiplini ayrı tutmak gerekli, spin ile shore, shore ile spin olmaz ancak light shore kamışları bir nebze duruma göre kullanılabilir, uygun da olur kısmen fakat ilk ciddi balık da neden kaybettim diye düşünürsünüz, safkan shore kamışları ile de dip balıklarını kesemediğimiz durumlarla karşılaştık, sizin için bana kalırsa jig caster mx m oldukça uygun fakat dediğim hususu göz ardı etmeyin, öte yandan seçenekler sınırlı değil shimano blue romance power game bu kamışı da değerlendirin ax serisi oldukça güzel, eski serisi ile güzel balıklar almıştım.

Yinede imkanininz var ise yerinde incelemek aklınızdaki soru işaretlerini gidermek adına en doğru karar olur.rastgelsin...

knnkc77

Üye
Adı
Kenan KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Jig caster 2,90cm 10-60 atarlı kamış hem shore jig için hem de kofana avların için kullanılabilecek bir kamış.
Bu kamışı ben hem sahte atarken, hem jig ve hem de tekne avlarında kullanmaktayım
İlginise teşekkür ederim

Son düzenleme:

knnkc77

Üye
Adı
Kenan KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Aslında doğru anlamışsınız, şu hususda maddi sıkıntılar insanların üzerinde oldukça külfet bindirse de bu iki disiplini ayrı tutmak gerekli, spin ile shore, shore ile spin olmaz ancak light shore kamışları bir nebze duruma göre kullanılabilir, uygun da olur kısmen fakat ilk ciddi balık da neden kaybettim diye düşünürsünüz, safkan shore kamışları ile de dip balıklarını kesemediğimiz durumlarla karşılaştık, sizin için bana kalırsa jig caster mx m oldukça uygun fakat dediğim hususu göz ardı etmeyin, öte yandan seçenekler sınırlı değil shimano blue romance power game bu kamışı da değerlendirin ax serisi oldukça güzel, eski serisi ile güzel balıklar almıştım.

Yinede imkanininz var ise yerinde incelemek aklınızdaki soru işaretlerini gidermek adına en doğru karar olur.rastgelsin...
teşekkür ederim yorumunuza. ax 274 cm 50- 80 den bahsediyorsunuz sanırım. İncelemeye aldım. Zataen asıl sorunum yerinde inceleyememek. Elime alıp bir kaç sallayamamak. Böylece bir çok soruya kendimce cevap alabilirdim. Bu biraz zor olduğu için kullanıcı arkadaşlarımızın yorumları önem kazanıyor. Tabii bu da riskli, herkesin yoğurt yeme şekli farklı:)
İlginize teşekkür ederim.

Balık Oyunları

Daimi Üye
Adı
alp
Kan Grubu
B Rh Pozitif
teşekkür ederim yorumunuza. ax 274 cm 50- 80 den bahsediyorsunuz sanırım. İncelemeye aldım. Zataen asıl sorunum yerinde inceleyememek. Elime alıp bir kaç sallayamamak. Böylece bir çok soruya kendimce cevap alabilirdim. Bu biraz zor olduğu için kullanıcı arkadaşlarımızın yorumları önem kazanıyor. Tabii bu da riskli, herkesin yoğurt yeme şekli farklı:)
İlginize teşekkür ederim.
Rica ederim... Fakat benim bahsettiğim 2.74 20 60 versiyonu power game olarak geçer, ince yapılı bir kamıştır spin içinde kullanabilirsiniz 40 gr kadar jigleri rahatlıkla atabilir çok da hafif olmayan sahteleri de güzel mesafe gönderebilirsiniz...

spinfisher

Aktif Üye
Adı
İbrahim
Kan Grubu
O Rh Negatif
Peki klasik sorulardan birisi hakkında da ustaların yorumlarını alalım. Spin kamış atar aralığında jig atmak kamışa zarar verir mi. Kimisi kesinlikle atmayın diyor. Bende skyroad 10-30 var. 15 g jig ve kaşıklarda sorun hissetmiyorum ama 20 g atarken kamış hafiften zorlanıyor. Kamışa bi zararı dokunuyor mudur?

