Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spinning olta takımı için destek

emreex

Üye
Adı
emre
Merhabalar,

Ben bu hobiye son 1 aydır merak salıp biraz araştırma yapıp video izlemiş birisiyim. Hayatımda sadece tekneden kasnak olta ile 3,5 kez balık tutma fırsatım oldu ve kamış deneyimim hiç olmadı. Deneyimli bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim çünkü forum ve videoların içine dalınca çok fazla farklı bilgi ile karşılaşıyorum aynı konu üzerinde onlarca farklı görüş olabiliyor tabi ki çok normal deneme yanılma yöntemi olacak ama girişte sizin bilgileriniz beni çok aydınlatacaktır
İstanbul da oturuyorum ve Marmara denizinde avlanma yapmak istiyorum kıyıdan spinning bir olta takımı tavsiyesine ihtiyacım var ve avlama yapmak istediğim balıklar; levrek, lüfer, çipura ağırlıklı olarak izlediğim ve okuduğum bilgiler doğrultusunda kamışın atar aralığı karbon fiber olması, makinenin su geçirmezlik ve sarımının yüksek olması, sarımda makinenin yük binen kısmının kaliteli malzemeden yapılmış olması, misina türünün ip misina veya karbon fiber olması, makinaya doğru ipin sarılması düğüm olma problemleri vs. tüm ürünlerin anladığım kadarıyla ortalama kalitede ve uzun ömürlü olması doğru ve kaliteli ve uyumlu bir set oluşturmak ama bunun yanında bütçeye de çok zarar vermemesi tabi ki. bu gibi bilgileri az çok okudum ve izledim. kamış, makine, doğru misina olarak bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Herkese şimdiden teşekkürler ve keyifli kazasız hobiler dilerim.

emreex

Üye
Adı
emre
bu arda 5-7 bin tl olarak bir bütçe ayırmayı düşünüyorum.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar. Boğazda ve marmara kıyılarında 3 parçalı Surf kamışların yerine 2 parçalı Spin ve shorejig kamışlarıda kullanılmaya başlandı. bizati bende kullanıyorum. daiwa legalis 3.20 28-84 gram atarlı kamıştan çok memnunum ve hatta 3.05 olanıda sipariş ettim. fujin new crox 2.90 20-60 gr kamışımda var onuda tavsiye ederim. makine olarak 4000 veya 5000 lik spin makineleri uyumludur özellikle 5000 lik almanız iyi olur. (belki 4000 lik küçük kalabilir diye söyledim.) her ne kadar ip misinaya uyumlu olmasada ben makina hakkımı okuma ceymar cxt 40 ve 55 den yana kullandım. gayette iş görüyor ama tabi diğer arkadaşlar muhakkakki farklı ve özellikleri olan makineleri önerirler.

emreex

Üye
Adı
emre
Merhabalar. Boğazda ve marmara kıyılarında 3 parçalı Surf kamışların yerine 2 parçalı Spin ve shorejig kamışlarıda kullanılmaya başlandı. bizati bende kullanıyorum. daiwa legalis 3.20 28-84 gram atarlı kamıştan çok memnunum ve hatta 3.05 olanıda sipariş ettim. fujin new crox 2.90 20-60 gr kamışımda var onuda tavsiye ederim. makine olarak 4000 veya 5000 lik spin makineleri uyumludur özellikle 5000 lik almanız iyi olur. (belki 4000 lik küçük kalabilir diye söyledim.) her ne kadar ip misinaya uyumlu olmasada ben makina hakkımı okuma ceymar cxt 40 ve 55 den yana kullandım. gayette iş görüyor ama tabi diğer arkadaşlar muhakkakki farklı ve özellikleri olan makineleri önerirler.
cevapladığınız için çok teşekkürler notlarıma aldım bu ürün ve değerlendirmelerinizi genel bir bilgi aldıktan sonra ve diğer arkadaşların da yorumları oldukça daha çok bilgi de edinebilirim ve sonrasında bir karar verip sonuca varacağım tekrardan çok teşekkürler değerli bilgileriniz için

ahmedoluk

Üye
Merhabalar,

Kıyı avında, lrf, lihgt spin, spin, shore jig, surf tipi takımlarla yemli ve maket balik, slikon, jig, çapari vs ile av yapabilirsiniz. En yoğun ve hemen her zaman kullanabileceğiniz surf takımdır. Surf ile yemli avla, mirmir, levrek, kırlangıç, eskina, lüfer, mezgit, Çapari ile istavrit, sardalya tutulabilir. Boğazda sezonda zargana, palamut, lüfer, istavrit, sardalya; Çapari, maket balik ve yemli avla tutulabilir. Spin takımla Kıyı avı çok kısıtlı dönemlerde ve maket balık, slikon, jig ile yapabilirsiniz ve genellikle gece gitmek gerek. Shore jig takımlar, yemli lüfer, Boğazda kurşun arkası ile palamut, çinekop lüfer avında yetersiz kalır. Hedef balık sadece eşkına, levrek ve gece samandiralı istavrit avı gibiyse olabilir. Tek takım alacaksanız av stilinize ve hedef balığa göre takım yapmanız iyi olur. Boğaza gitmek niyetiniz varsa kesinlikle 420 kamış, 8000 jig makineli, surf takım alınmalı. Bende ilk surf ile başladım, zamanla hepsini aldım ama surf her zaman kullanılabilir.

