Spin talihsizliği

Hocam spin işi için benim yorumum kocaman denizde zaten az olan balık içinde daha az olan avcı balığın bir tane suda hareket eden bir nesneyi görüpte merak edecek ve sahteyi bir dürtmeye çalışması falan diye bakınca gerçekten balık almak spinde çok zor. Sen yine başladım alamadım diyorsun. Ben Mersinde 2. spin avımda 2 gün arayla 2 tane güzel balık aldım 2 tane güzel boyda balık kaçırdım. Sonra bir sürtü sahte yeni makine kamış falan sonra 6,7 ay hiç balık alamadım 🙂 Mersinde yine bu sene 6 kofana kaçırdım 3 ü gözümün önünde gitti yine gittim yeni kamış aldım 🙂 Kofana sahtesi dedikleri sahteyi attım kofanalar içinde yüzdürdüm 1 tanesi atlamadı 2 kere orfoz atladı. İstanbula gelirsek burada spinde toplam tuttuğum balık sayısı 10 15 arası onlarda en büyğü sarı kanat. Nasıl tuttun dersen 4 tanesi mera arayışlarımızda şansa geldi diğer 10 tanesi internette biranda yayılan anadolu yakasında merada o meranın da son demlerine yetiştim 🙂 Spin işi şans işi sürekli denemek lazım hele ki İstanbulda balığın kıyıladığı dönemlerde denemek lazım şu aralarda denize lağam veya tatlı su akan her yerde gece gidip denemek lazım . Kısaca zor zanaat spin ve uzunca kumsallar hariç artık yapmayı çok tercih etmiyorum 🙂
teşekkür ederim önerilerini aklıma yazdım 🙂

Arkadaşların hepsi de gayet güzel açıklamış ve yardımcı olmuşlar.Spin disiplininde en öncelikli temel unsur mera seçimidir.Balıkların bulundukları yeri tespit edip orada olta atmak işin en önemli noktasıdır.Ardından mera kadar önemli olan aksiyon verme hareketleridir.Batan,yüzen,duran,su üstü sahtelerini çekerken doğru aksiyonu vermezseniz balığı da kandıramaz ve ilgisini de çekemezsiniz.Elinizdeki ekipmanlarınız uzaydan da gelse boşa at-çek yapar yorulursunuz.Doğru aksiyon ile en sıradan sahtelerin dahi iş yaptığını biliyorum.Aksiyon verme işi zamanla oturacaktır.Etrafınızda kimse olmasa bile sanal ortamdan bakıp birçok aksiyon verme metodunu öğrenebilir ve zamanla daha da eliniz alışıp kusursuz uygulayabilirsiniz.Son olarak da işin olmazsa olmazlarından av saati ve günüdür.Denizin dalga ve havanın rüzgar durumu,kapalı,yağışlı veya güneşli bir gün mü ve saat dilimi de skorunuzu belirleyecek püf noktalarıdır.Bundan sonrası da nasip,kısmet işidir.
Sağolasın aksiyon veermede çok büyük sıkıntım var videolardan öğreneceğim

Bence pes etmeden spin konusunda tecrubeli kisilere kulak vermelisin forumlari takip et aksiyon icin videolar arastir ava gittin mi spin ile avlanan biri varsa ondan faydalan derim . Bu kadar zamandir balik alamiyorsan mutlaka yanlis bir seyler vardir.dogru yer , dogru zaman, ve dogru donanim ve kullanimla kisa zamanda sonuc alacagina eminim zamanlada tecrube kazanirsin . Ben eylul basindan beri istanbulda spin avi yapiyorum ,sahile yakin oldugum icin sık sık gidiyorum bos dondugum zamanlarda oldu ama zargana cinekop ve sarikanat aldigim zamanlarda oldu . Sabirla devam etmelisin
Yorumun için teşekkür ederim zamanla o tecrübeyi sizin gibi dostlar sayesinde edinicez

