stradic özellikleri

mtaspinar

Aktif Üye
Tepki
39
Ödül
38
arkadaşlar stradic ci4 makinalardaki
ci4+ 3000hg
ci4+ 3000xg
ci4+ 3000fb
ci4+ 3000b
ci4+ 3000FA
vs sondaki harflerin farklarını bilen varmı?

bildiğim kadarıyla ;
model kalibresinden sonra gelen F veya R harfi makinanın kalama tipini sonra gelen harfi model yılı gibi düşünebiliriz A-Z arası modelden sonra ek harfler yoksa makina 1:5.0 devir ve altı ;
HG High Gear 1:5.7- 1:6.0
XG Xtra Gear 1:6.2
anlamına geliyor
kalibrenin önüne gelen C harfi makinanın kompakt yapıda olduğu anlamında kullanılıyor

Hg hagane demek disli sistemiyle alakalı digerleri arasında devir ve misina sarma uzunluğu gibi farklar var sanıyorum
tama -yuvarlak ve kıymetli-(mücevher) ,hagane minimum %1 maksimum % 1.5 oranında karbon ihtiva eden demir kum bazlı çelik.- tamahagane den hagane: samuarai kılıcı ve bıçak imalatında kullanılan çalışan kişi sayısı ve hazırlanacak malzemenin miktarına göre 10 dakikada bir demir eklenmesi suretiyle 1000 derece civarında sıcaklıkta sonunda kömür eklenerek sertliği sağlanan 36-72 saatlik bir çalışmayla elde edilen ürün. işlem sonucunda eritme potasının(ocak) kenar yerlerindeki kısımlar oksidasyonun maksimum seviyede olması sebebiyle en iyi ürünü verir. rengine göre kalitesi ayırt edilebilinir. gümüş rengine en yakın olanı kılıç vs yapımında kullanılır.
stradic alacağımda bir araştırmıştım. 🙂

Son düzenleme:
FA -FB -FC- FD- FE Bunlar makina kasa modelini anlatır her yeni modelde F nin yanına bir sonraki harf eklenir.

HG- XG- PG- Bunlar ise devirlerini anlatır.

Birde C3000 gibi C harfi başa yazılır ise.. Bu da Gövde 4000 ile aynı ama Kafa sığ kafa 3000 lik demek anlamına geliyor.

xg nin tur sarımı 99 santim diye biliyorum ... fazla hızlı mı acaba?levrek için genelde 70-80 santim makbul deniyor kimi yerlerde.

Kendim deneyerek görmedim ama yavaş sarım makine kullanarak, hız sarımla makine kullana kişilere levrekte fark atan arkadaşım var 🙂 4.6 devir makine ile

Facebook'tada buna benzer bir soru sorulmuştu bildiğim araştırdığım kadarıyla ortaya şöyle bişey çıktı
1-İlk olarak başta genelde makine isminin kısaltmaları olur.
2-İsimden sonra gelen rakamlar makinanın kafa büyüklüğünü ifade ederler.
HG: Bu makinalar hızlı makinalardır. Devirleri 6 gibidir.
PG:Normal serilerden daha güçlüdür. Genelde büyük makaralı makinalarda görürüz.
XG: Deviri 6 nin üzerinde olan makinalardır.
PGS: PG seri makineyle aynıdır yalnız , kafaları diğer makinelere göre sığdır.
PGSS: PG seri makineyle aynıdır diğerlerinden farkı kafaları çok ama çok sığdır genelde lrf makinalarında karşımıza çıkar.
SHD: Sığ kafa ama makina kolunda iki topuz vardır.
SW: Deniz için tasarlanmış makinalardır.
C: Compakt makinelerdir.
FD: Önden kalamalı makina
RD: Arkadan kalamalı makineler
FA - FB - FC bunlardan sürüm numarası ilk çıkan seri FA en son çıkan FC gibi.

Back