Spin Takım Ile Çapari

Spin Fishing

Aktif Üye
Tepki
289
Ödül
73
Merhaba,

Malum İstanbul'da spin balıkçılık için mera ve süre kısıtlı. Verimli olan meralarda bile çoğunlukla balık yakalayamıyoruz. Açıkçası surf takım da kullanmak istemiyorum. Acaba spin takım ile çapari yapılabilir mi diye merak ediyorum. Youtube da bazı videolar var bunu yapan az da olsa insan var görüyorum ama bilgi biraz kısıtlı maalesef. Aranızda buna benzer bir takım kullanan hiç oldu mu, olduysa verim alabildi mi? Takımın hazırlanışı ile ilgili detay bilgiler var mı? (Sanırım sıyırtma kurşun ve zargana topu ile hazırlanan takımlar vardı) Belki tek sıkılan ben değilimdir, başka insanlara da faydalı olur diye başlık açmak istedim.

Trabzonda benim gördüğüm avlanma çeşitlerinde liman içinde Tobby kaşık arkasında 5-6'lı çapari yapıp iyi istavrit alıyorlar. Top arkası avlanmada aşırı karışmalar oluyor, sizi avdan soğutabilir. Genelde böyle ince çapari kaşık önü takımlarda kullanılan misina Floracarbon olmasına özen göstermeniz olacaktır. Benimde ilgimi çekti açıkcası Lüfer için canlı istavrit için bunu yapıcam bende.

Elimdeki okuma salina sea spin 15/45 - 2.85 cm ve ceymar 40 makina ile gerek çapari gerekse 30 40 gr lık kurşun ile yemlide çok rahat verim alabiliyorum. Çaparide 5 li 7 li ya keserek yada hazırdan alarak 30 35 40 grm kurşunlu çalışıyorum. Aynı zamanda ikili iğne ile aynı gramajda kurşunlar ile dip oltası atıyorum. Balıkta aldım sorunda yaşamadım.
Hatta bir iki kere istavrit çaparisine vanoz + ince çinekop dahi almışlığım oldu.
Dikkat etmeniz gerekrn kamışın ortalama atacağı ağırlığı geçmeden - kamışı yormama adına - ikili veya üçlü dip oltasında kamış boyuna göre bedeni iyi atabilmek. Tabii sıyırtma ilede çalışabilirsiniz.
Spin kamışın en büyük avantajı sizi yormuyor ve ciddi mesafelere kurşunu atabiliyorsunuz. Aksiyonuda - lrf kadar olmasada - çok iyi...

İşin aslına bakarsanız benim için spin gerçek anlamda çok büyük avantaj. Düşünün hafif bir kamış hafif bir malzeme saatlerce yorulmadan üstelik uzak mesafede ( kendi kamışım için söylüyorum atarı 15/45 - atışlar yapabiliyorsunuz. Hedef balığınız ister levrek olabilir ister istavrit ister çupra ister çinekop izmarit vb farketmiyor. Sağlam bir ip misina ile elinizdeki kamışla ister geze geze merayı dolaşarak ister sabit beklemeli avlar yapabiliyorsunuz.
Forumda hiç stilim olmamasına rağmen lrf ci arkadaşlara özenip gittim sahte kurt sahte çeşitli silikon balıklardan ince 5 - 6 -7 no iğnelerden aldım. Açıkça söylemek gerekirse özellikle spinde çalıştırılan sahtelerden fahiş fiyatlar sebebi ile almadım. Kendo gibi savagear gibi hafif yollu fiyatlarla yaklaşık 30 35 adet sahte ve silikon balık aldım. Spini daha çok çapari ve dip takımları ile kullandım. Ama kokulu silikon yem denemelerimde bir ufak eşkina bir çupra kırlangıç çinekop ve iskorpit alınca ki hepsi suya geri iade edildi balığı kıyılarken yaşadığım aksiyon bana resmen tavan yaptırdı.
Şu beklemeli yemli dişli sevdamız bitsin surfleri kaldırıp spin kamışla dolaşacağım kıyı kıyı. Tabii öncelikle bu tekniği gerçekten bilen bir arkadaşın peşine takılıp bu işin gerçek şeklini öğrenmek şartı ile..

Çok haklısınız. Ben açıkçası surf kamışla avlanmayı sevmiyorum. Gereksiz uzun ve ağır geliyor bana(bu tamamen benim görüşüm. Herkesin zevkleri ayrıdır, saygı duyarım)
Spin için uygun mera ise istanbul şartlarında çok kısıtlı. Av verdiği aylar da çok kısıtlı. Güneyde inanılmaz keyifli avlar yapılıyor spinle. Sonuç olarak istanbulda yaşıyorum ve av vaktimin çoğu burada geçiyor. Ben de kendime daha keyifli vakit geçirtebilir miyim arayışı ile bu yola çıktım 🙂

Lrf gerçekten ayrı bir keyif. Küçük bir balık bile tutsanız inanılmaz zevk alıyorsunuz, güneyde tuttuğum yazılı orkinos ve akyalar bana bu yaz çok güzel anlar yaşattı.

Haftasonu vakit bulabilirsem bahsettiğiniz yöntemleri uygulamaya çalışacağım. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

Back