stasyonar
Aktif Üye
@smucuk Selçuk abime katılıyorum, sistem gerçekten başlangıç için ideal ve fazlasıdır. Ben de seninkilere fiyatta denk Daiwa setle başladım, gayet iri bir levreğim var sıkıntısız çektim.
Shimano kairiki benim de listemde, almak istediğim iplerden biridir. Yine Selçuk abimin dediği gosen ip hakkında çok olumlu yorumlar aldım. Fakat kalınlık için söylemek istediğim bir şey var, 0,20mm bence kalın. Ben acemiliğimi 0,16mm ile attım. daha inceltmek istiyorum şimdi. Ama şöyle bir durumdan bahseden de oldu, Nippon prospin gibi sert bir ipten, kaliteli yumuşak bir ipe geçtiğim için kalınlığı mümkünse aynı bırakmam söylendi. Hatta gosen gibi bir ipek kıvamında bir ip alıyosam 0,18e çıkmam gerektiğini söyledi tecrübeli bir abim.
Tekrardan selamlar, Her yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum öncelikle.
İp misina için shimanonun kairiki modelini ve lider içinde shimano aspire modelini önerdi çoğunluk. Forumda diğer öneren arkadaşların tavsiyelerine ek olarak onları da eklemek isterim 🙂
Makineme 0,20 mm altında sarmakta sıkıntı olur mu o düşündürüyor sadece?
Shimano kairiki benim de listemde, almak istediğim iplerden biridir. Yine Selçuk abimin dediği gosen ip hakkında çok olumlu yorumlar aldım. Fakat kalınlık için söylemek istediğim bir şey var, 0,20mm bence kalın. Ben acemiliğimi 0,16mm ile attım. daha inceltmek istiyorum şimdi. Ama şöyle bir durumdan bahseden de oldu, Nippon prospin gibi sert bir ipten, kaliteli yumuşak bir ipe geçtiğim için kalınlığı mümkünse aynı bırakmam söylendi. Hatta gosen gibi bir ipek kıvamında bir ip alıyosam 0,18e çıkmam gerektiğini söyledi tecrübeli bir abim.