Mehmet Fatih
Daimi Üye
Kafalarına sarılan misina uzınluğu belirliyor 25 50 olmasını..25 lil makinaya 100 metre misina saracaksan 50 olana 300 sararsın misalen..bilya araba beygiri gibi ..ip kullanmadım.
Kamış makina tercihini bir daha gözden geçir derim.Fortuna Salti Fs-84 130 Serisi Suni Yem
Renk :822 Adet
KENDO HARYU 125F SUNİ BALIK![]()
Renk no: :21
Okuma Bluefish Misina 300M 0,26Mm![]()
FLADEN XTRA FLEXX SPIN KAMIŞ 2P![]()
Boy :240 (10-30G)
FLADEN POWER XTFX![]()
Kafa :40 Kafa
yukardakilerden oluşan bir set dizmek istiyorum ustalar size zahmet incelermisiniz istanbul kıyılarında bu setle spine başlayabilirmiyim herhangi bir sorun yaşarmıyım?
Deneme şansınız oldu mu? niçin önermiyorsunuz?Kamış makina tercihini bir daha gözden geçir derim.
Misina olarak Okuma seabass kullan derim esnek ve spin için olan modeli..Birde bence 0.28 olandan al yada yedek kafaya sar..26 olan bazen fazla esnek geliyor 15 gram üstü sahtelerde fazla esneklik atarken seni huzursuz ediyor yoksa sağlam ve fiyatına göre süper misina.Makine bütçesi 70 lirayı geçmem diyorsan Okuma deadringer 25 tavsiye ederim malzeme kalitesi sarımı çok güzel..140'a kadar çıkarsan ustalar Ceymar modeli öneriyor..Fortuna Salti Fs-84 130 Serisi Suni Yem
Renk :822 Adet
KENDO HARYU 125F SUNİ BALIK![]()
Renk no: :21
Okuma Bluefish Misina 300M 0,26Mm![]()
FLADEN XTRA FLEXX SPIN KAMIŞ 2P![]()
Boy :240 (10-30G)
FLADEN POWER XTFX![]()
Kafa :40 Kafa
yukardakilerden oluşan bir set dizmek istiyorum ustalar size zahmet incelermisiniz istanbul kıyılarında bu setle spine başlayabilirmiyim herhangi bir sorun yaşarmıyım?
Sadece bir makinanın 40 kafa olması kamışında 10-30 atarlı bir kamış olması spin avcılığına uygun anlamına gelmiyor. Kamışta gerçek atardamı ve aksiyondamı bilmek gerekir. Makinada da teknik özelliklerine bakmak lazım. Mesela kafa yapısı spin için uygunmu atışta ne kadar erim sağlar. Bunlar için bazen kullanmadan da karar verebilirsiniz. Ama Bir çok kullanıcı tanıdığımız olunca kimin hangi makina ve kamıştan memnun kalıp, kimin kalmadığını istişare etme şansımız oluyor.Deneme şansınız oldu mu? niçin önermiyorsunuz?
Peki yeni başlayan için uygun fiyatlı makine ve kamış tercihiniz nedir?Sadece bir makinanın 40 kafa olması kamışında 10-30 atarlı bir kamış olması spin avcılığına uygun anlamına gelmiyor. Kamışta gerçek atardamı ve aksiyondamı bilmek gerekir. Makinada da teknik özelliklerine bakmak lazım. Mesela kafa yapısı spin için uygunmu atışta ne kadar erim sağlar. Bunlar için bazen kullanmadan da karar verebilirsiniz. Ama Bir çok kullanıcı tanıdığımız olunca kimin hangi makina ve kamıştan memnun kalıp, kimin kalmadığını istişare etme şansımız oluyor.
Bütçe ne kadar bilmiyorum ama Benim ilk makinam buydu 🙂Peki yeni başlayan için uygun fiyatlı makine ve kamış tercihiniz nedir?
Sizde ufaktan başlamışsınız 🙂 dahasonra neden değiştirdiniz peki kamış tavsiyeniz var mı?Bütçe ne kadar bilmiyorum ama Benim ilk makinam buydu 🙂
Shimano Catana 4000FC Spin Makina Shimano Spinning Makinalar | Hedef Balıkta
Bu hayatın her dalında var bir şeylere başlarsınız ve ilginize göre derecesi yüükselir 🙂 Mesela ben 12 yıl önce balık avı için interneti araştırmaya başladım ve son bir baktım Balık Sevdam sitesini kurmuşuz, peşine www.hedefbalik.com sitesini kurmuşuz 😛 Spine de başladığımda bu makinanın ilk serisi ile başlamıştım ama şimdi hep keyfiyet derecemize ve bütcemize göre yükseltmişiz. Sizde zamanla bunu yaşayacaksınızdır ( ilginiz devam eder ise ) 🙂Sizde ufaktan başlamışsınız 🙂 dahasonra neden değiştirdiniz peki kamış tavsiyeniz var mı?