Aslında evet. Kullanılan kamışlar fiyat ortalamasının çok üstünde. Ama bu adamlarda bu işe ciddi anlamda profesyonel bakan, yurt içi ve yurt dışı turnuvalara katılan kişiler. Dolayısı ile ekipmanlarınında iddialı olması çok normal.
Benim videodaki olayım, atışta teknikte ne gibi kriterlere, surf bir kamışta ne gibi özelliklerin ön plana çıktığı. Kamışların aksiyonları.
Yoksa ben kendi adıma konuşayım mesafe odaklı biri değilim. Yani en uzağa hangi kamışın attığı beni pek alakadar etmiyor. Daha çok elimdeki malzeme ile nasıl daha uzağa atabilirim, nelere dikkat etmeliyim, tekniğim nasıl olmalı gibi gibi.
Bu anlamda bir çoğumuz elimizdeki malzemeleri (kamış, makina, ip, iğne vs.) tam manası ile yeterli performansta kullanamıyoruz.
Evet bazı hobidaşlar özelliklede youtuber olarak bu işe farklı bir gözle bakanlar maalesef işi reklama döktü. Ama bir yerdede mecburlar. Çünkü yaptıkları iş maddi manevi meşakatli.
Benim kabul etmediğim edemediğim ise “üfff ne mesafe attı beee” diyerek sırf sponsara çalışmaları. Yahu madem aldın eline kamışı okusuna. Hissiyatı, atış sertliği, ele oturması, sap kısmının inceliği, kalınlığı, balık vuruşuna tepkimesi vs vs.
İsmini vermiyim bu işi çok iyi bilen, ki veret kamışı ile aldığı trofeler ile zevkle izlendi, ki her videosunu en az 2-3 kere izlemişimdir, 4-5 videosunda o kamış dedi, bu kamış dedi, üfff çok iyi mesafe attı dedi

… Güldüm geçtim. Sonunda yine kendi eski kamışlarına döndü. Sosyete Mustafada yine aslına dönecek. Çünkü eli gözü el hafızası o eski kamışlarına aşina. Ama reklamda almak zorunda mecbur

.
Ayrıca eğer bir test çekimi düşünürsen, (naçizane) kamışlarım, makinalarım yada elimdeki malzemeler her zaman emrinde. Bir telefon yada mesajına bakar. (Laf olsun diye değil, tüm samimiyetimle söylüyorum) Bir ustanın elinin deymesi, test etmesi benide memnun eder.
İzmirede o kadar geldim, bir türlü tanışmak beraber olta sallamak, iki muhabbet etmek kısmet olmadı. Hatta aynı gece 300 mt ara ile Karşıyakada olta attık. Yine görüşemedik. Bir dahaki sefere inşallah.
RASTGELSİN.