Surf Casting Atış Egzersizlerim-İstanbul

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ambrosia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Shimano Albrid bir surf makinasıdır. Aceration ise daha çok spin hatta 4000 ve üzeri light ve heavy jig de kullanılabilir. İkisininde sınıfı ayrı aslında.

Bence iki makinayı da çok daha ince misina veya ip ile ve aerodinamik yapıya sahip bir kurşun ile deneyin.

Siniflarinin farkli oldugu konusunda seninle hemfikirim, sadece surf makineyle bogazda rahat olup olmadigini merak ettim, ben degilmde 🙂
Ayrica Aceration/Spheros/Saragosa bu jig makinelerinin turlari genelde daha yuksek oldugundan bence rapalada hayati cok kolaylastiriyorlar.Dipte bir iki oynayip, baligi yapistirip hizlica cekebiliyorsun.

Ip misina konusunda bogazda kullanmak icin ne tavsiye edersin?

Bence daha az devirli, daha hafif kurşun ile deneyin, yüksek devirli bir makinada sizi yorabilir. Tavsiye değilde kullandığım ekipmanları videolarımda belirtmeye çalışıyorum. Yurtdışındaki kullanılan ürünler ve teknikleri daha çok baz alıyorum. Zira adamlar yıllardır bu işlerin içinde. Ülkemizde de Ersan Ataşer gibi değerli abilerimizin de her zaman kullandıkları ve tavsiye ettikleri ürünleri de dikkate alıyorum. Yine de kullanıcıya kalmış bir şey elbetde. Örneğin gam konusunda genelde ürün suçlanır, oysaki kullanıcı hatalarıda yatsınamaz. Yarın sabah bende çıkmayı düşünüyorum. Umarım bu sefer iriler denk gelir...

Bence daha az devirli, daha hafif kurşun ile deneyin, yüksek devirli bir makinada sizi yorabilir. Tavsiye değilde kullandığım ekipmanları videolarımda belirtmeye çalışıyorum. Yurtdışındaki kullanılan ürünler ve teknikleri daha çok baz alıyorum. Zira adamlar yıllardır bu işlerin içinde. Ülkemizde de Ersan Ataşer gibi değerli abilerimizin de her zaman kullandıkları ve tavsiye ettikleri ürünleri de dikkate alıyorum. Yine de kullanıcıya kalmış bir şey elbetde. Örneğin gam konusunda genelde ürün suçlanır, oysaki kullanıcı hatalarıda yatsınamaz. Yarın sabah bende çıkmayı düşünüyorum. Umarım bu sefer iriler denk gelir...

Şuan tez yazıyorum ayık kafayla yazdıklarınızı birgün tekrar okuyacağım🙂
Rastgele usta.

Shimano Albrid bir surf makinasıdır. Aceration ise daha çok spin hatta 4000 ve üzeri light ve heavy jig de kullanılabilir. İkisininde sınıfı ayrı aslında.

Bence iki makinayı da çok daha ince misina veya ip ile ve aerodinamik yapıya sahip bir kurşun ile deneyin.

Siniflarinin farkli oldugu konusunda seninle hemfikirim, sadece surf makineyle bogazda rahat olup olmadigini merak ettim, ben degilmde 🙂
Ayrica Aceration/Spheros/Saragosa bu jig makinelerinin turlari genelde daha yuksek oldugundan bence rapalada hayati cok kolaylastiriyorlar.Dipte bir iki oynayip, baligi yapistirip hizlica cekebiliyorsun.

Ip misina konusunda bogazda kullanmak icin ne tavsiye edersin?

Bu konuda bilebildiğim ve dilimin döndüğünce yardımcı olmaya çalışayım...

