Spin Takım Tavsiyeleriniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
o kaşığın markası nedir? alba toby'ler güzel iş görüyor diye okudum. birde yalova kaşığı var spin takımı toparladıktan sonra edineceğim malzemelerin başında.

Toby ler tatlı suda da harika işler yapıyor.Denizde uğraşan dostlardan da bu kaşıklara dair hep iyi yorumlar aldım.Yalova sahtelerinden elimde var tatlı suda iş görmedi ama denizi bilmiyorum.Belki sana ipucu olur Hüseyin.

Hüseyin bey bende bugün siparişini verdim Trio 40 ın ve büyük olasılıkla yarın elimde olacak.Sipariş vermeden önce kapsamlı araştırdığımda, fiyat ve kalita olarak öne çıkan bir makine olduğunu bir çok forumda okudum.Ama dedim ya sadece okudum, yarın elimde olursa veya geldiğinde kendi fikirlerimi paylaşırım.Bu makinanın takılacağı kamış ise Okuma V sistem 2.70cm.Kamışı kullandığım için tavsiye edebirim.Bu kamışta ilk göze çarpan Fuji halkalar ve yine Fuji makina yuvası ve sağlamlığı,.Dezavantajı ise 2.70cm bir kamış alacaksan benim gibi, atar değeri 20-60gr.Henüz gelmemiş ama aynı boyun daha düşük atarlı olanları yakında gelecekmiş.Yanlız şunu söylüyeyim 20-60gr atarlı olamasına rağmen 10-12gr sahteleri çok rahatlıkla uçuruyor.
Saygılarımla

Toby ler tatlı suda da harika işler yapıyor.Denizde uğraşan dostlardan da bu kaşıklara dair hep iyi yorumlar aldım.Yalova sahtelerinden elimde var tatlı suda iş görmedi ama denizi bilmiyorum.Belki sana ipucu olur Hüseyin.

Evet Tobby kaşıklar gerçektende hem tatlı suda hem tuzlu suda mükemmel iş gören kaşıklar, Atış erimi olsun sudaki aksiyonu olsun bence sorunsuz.
Geçenlerde Turna avında harikalar yarattı, bence her amatör oltacının çantasında olması lazım...

Hüseyin bey bende bugün siparişini verdim Trio 40 ın ve büyük olasılıkla yarın elimde olacak.Sipariş vermeden önce kapsamlı araştırdığımda, fiyat ve kalita olarak öne çıkan bir makine olduğunu bir çok forumda okudum.Ama dedim ya sadece okudum, yarın elimde olursa veya geldiğinde kendi fikirlerimi paylaşırım.Bu makinanın takılacağı kamış ise Okuma V sistem 2.70cm.Kamışı kullandığım için tavsiye edebirim.Bu kamışta ilk göze çarpan Fuji halkalar ve yine Fuji makina yuvası ve sağlamlığı,.Dezavantajı ise 2.70cm bir kamış alacaksan benim gibi, atar değeri 20-60gr.Henüz gelmemiş ama aynı boyun daha düşük atarlı olanları yakında gelecekmiş.Yanlız şunu söylüyeyim 20-60gr atarlı olamasına rağmen 10-12gr sahteleri çok rahatlıkla uçuruyor.
Saygılarımla

Bence güzel bir takım oluşturmuşsunuz, Aynı kamıştan bende kullanıyorum 3 metre olanını 20-60 atarlı sert bir kamış ama hafif sahte atışlarındada dediğiniz gibi çok başarılı, keyifle kullanıyorum. Estetik görünümü de hoş, Fiyat konusundada piyasadaki ortalamanın altında
Tavsiye ederim.

Makina olarak,

Shimano Sahara'm harikalar yaratıyor.

shimano sahara 3000fd - shimano catana 270 10-30
shimano alivio 2500 - okuma seaspin 15 - 40 kullanmaktayım.