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Selamlar iki kamış kullanıyorum spin ve shore jig için
Spin için xzoga maystery 2,58 cm ve 10-60 atarlı wtd de çok başarılı, Zaman zaman jig de atıyorum. 2-3 kiloluk balıkları hem jig hemde sahte ile keyifle aldım(10-15 metrelerden)
55 m derinliği olan bir merada da yine aynı takımla jig attım. Makinem kalaması 12 kg olan 3000 ilk balistic lt
Binen balık sanırım 10kg+ takım resmen kilitlendi balığın başını dahi çeviremedim. Balık gitti tabiiki
Shore jig avında hedef sadece kofana ise havy spin bir kamış işini görecektir. Kamış boyunu 2,50 ile 2,60 cm arasında öneririm.
Hatta yazılı torik avlarını da rahatça yaparsın.
Derin meralarda dip balıklarını ise unut gitsin

knnkc77

Üye
Adı
Kenan KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamlar iki kamış kullanıyorum spin ve shore jig için
Spin için xzoga maystery 2,58 cm ve 10-60 atarlı wtd de çok başarılı, Zaman zaman jig de atıyorum. 2-3 kiloluk balıkları hem jig hemde sahte ile keyifle aldım(10-15 metrelerden)
55 m derinliği olan bir merada da yine aynı takımla jig attım. Makinem kalaması 12 kg olan 3000 ilk balistic lt
Binen balık sanırım 10kg+ takım resmen kilitlendi balığın başını dahi çeviremedim. Balık gitti tabiiki
Shore jig avında hedef sadece kofana ise havy spin bir kamış işini görecektir. Kamış boyunu 2,50 ile 2,60 cm arasında öneririm.
Hatta yazılı torik avlarını da rahatça yaparsın.
Derin meralarda dip balıklarını ise unut gitsin
Merhabalar... İşin aslı 8-10 yıldır spinde hep Ml kamış larla avlandım. Arkadaşlardan denediğim bırakın h'ı, Mh kamış lar bile acayip geldi bana. En önemli korkum, kamışın elime oturması ve onu hissedememem. Bu nedenle yerinde görmek çok önemli ve İzmir yapmam gerekli. Ancak öncesinde de kısMen shore jig kamış ları hakkında ön bilgi edinerek, birkaç ürün üzerinden yürümek düşüncesindeyim.
Kullanmış olduğunuz kamış daha önce ilgimi çeken kamış lardan, onun gibi üç kamış daha var. 260 m civarlarında ilgimi çeken, hem 240 göre atış erimiş daHa iyi hem de 270 gibi aracın bagajında siğmamazlik yapmiyor:)
Ancak yine shore gelirsek:
Hedef sadece kofana değil, zaten spinde de bunu hallediyorum, ancak kısmen shore ve dirayetli uzun bir Kamışlı dağa uzak kısımları yarayabilir ve şansımı arttırabilir. Ki ben bodrum, Güvercinlik , Milas çevrelerindeki ki bu meralarda her şeye açık. Alanimda iri sinaritler , orkinoslar ve akyalar da var. Nasip...
Bu nedenle kararsizliğim. Yani max50-60 gr jig atar m yada Mh mı yoksa 80 gr à kadar atar h mı?
Bir de sü sorunun cevabını alamadım. Max 65 gr atarlı bir Kamışlı İdeal kaç gr jig atilir, spinde olduğu gibi alt değerlerini mi atabiliyoruz?
Bir de shore için hangi kamışı kullanıyorsunuz, kaç gr jig ler atiyorsunuz, sizce Kaç kg balığa dirayetli gösterir:)
Biraz uzun oldu ama teşekkürler. ..

Son düzenleme:

aydınakbas

Yeni Üye
Adı
aydın akbaş
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba,

Soruların hepsine cevap olmasada kullandığım kamış üzerinden en azından bir kaçını deneyimlediğim için paylaşmak istedim.

Daiwa Morethan Blue Backer 99 297cm 10-60 atar aralığı 157gr ağırlığa sahip bu kamışı 1 yıldır kullanıyorum.

60 gr a kadar jiglerde iyi sayılabilcek erim mesafelerini yakalıyosun.

40-45 gr a düştüğünde erim mesafesi %30 dahada artıyor.

20 gr sahtelerde üst segment spin kamışlarla aynı mesafeye ulaşıyorsunuz.

Bu kamışta beni en çok şaşırtan 5-10 gr Jighead atışlarında lrf takımlarıyla aynı mesafeye atmasıydı.

Elle oturan ergonomik yapısı var. Aslında kamışı spin için aşmıştım ama jig ve lrf de kullandım mesafe olrak hepsinde başarılı.

Uc kısmının ortalama spin kamışlara nazaran sert olması wtd aksiyonunda biraz yoruyor yada ben beceremiyorum.

knnkc77

Üye
Adı
Kenan KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba,

Soruların hepsine cevap olmasada kullandığım kamış üzerinden en azından bir kaçını deneyimlediğim için paylaşmak istedim.

Daiwa Morethan Blue Backer 99 297cm 10-60 atar aralığı 157gr ağırlığa sahip bu kamışı 1 yıldır kullanıyorum.

