Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

SURF CASTİNG KAMIŞ TESTİ…

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
O zaten rekortmen abi, mesafe konusunda dereceleri var. Türkiye'de ve yurt dışında sayılı olta atıcıları arasındaymış diye biliyorum. önümüzdeki cuma yayınlanacak videomda ben de okuma flite surf makine ve daiwa jet sport kamışım ile 150 gram kurşun atarak 150 metre ipi bitirdim. Videoda instagramda reels videolarında izlediğimiz çınnn sesini duyabilirsiniz benden de :) Ve ben hep baş üstü atarım. Zaten diğer seçenekler için körfezi tehlikeli buluyorum. Allah korusun, kazalar olabilir.
Makinada ip ve şok olarak ne kullandın usta. Sonuçta o kamış çok sert, 150 gr ile bile olsa kamışın kurulması ve mesafe atması ciddi yük ister. Yani kamıştan çok senin kol kuvvetin daha çok işler.
İpte buna dayanıyorsa 👍👍.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Makinada ip ve şok olarak ne kullandın usta. Sonuçta o kamış çok sert, 150 gr ile bile olsa kamışın kurulması ve mesafe atması ciddi yük ister. Yani kamıştan çok senin kol kuvvetin daha çok işler.
İpte buna dayanıyorsa 👍👍.
Abi ipe ip lider yapıyorum ben hep. 0.12 ip önüne 10 metre 0.30 lider yapıyorum. İstediğim ağırlıkta korkmadan atış yapıyorum. Tuhaf şekilde ben bu kamıştan çok keyif aldım. Bütün balıkları da bu kamış ile aldım. Kamış arkadan geliyor atış esnasında, aksiyonuna bayıldım. Sert, dolu bir kamış ama balık vuruşlarını da harika görüryorsunuz. Güven veriyor, zaten atar aralığı da yüksek, ben bunu granyöze kofanaya fileto atmak için aldım, ilk kez pazar günü denemek için kullandım. 2 farklı makine ile kullandım, gördüm. Daiwa emblem ile efsane kombin oldu. Çok da şık bir kamış. O konuştuğumuz kamışlara göre de çok daha uygun fiyatlı, keyifli bir av oldu..

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
kamış testlerindeki ürünler kaliteli ve pahalı ürünler belli,
benimde hayalim aslında shimano ultegra xr oldu bu aralar... test te SHIMANO Ultegra Xr 450 tubular var yanlış duymadıysam
Özcan bey sizdede j serisi ultegra vardı sanırım hatta aranıyor demiştiniz.
ultegra J serisi XR serisi veya H serisi gibi seriler üretim yılını mı gösteriyor yoksa ultegranın içinde de başka bir sınıf mı var.
SHIMANO Ultegra Xr 425CM 225GR Low Rider Hybrid sanırım 26-27bin bandında şuan HB nin sitesinde. çokta pahalı kendini amorti
edene kadar baya bi balık yakalamak icap edicek :cool: tabi biz işin hobisindeyiz.

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
kamış testlerindeki ürünler kaliteli ve pahalı ürünler belli,
benimde hayalim aslında shimano ultegra xr oldu bu aralar... test te SHIMANO Ultegra Xr 450 tubular var yanlış duymadıysam
Özcan bey sizdede j serisi ultegra vardı sanırım hatta aranıyor demiştiniz.
ultegra J serisi XR serisi veya H serisi gibi seriler üretim yılını mı gösteriyor yoksa ultegranın içinde de başka bir sınıf mı var.
SHIMANO Ultegra Xr 425CM 225GR Low Rider Hybrid sanırım 26-27bin bandında şuan HB nin sitesinde. çokta pahalı kendini amorti
edene kadar baya bi balık yakalamak icap edicek :cool: tabi biz işin hobisindeyiz.
xr serisi hem tubular olarak hemde hibrit olarak çalışılmış. Tubular uç inanılmaz sert. Hibrit uç olanıda bi tık daha yumuşak. Hibrit uç olduğu yazmasa kesinlikle tubular dersiniz. Ben xr olanı hibrit olarak 3 atış yapma şansım oldu. Yemli av için dahi olsa xr serisi gerçekten çok sert. Zaten test sonrası sn. Polat Timur 130 gr ile atış sonrası kamış daha ağır kurşun istiyor dedi.
Bende 2 adet j serisi hibrit 450 cm 250 atarlı kamış var. O kamışı izmirde kullanamamıştım. Çünkü j serisi hibrit olmasına rağmen xr serisinden bi tık yumuşak. İzmirde körfezde 130 gr attım. Hani deyim yerindeyse kurşun nerdeyse önüme düştü. Sonrasında istanbulda sarıyerde sürekli 140-150-160 gr ile atış yaptım. Alışınca 2incisini aldım. Ben memnunum. Özellikle sert rüzgarlı dalgalı havalarda dipçik gibi duruyor.

Özellikle belirteyim test videosunu çekenlerden Polat bey profesyonel surfcasting ci. Yurt içi ve yurt dışı uzak atış yarışmalarına katılır. Dereceleri var.
Ergan bey ise balık tutmayı hobiye çevirmiş ve ekipman kurarak youtuber olmuş. Yani o kamışlara ve ekipmana sahip olmaları onlar için lüks değil. İşlerinin bir parçası.

xr serisi j serisi tabiki hem karbon hem de yok fuji yok low rider gibi shimanonun kendi içinde farklı çeşitte ürünleri. En az 3-4 atış yaparak sertlik aksiyon durumunu - ele alıp inceleyerek kullanılan malzeme farklılıklarını anlayabilirsiniz.

Bende “hepsiburada” kampanyasında shimano aero techninum competition” buldum. En düşük fiyat ile ( internette piyasadaki peşin fiyattan 5-6 bin tl ucuza) 10 ay taksit ile aldım. Yani taksitler bitene kadar emekli maaşıma 2 kere zam gelecek mantığı ile 😀😀 hemen aldım.

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
hayırlı olsun üstad, güle güle kullanın aero heralde en üst seviye bu surf işinde

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
hayırlı olsun üstad, güle güle kullanın aero heralde en üst seviye bu surf işinde

Teşekkür ederim. Daha iyileri, güzelleri sizlere nasip olsun inşallah.
Denemedim henüz. Görücez bakalım ne derece seviyesi.