Spin Takım Bilgi Bankası (Spinning Avcılığı)

Doğru diyorsunuz bende uzun sure uzak durdum ipe ama kullanmaya başlayınca vazgeçmek zor atış mesafeniz artar misinaya göre çok daha sağlamdır en ufak vuruslari hissedersiniz

Doğru diyorsunuz bende uzun sure uzak durdum ipe ama kullanmaya başlayınca vazgeçmek zor atış mesafeniz artar misinaya göre çok daha sağlamdır en ufak vuruslari hissedersiniz
Tekne de 1 kere ip misina kullandım. Gerçekten çok harika birşey. Ama daha uzağa atabildiğimizi bilmiyordum.

Misinaya göre çok daha sağlam olduğundan daha inçe kullanılabildiği icin daha uzağa atilabiliyor ama özellikle karşıdan esen rüzgarlarda dikkatli olmak gerekiyor kus gözü bakımından sac bas yoldurma durumuna gelebilir

Anlamadığım ya da merak ettiğim bir durum var.
Normal misina ile 300 mt ye yakın alan (mesela 0.28 okuma seabass) okuma ceymar 40 a ben 0.12 lik bir ip misina sarmaya kalksam kimbilir kaç metre ip lazım. İp misina hem daha pahalı hem de genelde 100-200 mt satılıyor. Halbu ki yarısından ince olduğu için kaba hesap 600 mt ip misina mı almam lazım ?

Hayır makinanın altına dolgu yapılıyor misina ile ipi aldığınız yerde söylerseniz hakederler ben hep öyle yapıyorum

Dolguyu neyden yapıyorlar ? Önce normal misina sarıp üstünde ip misina mı sarıyorlar ?

Bunu ben de yapabilirim. Elimde kalın dandik misina var. O zaman 100 mt ip misina bile yeter bana.

Yeniden Merhaba arkadaşlar,
günlerdir ikinci el mi sıfır mı, o makara mı bu kamış mı diye diye kafayı yedirttiğim herkes artık kurtuldu. Avfoni'den aldığım sıfır takımım geldi. Cumartesi sipariş vermiştim Salı öğleden sonra elime ulaştı. Makine ve kamış umduğumdan güzel yağ gibi sarımı var. (Shimano Catana 4000FC ve Shimano Catana 240 DX) Misina ve sahte bilgim dahilinde bile bile kötü... Ama setin içerisinde olduğu için pek umursamadım. Hemen yeni 0.23 lük latex marka 200 mt misina ile değiştirdim. (Misina için yorum alabilrim) Sahteyi ise sırtı limon, karnı turuncu olan bir sahte ile değiştirdim, 11 Gram (bunun da resimleri ekte mevcut)
Veee ilk avıma bu akşam çıktım, Kuşadası'nda bilenler bilir Yılancı Burnu'nda yaklaşık 1 saat kadar, ilk deneyimimi gerçekleştirdim. Elbette hiç bir şey yakalayamadım. Yarın sabah 5 gibi yine aynı yere gideceğim, su yaklaşık 1 mt kadar, taşlık ve yosunluk. Bildiğim kadarı ile levrek için güzel bir mera. Yarın da fırsat bulabilirsem size rapor yazarım.
IMG_20170711_182151.jpg IMG_20170711_182214.jpg IMG_20170711_225227.jpg IMG_20170711_225259.jpg IMG_20170711_225307.jpg IMG_20170711_225313.jpg

Yeniden Merhaba arkadaşlar,
günlerdir ikinci el mi sıfır mı, o makara mı bu kamış mı diye diye kafayı yedirttiğim herkes artık kurtuldu. Avfoni'den aldığım sıfır takımım geldi. Cumartesi sipariş vermiştim Salı öğleden sonra elime ulaştı. Makine ve kamış umduğumdan güzel yağ gibi sarımı var. (Shimano Catana 4000FC ve Shimano Catana 240 DX) Misina ve sahte bilgim dahilinde bile bile kötü... Ama setin içerisinde olduğu için pek umursamadım. Hemen yeni 0.23 lük latex marka 200 mt misina ile değiştirdim. (Misina için yorum alabilrim) Sahteyi ise sırtı limon, karnı turuncu olan bir sahte ile değiştirdim, 11 Gram (bunun da resimleri ekte mevcut)
Veee ilk avıma bu akşam çıktım, Kuşadası'nda bilenler bilir Yılancı Burnu'nda yaklaşık 1 saat kadar, ilk deneyimimi gerçekleştirdim. Elbette hiç bir şey yakalayamadım. Yarın sabah 5 gibi yine aynı yere gideceğim, su yaklaşık 1 mt kadar, taşlık ve yosunluk. Bildiğim kadarı ile levrek için güzel bir mera. Yarın da fırsat bulabilirsem size rapor yazarım.
59925 dosyayı görüntüle 59926 dosyayı görüntüle 59927 dosyayı görüntüle 59928 dosyayı görüntüle 59929 dosyayı görüntüle 59930 dosyayı görüntüle
Hayırlı olsun.iyi günlerde kullanın.

Back