Spiralli İğne

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zaad
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zaad

Daimi Üye
Tepki
542
Ödül
103
773fc6bb-4179-4b23-85ba-429ae9115887505delikliigne.jpg

Bu iğneden bir şekilde elime geçti ve alabalık avında kullanabileceğim söylendi. Ama nasıl kullanacağım hakkında hiç bir fikrim yok. Bu iğne ile tecrübesi olan var mı hiç? Spiralli olması ne işe yarıyor?

Tatli su balikciligindan pek anlamam ama sanirim bu sazan vb baliklar icin kullaniliyor. Yayın amaci ise yem olarak hamur kullanildigi zaman yemin sabitligini arttirmak dagilmasini engellemek olmali.

Yemin iğne üzerinde uzun süre kalabilmesi ve dağılmaması için tasarlanmış olabilir.

Bende sizlere benzer tahminlerde bulunuyorum. Nette ürünün kullanımı ile ilgili hiç görsel materyal ya da bilgide bulamadım.

Yem olarak somon yumurtasi kullandigimizi ve 4-5 tane dizdigimizi dusunursek belki de yumurtalari ittirip siki bicimde tertiplenmelerini sagliyordur. Bilemedim :/

hamur ignesi. boyutuna göre alabalik ve sazanda kullanilir. genelde samandira ile takim yapilir.

Bu tip yaylı iğneler tam olarak yemli takım şeklinde algılanmamalıdır. Hamur gibi yarı akışkan bir yemin iğne üzerine konumlandırılmasında spiraller sayesinde güçlü tutundurmaya yarar. Düz iğne üzerinde yarı akışkan bir hamurun tutunması ve darbelere dayanması zordur. Ayrıca bu tip bir işlem sırasında hamurun yay formunun üzerini tamamen örtmesi sağlanıp yem biraz kurumaya bırakılır. Bu sayede yem suda daha uzun süre muhafaza edilmiş olur. Asıl amaç Sazan olsa da Alabalık, Kasna, Yayın gibi türlerde bu tip takımlarla alınabilir.

Back