Spinde Tulum Kullanıyor Musunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Tulum ya da kasık çizmesi kullanıyor musunuz?

• Toplam katılım
    27

Anonim

Daimi Üye
Tepki
4
Ödül
113
Herkese selamlar,

Olta balıkçılığında (özellikle spin ve shorejig) atış mesafesi ve kıyıdan da olsa rahat hareket etme açısından tulumun avantaj sağladığı ortada. Bunun yanında bir miktar tehlike de arz ediyor. Alıp almamak arasında kaldım. Sizce tulum kullanılmalı mı?

Bu tamamen meranizla ve hedef avinizla ilgili bir durum.. eger meraniz cok sig ve ilerde derinlesiyorsa avantajiniza olabilir.. lufer avinda daha verimli olur, ancak levrek avinda suyun icinde av yapmak cok verimli olmayacaktir..

Spin için tulum bence kullanılmalı . Hareketi bence çok fazla kısıtlamıyor . Bizim genelde hedefimiz levrek olduğu için patlak havalarda ava gidiyoruz , suya girmesek bile gelen dalgalar sırılsıklam yapıyor insanı tulum ondan biraz koruyor , av sürenizi daha az üşüyeceğiniz için uzatıyor ve tabiki erimi ciddi oranda etkiliyor . Yazın tabi deniz şortu (tulumumuzla) ile avlanıyoruz 😀 ama kışın bence giyilmesinde çok fazla yarar var. Maddi olanaklar el veriyorsa neopren bir tulum alırsınız hiç bir sorun kalmaz, ne hareket kısıtlılığı nede herhangi bir tehlike, ama yoksa normal bir tulumda gayet işinizi görür. Ben normal tulumun içine su geçirmez termal mes giyiyirom güzel birde termal içlikle üşüme oranını baya düşürüyorum .

Arkadaşlar anket sonrası mera ihtiyacıyla da gidip pollyboot orion tulum aldım. Öncelikle tulum büyük rahatlık, dalga geldi geri kaç vs sorunlar ortadan kalkıyor. Uygun merada bele kadar girip avlanması da çok keyifli. Yalnız benim pollyboot birkaç yerden su sızdırdı iade ettim. Arkadaş caperlan marka almıştı çok memnun kaldı. Ben de caperlan alacağım.

Tulum kullanıyorum. Ancak sadece çok patlak havada, suya girmeden kullanıyorum.
Eğer illaki suya gireceğim diyorsanız benim tavsiyem kumluk yerde ve dizinizi geçmeyen yerde kullanmanızdır.
Tulum ile dengenizi kaybedip suya düşerseniz 1 metre suda bile boğulmanız söz konusudur.
Tulum ile suya girdiğinizde üst taraf açık olduğundan suyun basıncı ile tulumun tamamen bacaklarınızı sımsıkı sardığını hissedersiniz.
Bu da demek oluyor ki o tulumu bir düşme anında çıkaramazsınız.
Çıkarabilmeniz için tulumun içinin tamamen su ile dolması ve içeride hava kalmaması gerekir.
Bunu da o anki panikle yapmak mümkün olmayacaktır.

Diğer konu, dengenizi kaybedip düştüğünüzde, tulum içinde kalan hava bacak ve ayaklara gidecek ve ayaklarınız suyun dışında kalacaktır.
Bunun anlamı kafanızın suyun içinde kalmasıdır. Yani boğulma olacaktır.

Bu nedenle tulum kullanımında çok dikkatli olmak gerekir. Özellikle teknede tulum kesinlikle kullanılmamalıdır. Deniz kenarında belki kurtulursunuz ama tekneden düşerseniz şansınız yok gibi.

Kışın levrek avında kullanıyorum akarsu ağzında akarsunun içine girip denize doğru atış yapıyorum bazen sel sonrası kum doluyor çayın tam ortasında duruyorum çok keyifli oluyor, suyun içindeykende çok yakınımdam balık aldığım oldu, hareketsiz durunca balıklar ürkmüyorlar bazen vatoz balıkları gelip ayağımın tam yanında kumda duruyorlar

Kayalık yerler, limanların iç kısımları gibi denizden yüksek yerler için tulum gerekli bir şey değil.
Dalga ve serpintilerden su geçirmez çizme ve yağmurluk gibi şeylerle de kurulabilirsiniz.
Eğer kıyıdan, kumsaldan avlanıyorsanız ayaklarınızın ıslanmasını engelleyecek tek şey tulumdur.
Bir de mera sığsa ve suya girmek gerekiyorsa zaten başka alternatif yoktur. Gece avlanıyorsanız tulumla suya girmeyi önermem. Önünüzü görmek çok önemli.

Kısa konçlu bir çizme ile beraber su geçirmez kayak pantalonu ıslanmaya karşı koruduğu gibi sıcakta tutuyor
Canım kıymetli doğrusu suya girip risk almam

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar ben de caperlan aldım. Her türlü tavsiye ederim, sızdırma vs hiçbir sorun yaşamadım. Normalde 42 no ayakkabı giyiyorum tulumda da 42 numara oldu.

Diğer konu, dengenizi kaybedip düştüğünüzde, tulum içinde kalan hava bacak ve ayaklara gidecek ve ayaklarınız suyun dışında kalacaktır.
Bunun anlamı kafanızın suyun içinde kalmasıdır. Yani boğulma olacaktır.

Bu nedenle tulum kullanımında çok dikkatli olmak gerekir. Özellikle teknede tulum kesinlikle kullanılmamalıdır. Deniz kenarında belki kurtulursunuz ama tekneden düşerseniz şansınız yok gibi.

Nedim beyin dikkat çektiği konu gerçekten çok önemli. Yaklaşık bir ay önce meslektaşımızı buna benzer bir durumdan dolayı kaybettik. Allah kimseye böyle bir durumu yaşatmasın.
(link)

Back