Toby ler için benden bir kötü yorum olsun o zaman 🙂 :
Kaşığın gelişi bence kötü, çok yalpa yapıyor,gerçek balık gibi yüzüşü yok, çekerken bu yalpa yüzünden kamışta zorlama oluşturuyor, sanki ekstra ağırlık yüklenmiş gibi.
Ama balık yakalamadım mı ? Evet yakaladım, ama bence " S" bükümlü kaşıklar daha cazip ve deneyimlerime göre daha verimli.

Kaşığın gelişi bence kötü, çok yalpa yapıyor,gerçek balık gibi yüzüşü yok, çekerken bu yalpa yüzünden kamışta zorlama oluşturuyor, sanki ekstra ağırlık yüklenmiş gibi.
Ama balık yakalamadım mı ? Evet yakaladım, ama bence " S" bükümlü kaşıklar daha cazip ve deneyimlerime göre daha verimli.

Biz de olayın negatif tarafını öğrenmiş olduk.
Amaç ta zaten bu.
Acaba aksiyonu daha sert bir kamışla denedin mi?

Biz de olayın negatif tarafını öğrenmiş olduk.
Amaç ta zaten bu.
Acaba aksiyonu daha sert bir kamışla denedin mi?

10 - 30 g atarlı kamışla memnun kalmadım Murat abi, ama surf kamış ve kurşunla denediğim de tabiki o ekstra ağırlık olayı olmuyor. Daha ağır atarlı Spin kamışla nasıl olur bilmiyorum. Ama bence S bükümlü daha verimli.
Özellikle marka ve model isterseniz. Hansen kaşıklardan Sırtı mavi çizgili Metalik kaşığı tavsiye ederim 18 gr olanını kullanıyorum (10 30 gr kamış ile).

(link)

Toby kaşıkları verimli kılanda bu yalpadır.Panik havasında,sağa sola kaçışan bir balık görüntüsü verir.Eğer düz gelseydi budenli verimlı olmazdı.1991 yılından beri levrek,lüfer avlarımın %60'ını 2 numara kaşıkla yaptığımı söyleyebilirim.Bunu söyledikten sonra hemen ilave edeyim,Bu kaşık Marmarada harikalar yaratırken Egede sıradan bir sahteye bürünüyor.

Toby kaşıkları verimli kılanda bu yalpadır.Panik havasında,sağa sola kaçışan bir balık görüntüsü verir.Eğer düz gelseydi budenli verimlı olmazdı.1991 yılından beri levrek,lüfer avlarımın %60'ını 2 numara kaşıkla yaptığımı söyleyebilirim.Bunu söyledikten sonra hemen ilave edeyim,Bu kaşık Marmarada harikalar yaratırken Egede sıradan bir sahteye bürünüyor.

Bende Egede avlanıyorum, toby kaşıkla diğerleri kadar verim alamadım.
Evet kaşık adı üstünde yalpa kaşık, ama bence çok abartı yalpa yapıyor, diğer kaşıklara aksiyon verildikçe daha verimli benim deneyimlerime göre.
Erdal abi Özellikle yukarıda linkini verdiğim kaşığı denemeni tavsiye ederim.
Ben de bir satıcının tavsiyesi üzerine sipariş verip aldım. Kaşık gelince akşam üstü bir deneyeyim dedim.
o akşam 3 tane ertesi sabah 1 tane Levrek aldım, takip eden günlerde hemen hemen hiç boş geçmedim diyebilirim. Kalem kadar zarganaları bile yakaladım 😀 tabi hepsi geri salındı.

10 - 30 g atarlı kamışla memnun kalmadım Murat abi, ama surf kamış ve kurşunla denediğim de tabiki o ekstra ağırlık olayı olmuyor. Daha ağır atarlı Spin kamışla nasıl olur bilmiyorum. Ama bence S bükümlü daha verimli.
Özellikle marka ve model isterseniz. Hansen kaşıklardan Sırtı mavi çizgili Metalik kaşığı tavsiye ederim 18 gr olanını kullanıyorum (10 30 gr kamış ile).

(link)

Demek istediğimde bu Ünal daha sert aksiyonlu bir kamışla bu sorunu-sorun olarak görüyorsan- kolaylıkla aşıyorsun.

Back