Albrid; Power Aero ailesinin en küçük bireylerinden biri; dolayısıyla ağabeyleri kadar bir performans beklemek bir yerde manasız olur... Gerçi bu sizin makinadan ne beklediğinize de bağlı... Bu makina genellikle çok ağır olmayan sularda ve bilhassa karşıdan gelen sert rüzgarlı havalarda kullanılabilir mesela... Kafa yapısı itibariyle misina gayet güzel çıkış yapar ve erimli ya da rüzgarı yenip yeterli mesafelerde atış yapabilirsiniz gayet güzel; bir de makina ayarında (hafif bir makina çünki) uyumlu bir kamış buldunuz mu tadından yenmez doğrusu... Fakat ağır kurşunlar ile ağır sularda bir miktar zorlayacaktır kuşkusuz... Mesela Ultegra 4500-5500 serileri gibi...Tabii ki bu makinadan Power Aero Fligen'in torkunu ve dayanıklılığını beklememek gerek doğrusu...

Elinizdeki Aceration sanıyorum 4,8 idi (zaten ben de aynını kullanıyorum bazen) ancak yalnız tur sayısı değil kafa çapı da önemli torklu bir çekiş için... Eh kafa çapı da Albrid'den küçük olunca sanırım çok daha kolay sarım yapıyor doğrusu...Mesela bir de 3,5 turlu Power Aero mevcut elimde ve ağır kurşunlarda ağır sularda çok güçlü bir çekim gücüne sahip; ancak bu makinayı pek kullanmıyorum ve doğrusu Birol Bey'e sormak gerek, çünki o yıllardır bu tip makinaları sanıyorum 200 gram ile kullanıyor Boğaz'da...

Ben yıllardır boğazda tam surf makineler kullanmaktayım.
Son bir kaç yıldır da 3,9-3,4 düşük devirli shimano surfleri kullanıyorum. Akıntılı ve derin sularda kolumu hiç yormadan avlanıyorum. Çekiş güçleri çok yüksek. Son derece de memnunum.
Fakat son zamanlarda 8000 lik spin tarzı Shimano PG serilerine merak sardım. Av sırasında arkadaşların makinelerini deneyerek fikir sahibi olmaya çalışıyorum. Yedek makine olarak ilerde bir adet edinmeyi düşünüyorum.
Seçimim büyük ihtimal Biomaster serisi olacaktır.

Ben yıllardır boğazda tam surf makineler kullanmaktayım.
Son bir kaç yıldır da 3,9-3,4 düşük devirli shimano surfleri kullanıyorum. Akıntılı ve derin sularda kolumu hiç yormadan avlanıyorum. Çekiş güçleri çok yüksek. Son derece de memnunum.
Fakat son zamanlarda 8000 lik spin tarzı Shimano PG serilerine merak sardım. Arkadaşların makinelerini deneyerek fikir sahibi olmaya çalışıyorum. Yedek makine olarak ilerde bir adet edinmeyi düşünüyorum.
Seçimim büyük ihtimal Biomaster serisi olacaktır.

Surf makine olarak Shimanonun hangi modellerini kullaniyorsunuz?

Aceration 8000 PG denemek isterseniz bir cumartesi gunu Asiyan, Arnavutkoy taraflarinda olursaniz haberleselim.

Surf makine olarak Shimanonun hangi modellerini kullaniyorsunuz?

Aceration 8000 PG denemek isterseniz bir cumartesi gunu Asiyan, Arnavutkoy taraflarinda olursaniz haberleselim.

Power Aero Fliegen kullanıyorum.
Teşekkürler. Haftasonları balığa seyrek çıkıyorum ama çıkarda sizi görürsem tanışırız mutlaka.

Bu arada PA Fliegende orgu misina kullaniyorsun yanilmiyorsam. Bogazda ne kalinlikta ve ne marka tercih ediyorsun ?

Bu arada PA Fliegende orgu misina kullaniyorsun yanilmiyorsam. Bogazda ne kalinlikta ve ne marka tercih ediyorsun ?

Evet. Power pro 0,15 ve berkley fireline braid 0,17 kullanıyorum.
İkiside hemen hemen aynı incelikte. 0,15 i geçmemeye çalışıyorum.

Back