Surf Cast Makine Tavsiyesi

Merhaba Koray bey,

Yedek sığ kafayı nereden buldunuz. Ben devtam olarak bu kafayı arıyordum. Temin edebileceğim bir adres var mı acaba? Teşekkürler

Bilgiler için teşekkürler Koray bey. Mutlu balıkçılıktan Okuma 8K sığ yedek kafa siparişi verdim.

Orjinal kafası gelir gelmez sıfır olarak boşa çıkacak.
Satılıktır şimdiden. Resimleri kargo geldiğinde paylaşırım. Herkese rastgelsin.

Erkan bilgiler için teşekkür ediyorum. Sayenizde Alamatradan ben de sipariş verdim. Kargo gelecek.

hayırlı olsun şimdiden. ben 1 haftadır avlanıyorum gayet memnunum. bugun 120 mt. kendonun ucuz iplerindende sardım. 0,18 mm 9kg cekerı olan yeşil ipten . gayet güzel . ip misina ayrı bir keyifmiş bu arada.güle güle kullanın.

hayırlı olsun şimdiden. ben 1 haftadır avlanıyorum gayet memnunum. bugun 120 mt. kendonun ucuz iplerindende sardım. 0,18 mm 9kg cekerı olan yeşil ipten . gayet güzel . ip misina ayrı bir keyifmiş bu arada.güle güle kullanın.
Çok teşekkürler. Benim de kamış dam steelpower red 4.20 sanırım seninki de öyle. Aynı kombinasyon var. Atış erimin nasıl şu anda? Gözle görülür bir değişim oldu mu. Alıştıktan sonra 120 mt atıp ip bitirebilir mi?

Çok teşekkürler. Benim de kamış dam steelpower red 4.20 sanırım seninki de öyle. Aynı kombinasyon var. Atış erimin nasıl şu anda? Gözle görülür bir değişim oldu mu. Alıştıktan sonra 120 mt atıp ip bitirebilir mi?
evet ayni kombinasyonu yapmisiz. ip misimayi bugun ilk defa kullandim. mono ile arasinda fark tabiki var bir defa hic esnemiyor.. balik vuruslari cook coook daha belirgin ben o kadar fark olacagini hic dusunmemistim tasmalama esnasinda mono cok esniyor ver duzgun tasmalama olmuyor ip misina bu konuda cok iyi biseymis. atis erimine gelirsek 120 mt. ip ve onun onunde 12 mt. civarinda 0.35 mono misinadan șok var. 125 gr kursunla atis yapiyorum genelde. atistan sonra makinada yaklasik 15 mt. civarinda ip misina kaliyor. bunu ondeki mono șok misinayi cikartip hesaplarsak iste yaklasik 110 mt. civari gidiyor diyelim. attigim yerdeki derinlik 4 mt. civarinda onuda cikartisrsak rahat 100 mt. uzeri atıș yapiyorum. gayet tatmin edici mesafe. fakat ne hikmetse 150 gr. kursunla bu mesafeyi yakalamadim. sanirim 125 en ideali bu kamista. 100 250 atar var ama 150 yi atmayi beceremedim belkide ustalik isteyen bi agirliktir.

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tekrardan selamlar. şimdi kafam karıştı. şuan kullandığım 0,18 mm kendo ip misinanın önüne 0,35 mm monoflement mısınadan şok yaptım kullanıyorum .. fakat monodan değilde floracarbon misinadan yapılması gerektiğini söyleyen arkadaslar oldu çevremde bu doğrumudur. yani illa floracarbonmu olması gerekıyor.

tekrardan selamlar. şimdi kafam karıştı. şuan kullandığım 0,18 mm kendo ip misinanın önüne 0,35 mm monoflement mısınadan şok yaptım kullanıyorum .. fakat monodan değilde floracarbon misinadan yapılması gerektiğini söyleyen arkadaslar oldu çevremde bu doğrumudur. yani illa floracarbonmu olması gerekıyor.

Mono esnemez. Floracarbon misinada esneme payı olduğu için daha çok tercih edilmekte..

Mono esnemez. Floracarbon misinada esneme payı olduğu için daha çok tercih edilmekte..

abi bi yanlışlık olmasın. benım bıldıgım kadarıyla monoflement mısına esner floracarbon esnemes sert yapılı dıye bılıyorum ama yanlısmı bılıyorum acaba. ben flora carbon mısınayı sadece kösteklerde kullanıyorum.

abi bi yanlışlık olmasın. benım bıldıgım kadarıyla monoflement mısına esner floracarbon esnemes sert yapılı dıye bılıyorum ama yanlısmı bılıyorum acaba. ben flora carbon mısınayı sadece kösteklerde kullanıyorum.

Aynen erkan kardeşim kusura bakma
Monoflament misinaların esneme oranı daha fazladır
Floracarbon misinalar daha serttir.
( izmirdeyim telaş içinde uçağa binebilme derdindeyken yazdım kusuruma bakma )

Leader misina daha çok FC düğümü ile tavsiye ediliyor. Buradaki FC yi görüp flora carbon misina olarak algılanmış olabilirmi??
Flora carbon misina düğümü zor tutar ve esnemez.
Bu nedenle daha çok esmeyen ve düğüm mukameveti fazla olan mono misina FC düğümü ile tavsiye ediliyor.

Back