Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sunline ve Duraking Natuna (Ajiciler Başlığa)

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Benim lrf kamışım da böyle bi model. Makinemde 0.008 powerline ip var. Satıcı hediye etti diye kullandım ama erimi azalttığını düşünüyorum. Bir de çok hafif jigheadkerle suda hiç bakmıyor bu ip. Dibi tarayamıyorum. Major craft tavsiye esilen ip kalınlıklarını pe olarak veriyor ama pe konusu kolay bulunan popüler markalarda sıkıntılı. Tavsiye edeceğiniz en ince ipi kullanmak isterim ben de.Ekli dosyayı görüntüle 104367
Pe ve çeker değerleri marka bazında değişim gösterebilir, o yüzden siz 5 lb olarak belirtilen değeri dikkate alın ve bu kamış ile birlikte en fazla 2.25 kg çekerli ip kullanmaya çalışın...

mesafeler

Üye
Adı
Emrah
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Konuyu biraz geç gördüm kusura bakma. Piyasada en ince Sunline 0.4 pe var sanırım o da 0.10 mm'ye tekabul ediyor. Sunline super pe 4x 0.4 pe kullanmıştım, bir çok markanın 0.06 mm'sinden daha ince diyebilirim. Çok da güzel bir ip. Sunline siglon 8x 0.4 pe için aynı şeyi söyleyemeyeceğim çok sert ve düşük gramajlara uygun değil. Bu sezon için ben de duraking natuna 0.05 mm tercih ettim. Yaptığım karşılaştırmalarda kalınlık olarak etiket değerinin hakkını verdiğini gördüm. 0.07 jbraid ve 0.06 kairiki'den bariz daha ince duruyor. Hatta ilkini aldıktan sonra bir de yedek aldım aynısından :)
Merhaba duraking natuna 4 örgü gördüğüm kadarıyla. 8 tercih etmek daha mantıklı değil mi?

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Konuyu biraz geç gördüm kusura bakma. Piyasada en ince Sunline 0.4 pe var sanırım o da 0.10 mm'ye tekabul ediyor. Sunline super pe 4x 0.4 pe kullanmıştım, bir çok markanın 0.06 mm'sinden daha ince diyebilirim. Çok da güzel bir ip. Sunline siglon 8x 0.4 pe için aynı şeyi söyleyemeyeceğim çok sert ve düşük gramajlara uygun değil. Bu sezon için ben de duraking natuna 0.05 mm tercih ettim. Yaptığım karşılaştırmalarda kalınlık olarak etiket değerinin hakkını verdiğini gördüm. 0.07 jbraid ve 0.06 kairiki'den bariz daha ince duruyor. Hatta ilkini aldıktan sonra bir de yedek aldım aynısından :)
Estağfurullah abi ne demek :) ben de durakingte karar kıldım. Sadece istavrit odaklı av yapacağımdan 0.045 tamamdır dedim :)

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba duraking natuna 4 örgü gördüğüm kadarıyla. 8 tercih etmek daha mantıklı değil mi?
8 kat olanlar aynı kalınlıktaki 4 katlara göre daha yüksek çekere sahip olmakla birlikte biraz daha sert oluyorlar. En azından benim kullandığım 4 ve 8 kat ipler arasında böyle bir fark vardı. Çok hafif ağırlıklarla çalıştığımızdan dolayı daha yumuşak olmaları nedeni ile ben genelde kaliteli olmak koşulu ile 4 kat ipleri tercih ediyorum. Sunline super pe 4x, daiwa j-braid 4x, duraking natuna 4x ve sunline siglon 8x, shimano kairiki 8x kullanmış birisi olarak nacizane gözlemim budur. Belki tercih ettiğim 8 kat olan modeller beni yanılgıya düşürmüştür bilemiyorum.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif