stroft gtp

Tepki
805
Ödül
103
sonurun benden kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için son olarak makinenin rulmanını değitirmem kaldı; ancak şu zamana kadar 5-6 çeşit ip misina kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki üst klasman ipler arasından tercih etmeyeceğim marka sınıfına girdi kendisi.

neden? çünkü tiftik tiftik oluyor!

pürüssüzlüğü, akışkanlığı, aksiyon iletimi.. her anlamda iyi evet, ancak tiftik tiftik olması çıldırtıyor beni. “aynı sorun decathlon’da da var, aynı işi o da yapıyor, neden fazla para veriyorum?” sorusu aklıma gelmeden edemiyorum.
şimdiye kadar da kimse bu sorunsan bahsetmemiş, kimsenin bundan bahsettiğini be işittim ne de okudum. aynı sorun gosen casting’de yok mesela.

evet sarım güzel. evet kuşgösü oluşumu minimum(hiç yaşamadım), evet su tutmuyor falan ama tiftik tiftik. bugün makineye bakım yapayım diye aldım, yeni uyanmış bir kız çocuğunun saçları gibi ip misinam!

hiç sevmediğim şeyler. aynı şey kairiki’de yok. aynı şey dangan’da da yok. ama stroft’da var. enteresan.
bir daha tercih edeceğimi düşünmüyorum.

Ben Berkley'ciyim..
hala denemem gereken ve öğrenmem gereken çok şey var; ama sanırım kullandıklarım arasındaki en iyi ip şu ana kadar gosen. standartlara göre ince, pürüssüz ve çeker değeri de yaklaşık değerlerini veriyor. hatta, benim başıma gelmiş olmasa da bire bir gördüğüm durum, 1.5 pe gosen ve 0.32 mm fc ile bağlanmış lider(markası gosen olmalı bunun da ama emin değilim, seaguar da olabilir) takılmada kopmak yerine klips açtı. klips de kötü marka değil, maria.

tabii daha iyileri de vardır, daha kötüleri de, denemeden uygun olanı bulmak zaten çok zorken bu ekonomik durumla hepsini denemek de neredeyse imkansız. o sebeple tecrübe ettiklerimiz üzerinden olabildiğince en kalitelisini kullanmaya çalışıyoruz 🙂

Hocam goseni piyasaya ilk girdiginde almıştım, ilk avda 2 sahte kaybettim sonradan fark ettim ki misineyi elle kopartabiliyorum 🙂 sanırım kullandığım seri problemliydi. Herkes cok öneriyor fakat bir daha kullanır miyim, asla. Spin için yaklaşık 3 sezondur dangan kullanıyorum, cok memnunum. (okuma x8, gosen, kendo x8 ve kairiki denedim), boğazda 1 pe yeterli oluyor. LRF'de 0.06 j-braid bağladım, 2 aydır hiçbir problem çıkartmadı fakat yorum yapmak için cok erken.

Hocam goseni piyasaya ilk girdiginde almıştım, ilk avda 2 sahte kaybettim sonradan fark ettim ki misineyi elle kopartabiliyorum 🙂 sanırım kullandığım seri problemliydi. Herkes cok öneriyor fakat bir daha kullanır miyim, asla. Spin için yaklaşık 3 sezondur dangan kullanıyorum, cok memnunum. (okuma x8, gosen, kendo x8 ve kairiki denedim), boğazda 1 pe yeterli oluyor. LRF'de 0.06 j-braid bağladım, 2 aydır hiçbir problem çıkartmadı fakat yorum yapmak için cok erken.
kötü tecrübeniz için üzüldüm; kaç pe gosen ip kullanmıştınız? bir de gosen casting w8 mi

Casting w8, 1 pe multi color olan modeldi. Muhtemelen benim aldığım seri problemliydi, ürün hakkinda cok fazla olumlu yorum var, o yüzden markayı kötülemek yanlış olur.
muhtemelen bir şanssızlık olmuş gerçekten. çok üzüldüm. böyle durumlar olabiliyor. belki de benim stroft’ta yaşadığım şey de aynıdır, bilmiyorum. ancak dangan’dan mutlu olmanıza sevindim.

Hocam lrf için para varsa kesinlikle momoi para yoksa gosen.. ☺️👍 misina konusunda fazla heyecan aramaya gerek yok..

Taha, evet lrf için momoi güzel bir seçenek ama gerçek bir Lrf deneyimi yaşamak istiyorsan alternatifsiz tek seçenek bu : Varivas Avani Sw Finesse X8 🙂 . Ben Pe#0.2 ve Pe#0.3 olanını kullanıyorum. Şuanki fiyatı 150mt için vergiler dahil 710TL. Ama anlatılmaz yaşanır dedikleri cinsten 🙂

Ürün linki (site japon dilinde açılırsa sağ üstten ingilizceyi seçebilirsin)
(link)

Back