SM-S926B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emreex

Üye
Adı
emre
Merhabalar,

Kıyı avında, lrf, lihgt spin, spin, shore jig, surf tipi takımlarla yemli ve maket balik, slikon, jig, çapari vs ile av yapabilirsiniz. En yoğun ve hemen her zaman kullanabileceğiniz surf takımdır. Surf ile yemli avla, mirmir, levrek, kırlangıç, eskina, lüfer, mezgit, Çapari ile istavrit, sardalya tutulabilir. Boğazda sezonda zargana, palamut, lüfer, istavrit, sardalya; Çapari, maket balik ve yemli avla tutulabilir. Spin takımla Kıyı avı çok kısıtlı dönemlerde ve maket balık, slikon, jig ile yapabilirsiniz ve genellikle gece gitmek gerek. Shore jig takımlar, yemli lüfer, Boğazda kurşun arkası ile palamut, çinekop lüfer avında yetersiz kalır. Hedef balık sadece eşkına, levrek ve gece samandiralı istavrit avı gibiyse olabilir. Tek takım alacaksanız av stilinize ve hedef balığa göre takım yapmanız iyi olur. Boğaza gitmek niyetiniz varsa kesinlikle 420 kamış, 8000 jig makineli, surf takım alınmalı. Bende ilk surf ile başladım, zamanla hepsini aldım ama surf her zaman kullanılabilir.

değerli düşüce ve bilgileriniz için çok teşekkürler açıkcası benim tecrübem yok ama babam ben küçükken beni götürürdü o av yapardı surf takım ile boğazda zevkli bir olay ama ben biraz daha hafif set ve sahte balık ile at çek avına hevesliyim surf düşüncem yok en azından şu an için başlangıç yapacaksam spin olmasını çok istiyorum. yani boğazda spin ile bir tık daha atarı yüksek kamış alıp makineyi de ona göre seçip lüfer kovalamak daha işime gelir çünkü çok hevesliyim. yoğun bir araştırmaya daldım hedef balık avlarımdan sanırım levreği çıkarmam gerek çünkü özel ve ulaşımı araç ile gerçekleşebilecek meraları olduğu aşikar ve aracım da yok boğaza yakın oturuyorum ve sezonda lüfer palamut avı benim için çok daha ulaşılabilir olacak gibi. bu bilgiler doğrultusunda hala spin tercih etme dermisiniz ?

ahmedoluk

Üye
Spin takım ile jig atarak boğazda ve sadece sarayburnun da maket balık ile 2022de palamut aldılar, ama asıl av şekli kurşun arkası. Sadece geceleri giderim, arada gündüz jig atarım derseniz spin uygun. 10-30, 14-42, 270-290 kamış ve 3000-4000 makine, 0.16 150 metre ip misina alabilirsiniz.

emreex

Üye
Adı
emre
Spin takım ile jig atarak boğazda ve sadece sarayburnun da maket balık ile 2022de palamut aldılar, ama asıl av şekli kurşun arkası. Sadece geceleri giderim, arada gündüz jig atarım derseniz spin uygun. 10-30, 14-42, 270-290 kamış ve 3000-4000 makine, 0.16 150 metre ip misina alabilirsiniz.

çok teşekkürler jig dediğiniz bu maket yemlerin yüksek gramajlıları oluyor sanırım evet söylediklerinize doğru yöneleceğim..

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Geçen sezon elime spin takımı almayan arkadaşlar var bunları tekrar tekrar yazınca sanki insanların aşkını şevkini kırıyor gibi de hissediyorum ama günümüz şartlarında 6-7k bütçe ile başlayan macera ip , lider , klips , sahte , sahte kutusu, çanta , kova vs. Derken 10k civarını buluyor doğal olarak da yeni başlayanların da sürdürülebilir ve skor oranı yüksek av disiplinine yönelmesi bence çok daha mantıklı ki eldeki spin takımlarından birkaçını elden çıkartıp Lrf takımlarının kalitelerini daha yukarı taşıma noktasında hamleler yapıyoruz bu ara..
Shorejig takımları konusunda profesyonel malzemede ilk kamış ve makinem bu disiplinde iken spin surf ve lrf ye sırası ile takımlar yaptım shorejig kamışı birçok avda joker olarak kullandım boğazda yemli avlarda fakat kısa kalıyor Anadolu yakasında Pendik - Kadıköy arasında tüm meralar kayalık ve kayalık merada bu tarz 270-300 arası kamışlar kısa kalıyor onun yerine hafif surf kamışları tavsiye ederim kurşun arkası yapılmayacak ise ayrıca kurşun arkası da yaparım denirse yine 3 parça ve hafif kamışlar mevcut...
Av süresi en uzun balık boğazda İstavrit av şekli surf , şamandıralı ve lrf
Geri kalan tüm balıklar sezonluk balıklar ve geçiş balıkları bunların hangi sezon da ne kadar yapacağını az mı çok mu olacağı da şehir efsaneleri ve varsayımlardan öte gitmiyor malesef..