bende 2013 ağustosundan beri belli aralıklarla spin avcılığı ile ilgileniyorum fakat ne yazık ki daha skor yapmaya muaffak olamadım diğer arkadaşlarımın belirttiği gibi mera sahte seçimi hava şartları hepsi birer etken ama en önemlisi istikrarlı bir biçimde mera yoklayıp denemeler yapmak ben o konuda biraz uyuşuğum 2 ayda bir giderim işlerden vakit bulursak birde av arkadaşı lazım tabiki ; sana rastgele

bende 2013 ağustosundan beri belli aralıklarla spin avcılığı ile ilgileniyorum fakat ne yazık ki daha skor yapmaya muaffak olamadım diğer arkadaşlarımın belirttiği gibi mera sahte seçimi hava şartları hepsi birer etken ama en önemlisi istikrarlı bir biçimde mera yoklayıp denemeler yapmak ben o konuda biraz uyuşuğum 2 ayda bir giderim işlerden vakit bulursak birde av arkadaşı lazım tabiki ; sana rastgele
Haklısın hep dağınık deniyorum olmuyor.Bundan sonra kendime bir mera belirleyeceğim hep orayı deneyeceğim sanada rastgele

Selahattin beyin yazısını okuyunca tam da 3 gün önce yaşadığımla nasıl örtüştüğünü anlatmak isterim. Arkadaşımla öğleden sonra
ava çıkmaya karar verdik. Spin takımlarımı da götürdüm. Bodrum Torba da klasikleşen bir kaç yere gidelim mi derken ani bir fikirle
yeni bir yer teklifinde bulundu. Torba ile Gölköy arasında bir yere gittik. Aslında ne zamandır iç geçirdiğim bir yerdi. Cennetten bir
köşe kıyı kum taş ne arasan var. Hemen arkan çamlarla kaplı orman. Alabildiğine sessiz dingin bir ortam. Arkadaşım yemli dip avcılığı yaparken ben spine başladım. Son bir kaç günde forumlardan derlediğim ve daha önce dikkat etmediğim doğru bilgileri
uygulmaya çalıştım. Sonuç hüsrandı ama doğaldı. Çünkü çok güzel bir hava pırıl pırıl yatık bir deniz vardı. Videolarda seyrettiğim
o muhteşem dalgalı rüzgarlı bir havada buraya tekrar gelsem kesin balık alırım diye kafaya koydum.
Dönüşte ilk defa bu kadar huzurlu olduğumu hissettim.

Bizler Bodrum da şanslıyız zira ayda 2 ya da 3 kere tekneyle ava çıkıp balık tutma heyecanını ve doyumunu fazlası ile yaşıyoruz.
Umarım spinde de aynı coşkuyu yaşarız.

Herkese bol şans...

Selahattin beyin yazısını okuyunca tam da 3 gün önce yaşadığımla nasıl örtüştüğünü anlatmak isterim. Arkadaşımla öğleden sonra
ava çıkmaya karar verdik. Spin takımlarımı da götürdüm. Bodrum Torba da klasikleşen bir kaç yere gidelim mi derken ani bir fikirle
yeni bir yer teklifinde bulundu. Torba ile Gölköy arasında bir yere gittik. Aslında ne zamandır iç geçirdiğim bir yerdi. Cennetten bir
köşe kıyı kum taş ne arasan var. Hemen arkan çamlarla kaplı orman. Alabildiğine sessiz dingin bir ortam. Arkadaşım yemli dip avcılığı yaparken ben spine başladım. Son bir kaç günde forumlardan derlediğim ve daha önce dikkat etmediğim doğru bilgileri
uygulmaya çalıştım. Sonuç hüsrandı ama doğaldı. Çünkü çok güzel bir hava pırıl pırıl yatık bir deniz vardı. Videolarda seyrettiğim
o muhteşem dalgalı rüzgarlı bir havada buraya tekrar gelsem kesin balık alırım diye kafaya koydum.
Dönüşte ilk defa bu kadar huzurlu olduğumu hissettim.

Bizler Bodrum da şanslıyız zira ayda 2 ya da 3 kere tekneyle ava çıkıp balık tutma heyecanını ve doyumunu fazlası ile yaşıyoruz.
Umarım spinde de aynı coşkuyu yaşarız.

Herkese bol şans...
Çok şanslısınız istanbulda imkanlar çok kısıtlı

Back