Spin Takım Ile Çapari

Haklısınız. İstanbulda spin alanı kısıtlı. Spini yazın sarozda deneme fırsatım oldu. Ve bayağı hoşuma gitti. Daha sonrasında istsnbulda sarayburnundan mitink alanının oradan zeytin burnuna doğru kıyı boyunca gezerek denemek istedim. Gelgelelim oralarda tek başına karanlıkta olmuyor. Afedersiniz yamyam çok fazla. Ortam rahatsız oralarda.
Tabii güney hem balık açısından hemde mera açısından daha zengin. Sarozda öyle.
Amaç kovalarca kilolarca balık tutmak değil tabii. Bol güneş bol deniz havası yanında tutulan üç beş balıkta işin zevki oluyor.

7-35 atarlı 270cm boyundaki kamışımla hazır 10'lu çaparileri 35gr kurşunla gayet güzel mesafelere atabiliyorum. başlarda çaparinin gövdesi uzun olduğu için atmakta zorladım. ama alışınca hiç yorulmadan aralıksız 20-30 atış yapılıyor. spinin güzel yanı yormaması. surfte 5 kere atıp 10 kere bekleyeceğime, spinle sürekli ve verimli av yapmak daha elverişli bana göre. 1 yıldır dediğim şekilde istavrit avlıyorum, hele bütün iğneler dolunca alacağınız zevk, anlatılamaz.

7-35 atarlı 270cm boyundaki kamışımla hazır 10'lu çaparileri 35gr kurşunla gayet güzel mesafelere atabiliyorum. başlarda çaparinin gövdesi uzun olduğu için atmakta zorladım. ama alışınca hiç yorulmadan aralıksız 20-30 atış yapılıyor. spinin güzel yanı yormaması. surfte 5 kere atıp 10 kere bekleyeceğime, spinle sürekli ve verimli av yapmak daha elverişli bana göre. 1 yıldır dediğim şekilde istavrit avlıyorum, hele bütün iğneler dolunca alacağınız zevk, anlatılamaz.
Aynı özelliklere sahip Okuma G-forge spin kullanıyorum ve anlattığınıza bire bir katılıyorum. Çaparileri kendim hazırladığım için beden boyu, köstek uzunluğu sorun olmuyor. İğne sayısını balığın durumuna göre değiştiriyorum. Özetle spin kamış ile balık vuruşlarını ve aksiyonunu daha iyi hissediyorsunuz ve keyif alıyorsunuz ister çapari ister yemli ister sıyırtma.

Back