Spin’e Elveda Lrf’e Merhaba Mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kerems
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kerems

Aktif Üye
Tepki
194
Ödül
53
Herkese selamlar,

Spin avcılığına aşığım ama İstanbul’da bu aşk karşılıksız kalıyor raddesine bazıları gibi ben de yaklaşıyorum.

Genel olarak gördüğüm kadarıyla -ki o da sezonu geldiğinde- İstanbul’da dişli avı için çoook uzun surf kamışıyla kurşun arkası yapıp dişli avlamak mümkün. Akıntıydı, rüzgardı derken en sade şekliyle spin yapmak çok zor. Ancak tekne bulup uygun koya ya da meraya gitmek ya da arabayla km’lerce yol yapıp akıntısız rüzgarı az olan mera bulmak, araştırmak lazım. Bu saydıklarımı başardığımda bile gayet güzel iş yapan, kalitesi uygun sahtelerle bile elim boş döndüğüm oluyor ya da oralarda spine uygun balık olmuyor vs.

Bütün bu sebeplerle spin’den vazgeçip lrf yöntemine mi geçsem diyorum.

Bu acıları paylaşan arkadaşların fikirlerini ve önerilerini almak isterim.

Ya da spinter ustalar belki ikna olmamı sağlar 🙂

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Merhabalar kesinlikle usta olmamakla birlikte bu ikilemi yaşamış ve halen yaşayan biri olarak ; spin ile ilişiğimi kesmiş idim ancak sezon öncesi dayanamayıp yeniden takımı kurdum 🙂
Lüfergiller sularda dolaşmaya başladığı anda aklım hep ya spinde balık varsa diyor... balık olmasa da diyor..
Lrf ile light spin yaparım diyorum, bir rüzgar, bir akıntı oluyor, takım yetersiz kalıyor.
Kendimce şöyle bir çözüm buldum, havaya suya meraya göre stili belirliyorum, lrf yapacaksam yanıma birkaç sahte de alıyorum, oynak varsa kullanıyorum, yoksa da av sonunda mutlaka bir kaç atış yapıyorum.
Spin yapacaksam zaten 10 demede 1 kez balık alıyorsun, keyfini çıkarmaya çalışıyorum🙂

Merhabalar kesinlikle usta olmamakla birlikte bu ikilemi yaşamış ve halen yaşayan biri olarak ; spin ile ilişiğimi kesmiş idim ancak sezon öncesi dayanamayıp yeniden takımı kurdum 🙂
Lüfergiller sularda dolaşmaya başladığı anda aklım hep ya spinde balık varsa diyor... balık olmasa da diyor..
Lrf ile light spin yaparım diyorum, bir rüzgar, bir akıntı oluyor, takım yetersiz kalıyor.
Kendimce şöyle bir çözüm buldum, havaya suya meraya göre stili belirliyorum, lrf yapacaksam yanıma birkaç sahte de alıyorum, oynak varsa kullanıyorum, yoksa da av sonunda mutlaka bir kaç atış yapıyorum.
Spin yapacaksam zaten 10 demede 1 kez balık alıyorsun, keyfini çıkarmaya çalışıyorum🙂
Merhaba 🙂
Lrf de kamış atar araliğınız kaç acaba sahte de atıyorum demissiniz?
Spin de 10 atışta 1 balık nasıl alabiliyorsunuz maşallah🙂

Herkese selamlar,

Spin avcılığına aşığım ama İstanbul’da bu aşk karşılıksız kalıyor raddesine bazıları gibi ben de yaklaşıyorum.

Genel olarak gördüğüm kadarıyla -ki o da sezonu geldiğinde- İstanbul’da dişli avı için çoook uzun surf kamışıyla kurşun arkası yapıp dişli avlamak mümkün. Akıntıydı, rüzgardı derken en sade şekliyle spin yapmak çok zor. Ancak tekne bulup uygun koya ya da meraya gitmek ya da arabayla km’lerce yol yapıp akıntısız rüzgarı az olan mera bulmak, araştırmak lazım. Bu saydıklarımı başardığımda bile gayet güzel iş yapan, kalitesi uygun sahtelerle bile elim boş döndüğüm oluyor ya da oralarda spine uygun balık olmuyor vs.

Herkese selamlar,

Merhaba 🙂
Kendimi gördüm bir an sizde ben de spin e yeni başladım sayılır dişli sezonunu bekliyorum özellikle ama Istanbul icin zaman kısıtlı acaba lrf takımı da yapsam mı diyorum kışın gidebildiğim kadarıyla spin 3 4 ay kalan zaman da yaz da dahil lrf ile iyi avlar olabilir gibimr geliyor istavrit tutmayı da çok severim kafalar karışık🙂

Merhaba 🙂
Lrf de kamış atar araliğınız kaç acaba sahte de atıyorum demissiniz?
Spin de 10 atışta 1 balık nasıl alabiliyorsunuz maşallah🙂
- lrfde aralık 0,6 - 10 gr .. 10 gr lık sahteler temin etmeye çalışıyorum.
-10 deneme derken atış değil 🙂 10 kere gidersin 1 seferinde balığa denk gelirsin demek istedim 🙂 15 eylülden beri haftada 1-2 akşam çıkıyorum henüz sıfır vuruş 🙂

-10 deneme derken atış değil 🙂 10 kere gidersin 1 seferinde balığa denk gelirsin demek istedim 🙂 15 eylülden beri haftada 1-2 akşam çıkıyorum henüz sıfır vuruş 🙂
Teşekkürler🙂 benim spin kamış 7-35 verimsiz dönemde kefal falan tutuyorum yemli izmarit de deneyebilirim o yüzden 10 gr lık sahteleri de atabilirim bu yüzden lrf takımı yaparsam sanırım daha çok silikona yönelik olacak en fazla 5 6 atarlı kusura bakmayın acemi olduğum için direkt konuya atladım ama bilgilenmek istiyorum🙂

kullandığınız malzemeleri yazarmısınız mera bilgiside alalım size yardımcı olalım lrf de sizde tad alın

Herkese selamlar,

spini bırakmayın derim naçizane. lrf istambulda üzer sizi. takımları gözden geçirin. ve asıl sorun UYGUN MERA bulun derim. ( lrf ciler alınmasın da )

Back