Spine Yeni Başlayan İçin İp Misina ve Şok Lider Tavsiyesi

@smucuk Selçuk abime katılıyorum, sistem gerçekten başlangıç için ideal ve fazlasıdır. Ben de seninkilere fiyatta denk Daiwa setle başladım, gayet iri bir levreğim var sıkıntısız çektim.

Tekrardan selamlar, Her yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum öncelikle.

İp misina için shimanonun kairiki modelini ve lider içinde shimano aspire modelini önerdi çoğunluk. Forumda diğer öneren arkadaşların tavsiyelerine ek olarak onları da eklemek isterim 🙂

Makineme 0,20 mm altında sarmakta sıkıntı olur mu o düşündürüyor sadece?

Shimano kairiki benim de listemde, almak istediğim iplerden biridir. Yine Selçuk abimin dediği gosen ip hakkında çok olumlu yorumlar aldım. Fakat kalınlık için söylemek istediğim bir şey var, 0,20mm bence kalın. Ben acemiliğimi 0,16mm ile attım. daha inceltmek istiyorum şimdi. Ama şöyle bir durumdan bahseden de oldu, Nippon prospin gibi sert bir ipten, kaliteli yumuşak bir ipe geçtiğim için kalınlığı mümkünse aynı bırakmam söylendi. Hatta gosen gibi bir ipek kıvamında bir ip alıyosam 0,18e çıkmam gerektiğini söyledi tecrübeli bir abim.

Hocam başlangıç için takımınız gerçekten güzel. Balığı sadece kamış ve makinenin markası modeli yakalamıyor. İpe gelince daha önce ip misina kullanmadıysanız pahalıya kaçmayın çünkü kuş gözü veya düğüm olursa çözmek mono misinaya göre çok zor paranıza yazık edersiniz. 0.16 veya pe1 kalınlığındakiler işinizi görecektir.

Arkadaşa kesinlikle katılıyorum. İlk önce fiyat olarak kısmen ucuz bir ip sarın ve fırsat buldukça denize gidip takımınızla çalışın. Bu çalışmalarda amaç balık almak değil, hem ekipmanlarınıza alışmak hem ip misina ile ilgili sorunlarla yüzleşmek (kuş gözü, düğüm çözme, lider bağlama fln). Bu alışkanlıklar ve el yatkınlığınız iyice oturunca kaliteli bir ip ile yola devam etmek sizin için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Hocam işsiz güçsüz adamların yorumlarına takılma. Her hobide olduğu gibi en ideal olanı; konu seni sarana, sen işi öğrenene kadar en az masrafı yapman . Takımın gayet iyi, yeni başladığı hobide 5000 liralık makina alana keriz derler.

Sana tavsiyem ip konusunu iyi araştır. Arkadaşın da dediği gibi sahtelerin o ipe bağlı olacak. Ben pahalı ip kullanıyorum ama ucuz ve kaliteli ürünler de var. Bir arkadaş çinden aldı gayet sağlam ip. Surf için aynı ipten alıp deneyeceğim iyiyse spinde de kullanacağım. Yorumları vs iyi araştır forumda o konuda başlık da vardı sanırım.

Atış tekniği, sağlam düğüm tekniklerini öğrenene kadar başlarda çok sahte kaybediyorsun. Dolayısıyla sahtede uygun fiyatlı iş yapan sahtelere yönel. Kamışı savurduğunda kopan 150 liralık sahteye arkadan bakakalmak çok acıklı oluyor 🙂

kairiki 007 kullandım çok memnun kaldım. spin için kendo almıştım ama kaç kere düğüm yaptı ve sahtelerim gitti. o yüzden spin için monoya geçtim. zaten kırk yılın başı bir gidebiliyorum. yani demem o ki ip kullanacaksanız kesinlikle en iyisinden almanız şart. ucuza kaçarsanız sonunda daha çok paranız gider, canınız sıkılır, düğümlerle uğraşırsınız ve küfrede ede dönüp yine en iyisini almak zorunda kalırsınız.

Takımınız bencede gayet uygun kaldıki kamışınız gayet yeterli gelicektir. İp misina ben stroft kullanıyorum çok da memnunum tavsiye ederim fakat biraz pahalıdır. Shimano iplerin yeni seri olmasına dikkat edin eskiler sıkıntılı. İp misinada çok ucuza kaçmayın misal kendo gibi. Uzağa atayın derken devamlı ipi patlatırsınız ve atış esnasında düğümlenmesi su tutması tiftiklenmeside cabası . Ben kullandım berbattır.

Herkesin yorumlarına tavsiyelerine çok çok teşekkür ediyorum 😉 Ancak kimsede marka model tavsiyesi ile gelmemiş ;D

Yani demem o ki: ucuz ve kaliteli olan ip misinanın hangi markanın ve modelini öneriyorsunuz ki araştırıp ve deneyebileyim.

Ayrıca sağlam olanın hangi marka ve modelini araştırıp denememi tavsiye ediyorsunuz?

Şimdi bu sorularıma yardım istiyorum 😉 Markalarına göre hemen araştırmaya gidicem.

Herkesin yorumlarına tavsiyelerine çok çok teşekkür ediyorum 😉 Ancak kimsede marka model tavsiyesi ile gelmemiş ;D

Yani demem o ki: ucuz ve kaliteli olan ip misinanın hangi markanın ve modelini öneriyorsunuz ki araştırıp ve deneyebileyim.

Ayrıca sağlam olanın hangi marka ve modelini araştırıp denememi tavsiye ediyorsunuz?

Şimdi bu sorularıma yardım istiyorum 😉 Markalarına göre hemen araştırmaya gidicem.
Ben gosen kullanıyorum ama modelini unuttum güzel misina tavsiye ederim. Stroft kullanan arkadaşlarımda var onlarda memnun olduklarını söylüyorlar.

Alt/orta kalite için Lotus biçilmiş kaftan bana göre. Orta/Üst seviye için gosen, seaguar momoi gibi markaların methini çok duydum araştırmanı öneririm. Benim kullandığım ise berkley crystal 8 örgü ((link)) memnunum kaliteli ve sağlam bir ip. Öneririm.

Son düzenleme:

Özgür o zaman sana söylüyorum, Nippon Prospin yeşil renk 270mt 0,16mm al koş git tut balığını.

Back