60 gr a kadar jiglerde iyi sayılabilcek erim mesafelerini yakalıyosun.

40-45 gr a düştüğünde erim mesafesi %30 dahada artıyor.

20 gr sahtelerde üst segment spin kamışlarla aynı mesafeye ulaşıyorsunuz.

Bu kamışta beni en çok şaşırtan 5-10 gr Jighead atışlarında lrf takımlarıyla aynı mesafeye atmasıydı.

Elle oturan ergonomik yapısı var. Aslında kamışı spin için aşmıştım ama jig ve lrf de kullandım mesafe olrak hepsinde başarılı.

Uc kısmının ortalama spin kamışlara nazaran sert olması wtd aksiyonunda biraz yoruyor yada ben beceremiyorum.
Yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. O halde shore jig kamışlar verilen değerlerdeki ağırlıklarca güzel atışlar yaptırıyor ancak spinde olduğu gi alt değerlerdeki atışlar, daha erimli.soru işaretinin biri yok oldu :) Yine bu kamışlar sahtelerde de güzel erimler kazandırıyor. Üst segment derken zaten sizinki de alt orta segment değil:) İlginize teşekkür ederim...

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Merhabalar... İşin aslı 8-10 yıldır spinde hep Ml kamış larla avlandım. Arkadaşlardan denediğim bırakın h'ı, Mh kamış lar bile acayip geldi bana. En önemli korkum, kamışın elime oturması ve onu hissedememem. Bu nedenle yerinde görmek çok önemli ve İzmir yapmam gerekli. Ancak öncesinde de kısMen shore jig kamış ları hakkında ön bilgi edinerek, birkaç ürün üzerinden yürümek düşüncesindeyim.
Kullanmış olduğunuz kamış daha önce ilgimi çeken kamış lardan, onun gibi üç kamış daha var. 260 m civarlarında ilgimi çeken, hem 240 göre atış erimiş daHa iyi hem de 270 gibi aracın bagajında siğmamazlik yapmiyor:)
Ancak yine shore gelirsek:
Hedef sadece kofana değil, zaten spinde de bunu hallediyorum, ancak kısmen shore ve dirayetli uzun bir Kamışlı dağa uzak kısımları yarayabilir ve şansımı arttırabilir. Ki ben bodrum, Güvercinlik , Milas çevrelerindeki ki bu meralarda her şeye açık. Alanimda iri sinaritler , orkinoslar ve akyalar da var. Nasip...
Bu nedenle kararsizliğim. Yani max50-60 gr jig atar m yada Mh mı yoksa 80 gr à kadar atar h mı?
Bir de sü sorunun cevabını alamadım. Max 65 gr atarlı bir Kamışlı İdeal kaç gr jig atilir, spinde olduğu gibi alt değerlerini mi atabiliyoruz?
Bir de shore için hangi kamışı kullanıyorsunuz, kaç gr jig ler atiyorsunuz, sizce Kaç kg balığa dirayetli gösterir:)
Biraz uzun oldu ama teşekkürler. ..
Shore jig kamışım 305 cm 15-80 gr atarlı xzoga lion force 100 hf
Ortalama 60 gr jig atıyorum
Shore jig kamışlarında yüksek atarlı sert kamışları öneririm. Sebebine gelince derin meralarda 60-130 gr jiglere kamışla yaptığımız jerk hareketinin eksilmeden ulaşması bu disiplinin ana amacıdır. Eğer kamış yeterince sert değilse aksiyonu yaptığımızda çok fazla eğilerek sahtenin aksiyonu az veya yarım olmaktadır.
Bu da sahtenin kandırıcılığını azaltmaktadır.
Kamışımın esas yapılış amacı tatlı su yayın avcılığıdır. Ancak sert ve benzerlerinden hafif olması nedeni iletercih ettim. Büyük boy poperlara da çok iyi aksiyon aldırıyor
Kafamdaki ilk kamış zenaq idi ancak denedim ve çok ağır geldi
Şimdilerde tenryu 330 cm kamışı araştırıyorum. Sanırım 5-6 ay içinde karar vereceğim. Bu kamışda aradığım özellik sertliğinin yanında ERİM dir.
60 atarlı spin kamışım ile 12-16 gr arası su üstü sahtelerini rüzgarsız bir havada 50 m. Atıyorum 1,5 pe gosen ip kullanıyorum jiglerde en ideal 40 gr jig ve onu da 90 m. Atıyorum.
Multicolour ip kullandığım için erim için söylediğim metreler atmasyon değildir.
Yazının düzensizliği ve dağınıklığı için özür dilerim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi