Spin Takım Ile Çapari

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zemheri
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zemheri

Yeni Üye
Tepki
15
Ödül
5
Makina: (link)
Kamış : (link)
Ya da
(link)

Misina olarak da spin avında yeni olduğum için mono 25mm almayı düşünüyorum.

Bu ekipmanlar ile gerektiği zaman rapala ile levrek avı ve dönemine göre hafif çapari ile çinekop ve istavrit avı yapabilir miyim? Cevabınız evet ise 2 kamış arasından hangisini tercih etmeliyim?

Spin ile çapari konusunda daha tecrübeli arkadaşlar ne der bilmiyorum ama şartların gerektirdiği ölçüde neden olmasın diyorum ben. Ancak uzunluk konusunda 2.40 m, çapari ye çok kısa gelecektir diye düşünüyorum. O yüzden 2.70 olan tercih edilebilir diye düşünüyorum. Yine de tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak gerekir.

Boyunuza göre kamış uzunluğunun seçimini yapın ikincisi çapari atılırmı atılır atılmasınada benim tercihim jig kanışı ile daha iyi olur hen spin yapılır hemde çapari atılır

Eğer forum kurallarına aykırı değil ise okuma g force kamışın 2.70 mt boy 7-35 gr olanı bende var daha üst düzey bir spin kamışım olduğu için kullanmıyorum sırf siz sıfırına o paraları vermeyin diye (bir süre sonra sıkılacaksınız üründen acemiliğinizi atmanız için iyi olur) daha (yarı fiyatına) uygun fiyata bırakabilirim ürünü. İstanbul içinde üsküdardan teslim edebilirim elden.

Makina: (link)
Kamış : (link)
Ya da
(link)

Misina olarak da spin avında yeni olduğum için mono 25mm almayı düşünüyorum.

Bu ekipmanlar ile gerektiği zaman rapala ile levrek avı ve dönemine göre hafif çapari ile çinekop ve istavrit avı yapabilir miyim? Cevabınız evet ise 2 kamış arasından hangisini tercih etmeliyim?

Benim kullandığım okuma salina seaspin 288 15-45 gr kamış. Bu kamış ile 10 lu çapariyi 6-7 li ye düşürerek 35-40 gram kurşun ile kullanıyorum. Makinam okuma ceymar 40.
Bazen 0,14 ip bazende 0,28 misina ile çalışıyorum.
İşin aslında gayet zevkli ve rahat oluyor. Takım hafif olduğu için yormuyor.
5 li Çinekop çaparisi ile çinekop hatta vanoz palamut tutmuşluğum bile oldu. İstavritte verdiği aksiyon çok güzel oluyor. Tabii denk gelirde çinekop tuttuğunuzda balığı kıyılatana kadar yaşadığınız heyecan ayrı bir tat.
Yani kısacası seçeceğiniz spin kamış boyunu iyice araştırıp deneyimledikten sonra bu takım ile çapari çalışmak size zevk verecektir eminim.

Yeri geldiğinde 75 gr kurşun da atabileceğiniz savage gear Mpp 90gr kamış öneririm , gayet de güzel spin yapılıyor kullanıştım

Back